Voorruit vervangen Opel Calibra

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop voorruit vervangen van uw Opel Calibra?

Eén van de sportiefste auto’s die Opel heeft gemaakt is de Opel Calibra. Indien u in het bezit bent van deze coupé en de voorruit vervangen van de Opel Calbira nodig is, dan kan dit aardig in de papieren lopen. Gelukkig is er ook een manier om de voorruit goedkoop te vervangen en zo flink te besparen. U kunt via ons een after market autoruit bestellen. Deze autoruiten zijn van dezelfde hoge kwaliteit als de producten die merkdealers verkopen, maar dan tegen een aanzienlijk lagere prijs. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat kunt u in dit artikel lezen. Voordat we u meer vertellen over goedkoop de voorruit vervangen van uw Opel Calibra duiken we in de bijzondere geschiedenis van het automerk Opel en in de historie van de Opel Calibra.

Opel al sinds 1899 automaker

De Duitse Adam Opel
begon in 1862 het bedrijf Opel. In eerste instantie ging het hier echter niet om het produceren van auto’s, aangezien deze toen natuurlijk nog niet bestonden. De jonge Adam Opel volgde als zoon van een slotenmaker een opleiding om zijn vader te kunnen opvolgen. Tijdens zijn studie in Parijs raakte hij onder de indruk van naaimachines. Terug in Duitsland kon hij met hulp van zijn oom een bedrijf beginnen dat naaimachines produceerde. Het talent en inzicht van Adam Opel hielp hem om snel succesvol te worden. Na ruim twintig jaar wist hij met zijn bedrijf al rond de 18.000 naaimachines per jaar te verkopen en zo marktleider van heel Duitsland te worden.

Het zakelijke talent van Adam Opel kwam ook bovendrijven toen hij, onder druk van zijn vijf zonen die verzot waren op wielrennen, begon met de productie van fietsen. Hoewel Opel pas in 1886 begon met het maken en verkopen van fietsen, werd het bedrijf ook op dit gebied binnen enkele decennia marktleider in eigen land. Ondanks zijn grote succes zag Adam Opel het niet zitten om zich ook te gaan richten op de productie van auto’s, welke aan het eind van de 19e eeuw voor het eerst werden gemaakt. Toen hij op 58-jarige leeftijd overleed aan tyfus kregen zijn weduwe en vijf zoons de touwtjes in handen en begon het bedrijf zich onder hun leiding wel te oriënteren op de autosector. Slechts vier jaar na het overlijden van oprichter Adam Opel kwam het familiebedrijf Opel in 1899 met de eerste auto. Hoewel dit nog geen succes werd waren de eerste stappen gezet en zouden er nog vele succesvolle jaren komen.

Opel in de moderne tijd

Na grote successen in de periode na de Tweede Wereldoorlog kwam de klad er op een gegeven moment in bij Opel. Na 1980 werd het bedrijf niet meer zo succesvol als het daarvoor was geweest. Het marktaandeel zakte sterk en meerdere modellen werden zonder succes geïntroduceerd. In 1999 was Opel voor het laatst goed voor zwarte cijfers over een heel jaar. Het is daarom niet geheel verrassend dat General Motors, sinds 1931 volledig eigenaar van het autobedrijf, van het automerk af wilde. In 2017 kwam de verkoop aan de PSA Group rond voor een bedrag van ongeveer 2,2 miljard dollar. Met de PSA Group komt Opel opnieuw onder een groot bedrijf te vallen waarin meerdere automerken zijn verenigd. Door synergievoordelen tussen de automerken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall hoopt de PSA Group het van oorsprong Duitse automerk weer uit het slop te trekken en om te turnen tot zijn voormalige glorie.

De snelle en gestroomlijnde Opel Calibra

De eerder genoemde tegenvallende verkoopresultaten van Opel vanaf de jaren ’80 waren een grote zorg voor General Motors. Om te proberen het wat stoffige imago van Opel op te poetsen kwam het bedrijf met de opvolger van de Opel Manta: de Opel Calibra. Deze coupé verscheen in 1989 en valt vooral op door het sportieve uiterlijk en de zeer lage luchtweerstand. Deze luchtweerstand is zelfs zo laag, dat het meer dan tien jaar duurt voordat er een productieauto op de markt komt die gestroomlijnder is dan de Opel Calibra. Daarnaast zorgde de relatief sterke motor ervoor dat de auto aardig snel kon, zeker toen in 1993 een Opel Calibra met V6 verkrijgbaar werd.

Met bijna 240.000 verkochte exemplaren tussen 1989 en 1997 was het, zeker aangezien het absoluut niet de goedkoopste auto van Opel was, een relatief succesvol model. De tegenwoordig verkrijgbare Opel Tigra kan worden gezien als de opvolger van de Calibra, aangezien het de eerstvolgende coupé in productie van Opel is. Indien u de Opel Calibra nog in uw bezit heeft, kan het goed mogelijk zijn dat u op zoek bent naar een goedkoper manier om de voorruit te vervangen van de Opel Calibra. Aangezien de auto al een tijdje niet meer in productie is, verwachten veel mensen dat het lastig is om de geschikte voorruit te vinden. Bij ons kunt u deze echter eenvoudig bestellen. Bij auto’s ouder dan tien jaar is het niet altijd mogelijk om te verzekeren tegen ruitschade. Indien de voorruit vervangen niet verzekerd is kunt u gelukkig wel rekenen op onze lage prijzen.

Hoe kunnen de prijzen voor autoruiten hier zo laag zijn?

Wij krijgen vaak de vraag 'wat kost een autoruit?’, maar daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit komt omdat er tussen de autoruiten voor de verschillende merken en modellen veel verschil zit. De prijs hangt daarnaast ook af van eventuele opties en extra functionaliteiten van de autoruiten. Zo zorgen onder andere een warmtewerende coating of bijvoorbeeld regensensoren voor een hogere prijs.

In alle gevallen gaat echter op dat de voorruit vervangen van een Opel Calibra via ons goedkoper is dan bij een merkdealer. Dit komt omdat alleen merkdealers in eerste instantie autoruiten mogen verkopen met een merklogo. Door dit monopolie kunnen ze meer vragen om de voorruit te vervangen van een Opel Calibra dan strikt noodzakelijk is. Via ons kunt u after market voorruiten bestellen. Deze autoruiten zijn van exact dezelfde hoge kwaliteit en komen zelfs uit dezelfde fabriek, maar omdat er geen merklogo op zit mogen ook niet-merkdealer deze autoruiten verkopen. Hierdoor is het voor u stukken voordeliger zoals u kunt hieronder kunt zien.

Voorruit Opel Calibra 1990-1995

€ 129,00

Voorruit Opel Calibra 1995-1998

€ 149,00

Voorruitrubber Opel Calibra

€ 50,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Voorruit vervangen Opel Calibra laten doen of zelf uitvoeren

Bijzonder is ook dat u via ons de autoruiten, en alle benodigdheden zoals rubbers en lijsten, eenvoudig kunt bestellen en daarna de reparatie zelf kunt uitvoeren. Bij veel andere aanbieders van autoglas is zelf de voorruit vervangen van uw Opel Calibra niet mogelijk, omdat deze autoruiten niet los worden verkocht.

Indien u niet de kennis in huis heeft om zelf de voorruit te vervangen van de Opel Calibra, staan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners graag voor u klaar. Ze komen op locatie de voorruit vervangen en doen dit eveneens tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Kies dus voor de beste kwaliteit voor de laagste prijs en bestel vandaag nog uw Opel Calibra voorruit. Met de nieuwe voorruit kunt u weer veilig de weg op en genieten van uw prachtige auto.