Voorruit vervangen Opel Astra

Loading...
Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voor de beste prijs de voorruit vervangen van uw Opel Astra

Wilt u de voorruit vervangen van uw Opel Astra, maar weet u niet hoe u dit het beste aan kunt pakken? Dan is het goed om te weten dat een voorruit bestellen voor deze auto bij ons erg voordelig is. Voordat we hier meer over vertellen, gaan we in op de geschiedenis van deze bijzondere auto. De Opel Astra is zonder twijfel één van de meest iconische modellen van het van oorsprong Duitse automerk. Sinds de introductie van de Astra in 1991 is het één van de auto’s die niet meer weg te denken is van onze wegen. Er zijn inmiddels vele generaties van dit model verschenen, waarvan op het moment van schrijven de laatste versie in 2015 werd geïntroduceerd. Als u meer informatie wilt over de voorruit vervangen van een Opel Astra bent u hier op de juiste plek. Het maakt niet uit welke versie van deze auto u heeft, alle benodigde autoruiten zijn direct beschikbaar op deze website voor een voordelige prijs.

De eerste Opel Astra

De Opel Astra komt voort uit de al even iconische Opel Kadett. De Kadett  was van 1937 tot en met 1940 en later van 1962 tot en met 1991 één van de populairste auto’s van Opel. De Astra moest dan ook flink imponeren om zijn voorganger te overschaduwen. Dit was, mede omdat veel kenmerken van de Kadett zijn overgenomen, al snel het geval. Bijzonder aan de eerste generatie van de Opel Astra is dat het één van de eerste auto’s was die luxere kenmerken naar de compacte klasse bracht. Zo was de Opel Astra al vanaf 1993 beschikbaar met onder andere:

  • Ingebouwde airco
  • Een informatiedisplay
  • Tractiecontrole

Tegenwoordig mag dit misschien normaal zijn in veel auto’s, maar in die tijd was het niet gebruikelijk om dusdanige luxe in een betaalbare compacte klasse auto tegen te komen.

Een andere bijzonderheid aan de Opel Astra is dat de auto in verschillende stijlen verkrijgbaar is. Vrijwel vanaf het begin was de Astra verkrijgbaar als hatchback, sedan, stationwagen en cabriolet. Hierdoor wist Opel een brede doelgroep te bereiken, want voor vrijwel alle automobilisten zat er wel een geschikte carrosserievorm tussen. Door daarnaast ook nog diverse uitrustingsniveaus te verschaffen kon de Opel Astra uitgroeien tot een icoon in Europa. Het is overigens goed om te weten dat voor alle verschillende carrosserievormen de juiste voorruit beschikbaar is. Een voorruit vervangen van een Opel Astra kan dus zowel voor een hatchback, sedan, stationwagen en cabriolet.

Milieu en veiligheid voorop bij de Opel Astra

De Opel Astra had naast de vele opties ook een bijzondere focus op milieu en veiligheid. Hier gaat ook voor op dat het in die tijd zeker niet de standaard was, zoals tegenwoordig wel het geval is. Alle gordels in de eerste Opel Astra, de Astra F konden worden versteld in hoogte. Bovendien zaten er protections bars in de zijkant van dit eerste model van de Opel Astra. Door de ingebouwde katalysator, het inpassen van herbruikbare materialen en door de nieuwe ecotec motoren was het eveneens een zuinigere en milieuvriendelijkere auto dan veel concurrenten in die tijd. De Opel Astra liep dus op meerdere vlakken voorop!

Latere versies van de Opel Astra

Natuurlijk is de Opel Astra met zijn tijd meegegaan. Tegenwoordig zijn er vijf verschillende modellen op de markt gebracht. Dit zijn, met jaartallen van productie, de volgende:

  1. Astra F van 1991 – 1998
  2. Astra G van 1998 – 2004
  3. Astra H van 2004 – 2010
  4. Astra J van 2009 - 2016
  5. Astra K van 2015 – heden

Naast uiteraard het veranderen van uiterlijke kenmerken is de Opel Astra elke versie weer iets beter gemaakt. De nieuwste modellen hebben bijvoorbeeld een lage uitstoot, zuinige motoren en een veel lichtere basis van de voorgaande Opel Astra modellen. Wat niet is veranderd is de diversiteit van de Opel Astra. Nog steeds is het model verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen: van een sportieve cabrio tot een degelijke stationwagen. Dat de Opel Astra weinig aan succes heeft ingeboet blijkt niet alleen uit de verkoopcijfers van meer dan 10 miljoen sinds 1991, maar ook uit het feit dat de Opel Astra K in 2016 werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Mede door dit succes is het zeker aan te raden om de voorruit te vervangen van een Opel Astra als u hier problemen mee heeft. De auto is nog ongekend populair en kan daarom in goede staat nog lang mee.

Wanneer moet ik de voorruit vervangen van een Opel Astra?

Het vervangen van de voorruit van een Opel Astra is nodig als er een grote barst of scheur in het raam is gekomen. Dit komt vaak voor door bijvoorbeeld steenslag, botsingen of vandalisme. Ook een aanrijding met een dier zoals een vogel kan een oorzaak zijn. In alle gevallen is het van belang om de voorruit te vervangen van de Opel Astra. Doorrijden met een barst in de ruit is overigens niet strafbaar, maar vanwege diverse factoren wel af te raden.

De voorruit is zeer stijf als deze intact is. Dit komt zowel door de gebruikte materialen als door de productiemethode. De voorruit bestaat uit twee lagen glas met daartussen een sterke folie. Door het glas snel te verhitten en langzaam af te koelen, krijgt het glas zijn sterkte. Het folie wordt tussen de ruitlagen gelegd waarna dit als één geheel bij elkaar wordt gedrukt en gevacumeerd, waardoor de voorruit niet in duizend stukken uiteen kan vallen. Als er echter een barst in de ruit zit dan is het raam een stuk slapper, zodat de veiligheid van de inzittenden bij een ongeluk in gevaar kan zijn. Ook zorgt de weerspiegeling van de zon in de barst voor verminderd zicht. Het is daarom aan te raden om snel de voorruit te vervangen van uw Opel Astra als u ruitschade heeft. Het is overigens ook mogelijk om de Opel Astra achterruit te vervangen voor een lage prijs!

Goedkoop de juiste Opel Astra voorruit aanschaffen

Een voorruit vervangen, niet verzekerd? Dan is het goed om te weten dat het ook een stuk voordeliger kan dan men in eerste instantie vaak denkt. Een merkdealer heeft in eerste instantie het alleenrecht op de verkoop van autoruiten met een merklogo, waardoor de prijs hoger is dan nodig. Alle autoruiten uit ons assortiment zijn speciaal geproduceerd voor de after market. Deze ruiten komen uit exact dezelfde fabriek en zijn van dezelfde hoge kwaliteit, alleen met het verschil dat er geen merklogo op zit. Hierdoor is de prijs stukken lager waardoor u voordeliger uit bent.

Voorruit Opel Astra G van 1998 tot 2004

€ 99,00

Voorruit Opel Astra H van 2005 tot 2009

€ 129,00

Voorruit Opel Astra J van 2009 tot 2016

€ 169,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Het maakt niet uit welke versie of uitvoering van de Astra u heeft, want via ons de voorruit vervangen van uw Opel Astra biedt een interessant voordeel. U kunt er voor kiezen om een losse autoruit te bestellen om deze zelf te vervangen. Heeft u deze kennis niet zelf in huis, dan is het mogelijk om onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners in te schakelen om dit voor u op te lossen. In beide gevallen is het veel aantrekkelijker dan het werk uitbesteden aan een merkdealer. Kies voor de goedkoopste optie en bestel vandaag nog een nieuwe voorruit voor uw Opel Astra.