Achterruit vervangen Mercedes

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Achterruit vervangen van een Mercedes tegen lage kosten?

De Duitse kwaliteitsauto’s van het merk Mercedes blijven normaliter zeer lang goed rijden. Indien u schade heeft aan een auto van dit merk, dan is het ook zeker aan te raden om dit snel te laten repareren. Als u op zoekt bent naar de beste manier om de achterruit te vervangen van uw Mercedes dan kunt u zeker op ons rekenen. U kunt hier eenvoudig de achterruit bestellen van veel verschillende modellen van dit merk. Voordat we meer vertellen over de opties die wij bieden en de voordelen die hierbij komen kijken, bespreken we kort de geschiedenis van dit illustere automerk.

De eerste autoproducent ter wereld

Tegenwoordig zijn er bijzonder veel verschillende autoproducenten, maar het eerste bedrijf dat dit voertuig op de markt bracht was Benz. In 1886 kwam Carl Benz
hij met zijn ‘motorwagen’ en daarmee begint de lange geschiedenis van dit automerk. Minder dan honderd kilometer verderop was ene Gottlieb Daimler
ook bezig met de ontwikkeling van een auto. Hij kwam echter net te laat om Benz voor te zijn, maar wist wel later in 1886 zijn eerste werkende auto te maken. Interessant detail is dat Daimler zijn bedrijf begon met Wilhelm Maybach.
Autoliefhebbers zullen dan ook zeker deze achternaam wel herkennen. Maybach vertrok in 1907 bij Daimler en begon in 1909 zijn eigen merk.

Opvallend is dat volgens de geschiedkundigen Benz en Daimler elkaar nooit hebben ontmoet. Wel kreeg Carl Benz een proces aan zijn broek vanwege het schenden van een patent van Daimler. Des te opvallender is het dat beide bedrijven in 1926, lang na de dood van Daimler in 1900, fuseerden tot Daimler-Benz. De naam Mercedes werd ook vanaf dat jaar gebruikt als merknaam. Deze naam komt van de dochter van Emil Jellinek, een Oostenrijkse ondernemer die in 1902 bij Daimler meerdere auto’s bestelde die aan zijn wensen moest voldoen en deze naam moest krijgen. Overigens werd Wilhelm Maybach uiteindelijk indirect ook weer bij het bedrijf van zijn vriend Daimler betrokken. Het automerk dat zijn achternaam draagt werd in 1960 gekocht door Daimler-Benz.

De solide opmars van Mercedes-Benz

Na de fusie van beide bedrijven in 1926 heeft Mercedes-Benz zich langzaam maar zeker ontwikkeld tot één van de meest gerespecteerde en betrouwbare automerken. Hoewel de eerste jaren in Nazi-Duitsland niet tot de verbeelding spreken, herstelde het bedrijf zijn fouten na de oorlog. De auto’s werden beter en beter en de verkoopcijfers stegen langzaam maar zeker tot het bedrijf wereldwijd één van de marktleiders werd. In 1998 fuseerde Daimler-Benz met Chrysler tot DaimlerChrysler. Deze samenwerking bleek echter geen succes en al in 2007 werd Chrysler door Daimler verkocht. Sindsdien heet het moederbedrijf van het automerk Mercedes-Benz weer Daimler.

Interessant zijn ook zeker de benamingen van alle modellen die voor 1993 werden gemaakt. De cilinderinhoud van een auto werd door tien gedeeld en achter dit nummer volgde een cijfer welke aangaf of er sprake was van een bijzondere carrosserievorm of een afwijkende motor. Hierdoor was snel duidelijk wat de capaciteiten waren van een bepaald model. Na 1993 is dit ietwat gewijzigd en zijn veel modellen opgedeeld in een klasse. Bekende voorbeelden hiervan zijn de:

Daarnaast verkoopt Mercedes onder andere vrachtauto’s en bestelbusjes. Er zijn eveneens Mercedes-AMG auto’s en Maybach-Mercedes auto’s. Dit zijn veelal aangepaste versies van Mercedes-Benz modellen die vaak over nog meer vermogen en luxe beschikken. Op het gebied van bestelbussen zijn onder andere de Mercedes Vito en de Mercedes Sprinter erg populair in ons land bij zowel bedrijven als particulieren. Wilt u de achterruit vervangen van uw Mercedes busje dan kunt u uiteraard ook op ons rekenen. Ook voor de vrachtwagen voorruit vervangen van een Mercedes bent u bij ons aan het juiste adres.

Tegenwoordig zijn Mercedes-auto’s niet meer weg te denken van de internationale wegen. De verschillende modellen zijn bijna zonder uitzondering van extreem hoge kwaliteit en bevinden zich meestal in het luxere segment. Toch staat Mercedes qua absolute verkoopaantallen in Nederland vanaf 1982 tot en met nu steevast in de top 20. Daarmee is het samen met BMW het meest verkochte automerk in het luxere segment.

Wanneer moet ik de achterruit vervangen van mijn Mercedes?

De achterruit vervangen van uw Mercedes is zeer aan te raden zodra deze kapot is gegaan. In tegenstelling tot de voorruit van uw auto kan de achteruit namelijk door bijvoorbeeld een ongeluk of vandalisme in duizend stukken uiteenvallen. Zodra dit het geval is kunt u het beste zo snel mogelijk handelen. Door het ontbreken van de achterruit kunt u namelijk de volgende problemen tegenkomen:

  • De bekleding kan door de regen beschadigen
  • Elektronica kan door de regen ontregelt of beschadigd raken
  • De inzittenden zitten niet veilig en comfortabel
  • De auto is eenvoudig toegankelijk voor dieven
  • Tijdens het rijden zal er veel lawaai van buitenaf komen

Het in duizend stukken breken van de achterruit komt overigens alleen voor bij Mercedes modellen met een achterruit van gehard glas. Enkele meer luxueuze modellen zoals de Mercedes S-klasse beschikken over een achterruit van gelaagd glas. Gelaagd glas kan in tegenstelling tot gehard glas niet in vele stukken uiteenvallen. Dit komt door de productiemethode en gebruikte materialen. Dit type autoruiten, waar bij alle auto’s ook de voorruit van is gemaakt, bestaat uit twee lagen glas die sterk met elkaar verbonden zijn door een tussenliggende laag PVB-folie.

Een achterruit van gelaagd glas kan dan wel niet in duizend stukken breken, maar wel zoals de voorruit barsten. Met een enkelvoudige barst kunt u gerust even doorrijden. Een meervoudige barst in de achterruit of een barst in het zicht van de bestuurder kunt u beter zo snel mogelijk vervangen. Onafhankelijk van het soort achterruit dat u heeft kunt u via ons de achterruit vervangen van uw Mercedes. De Mercedes voorruit vervangen is daarnaast bij ons ook mogelijk tegen lage kosten.

Hoe kan de achterruit vervangen van mijn Mercedes zo voordelig zijn?

De achterruit vervangen van uw Mercedes is bij een merkdealer een zeer dure aangelegenheid. Dit komt omdat in eerste instantie alleen de Mercedes merkdealer een autoruit met merklogo mag verkopen. Hierdoor kunnen ze de prijs grotendeels zelf bepalen. Er is geen concurrentie die ze dwingt om de prijzen laag te houden. Bij ons kunt u after market autoruiten bestellen die ook door niet-merkdealers mogen worden verkocht. De after market achterruiten zijn van exact dezelfde kwaliteit en komen uit precies dezelfde fabriek als de autoruiten met merklogo. Het enige verschil is de prijs, die voor u dus zeer gunstig is.

Zelf de achterruit vervangen van uw Mercedes is via ons zeker mogelijk. U kunt de autoruit en de alle bijbehorende rubbers en dergelijke onderdelen eenvoudig en snel bestellen. Heeft u de kennis niet zelf in huis om de autoruit te vervangen? Schakel dan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners in. Zij komen graag bij u langs om de autoruit te vervangen van uw Mercedes. In beide gevallen is de prijs aanzienlijk lager dan wat u bij een merkdealer kwijt zou zijn, terwijl de kwaliteit minstens even hoog is. Bestel vandaag nog uw Mercedes achterruit zodat u snel weer veilig de weg op kunt.