Achterruit vervangen BMW

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Is een achterruit vervangen van een BMW noodzakelijk bij ruitschade?

Toen het automerk BMW werd opgericht in het jaar 1913 had waarschijnlijk niemand durven vermoeden dat ze zou uitgroeien tot één van de meest tot de verbeelding sprekende automerken ter wereld. Toch is dat precies wat BMW tegenwoordig is. Het assortiment van BMW blinkt uit op verschillende vlakken. Zo zijn er gewone personenauto's in terug te vinden, maar kunt u tegenwoordig ook kiezen voor één van de verschillende sportwagens uit het aanbod. De absolute topper van BMW is op moment van schrijven ongetwijfeld de BMW i8. Deze prachtige auto weet zich probleemloos te meten met andere luxueuze auto's zoals met name de R8 van concurrent Audi. Deze hybride auto wordt echter niet exact onder de noemer van BMW zelf uitgebracht, maar wel onder het BMW I label. Dit label werd speciaal voor deze reeks van luxe auto's gelanceerd. Het rijden met een auto van BMW is voor iedereen in ieder geval een waar plezier, maar dat neemt niet weg dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt.

Waarom moet u sneller de achterruit vervangen van uw BMW dan de voorruit?

Ook al bent u een voorzichtige chauffeur, u loopt altijd het risico om te maken te krijgen met schade aan uw auto. Deze schade kan opduiken aan de carrosserie ten gevolge van een botsing, maar ze kan ook ontstaan aan één van de ruiten van uw auto. De wijze waarop de schade zich uit is echter altijd afhankelijk van de ruit waarin ze opduikt. Is er bijvoorbeeld sprake van schade door steenslag aan uw BMW voorruit? In dat geval zal deze zich uiten in de vorm van een sterretje of een barst. Dit soort autoruitschade kan hinderlijk zijn voor de bestuurder, maar het kan ook perfect in één van de uithoeken van de ruit terug te vinden zijn waardoor het meteen laten herstellen ervan niet altijd een vereiste is.

Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer er sprake is van schade aan uw BMW achterruit. Een achterruit vervangen van een BMW is bij schade namelijk altijd noodzakelijk. Dit heeft alles te maken met het feit dat een achterruit niet gemaakt is van gelaagd, maar wel van gehard glas. Het gevolg daarvan is dat ze door schade altijd in ontelbare stukken uit elkaar zal spatten. De achterruit vervangen van uw BMW is dan echt noodzakelijk vanwege verschillende redenen. Wij hebben deze even voor u op een rijtje gezet:

  • Een kapotte achterruit kan er voor zorgen dat er regen in de auto binnenkomt. Het water kan dan eventueel de elektronica beschadigen met alle gevolgen van dien.
  • Het ontbreken van een achterruit geeft inbrekers vrij spel. U kunt er dan wel tijdelijk een soort van plastic voor hangen, dit biedt uiteraard geen enkele bescherming.
  • Het comfort van de inzittenden van uw BMW wordt op zeer negatieve wijze beïnvloed. Even een ritje maken op de snelweg maakt dit meteen duidelijk.

Wat is gehard glas?

Gehard glas is een vrij sterke vorm van glas welke in vergelijking met gewoon glas over enigszins stevigere eigenschappen beschikt. Dit neemt echter niet weg dat dit glas bij schade in ontelbare scherpe stukjes uit elkaar zal spatten. Vanwege deze reden wordt er nooit van gehard glas gebruik gemaakt in de voorruit van een BMW. Het gebruik van dit type glas zorgt er wel voor dat de achterruit vervangen van uw BMW bij schade eigenlijk altijd noodzakelijk is.

Welke kosten brengt een achterruit vervangen van een BMW met zich mee?

Een beschadigde achterruit vervangen van een BMW zorgt er uiteraard altijd voor dat u wordt geconfronteerd met bepaalde kosten. Toch hoeft de prijs van een nieuwe achterruit helemaal niet zo hoog te zijn als u op het eerste zicht misschien verwacht. Een after market autoruit bij ons bestellen zorgt er bijvoorbeeld voor dat u kunt genieten van dezelfde kwaliteit als een originele autoruit, maar dan wel zonder de hoge aankoopprijs. Hoe dit komt? Zeer eenvoudig. In vergelijking met een origineel autoruit is een after market exemplaar niet voorzien van een merklogo. Dit zorgt er voor dat ze door elke partij kan worden verkocht met een bijzonder concurrerende prijs tot gevolg.

De achterruit vervangen bij een BMW cabrio

Door de jaren heen zijn er door BMW tal van verschillende auto's op de markt gebracht. Het ging hierbij ook niet zelden om cabrio uitvoeringen. Een bekend voorbeeld hiervan is de populaire sportwagen van het merk, de BMW Z4. In eerste instantie beschikte deze auto nog over een dak die bestond uit de bekende 'Sonnenland-stof', maar daar kwam met de E89 uitvoering verandering in. De stoffen kap werd ingeruild voor een inmiddels gerenommeerde hardtop uitvoering. Ook tijdens het rijden met deze roadster kan er sprake zijn van een beschadigde autoruit. Laat u de auto tijdens een zomers weekendje wel bijvoorbeeld buiten staan? Dan kan een vallende tak of bijvoorbeeld vandalisme er zomaar voor zorgen dat uw achterruit wordt beschadigd. De achterruit vervangen van uw BMW is ook in dit geval uiteraard noodzakelijk.

De achterruit vervangen van uw BMW uitbesteden aan een echte expert

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om bij ons alleen een nieuwe BMW achterruit te bestellen en deze te laten bezorgen wanneer u deze zelf prima kunt vervangen. Een beschadigde achterruit vervangen van een BMW moet bij voorkeur wel altijd gebeuren door een echte expert. Heeft u zelf deze expertise niet in huis, dan kunt u hier beter niet zelf aan beginnen. Vanwege deze reden kiezen wij er altijd voor om deze opdracht uit te besteden aan één van onze verschillende FOCWA-gecertificeerde partners. Deze specialisten beschikken over een zeer ruime ervaring wat heeft gezorgd voor een prima expertise. De achterruit vervangen van uw BMW gebeurt door deze vakmannen dan ook altijd niet alleen op meest kwalitatieve, maar ook op meest efficiënte wijze. Zo kunt u bijzonder snel met uw herstelde BMW terug de weg op!