Blog

Autoglas reparatie, wanneer is het mogelijk en wanneer niet?

  • Geplaatst op
  • Door Autoglas Concurrent
Autoglas reparatie, wanneer is het mogelijk en wanneer niet?

Glas heeft veel voordelen, maar het heeft ook een nadeel: het kan kapotgaan. Niets is zo vervelend als een beschadigde autoruit, zeker niet wanneer het gaat om de voorruit. Een sterretje of scheur leidt vaak al snel af tijdens het autorijden en het risico bestaat dat de schade groter wordt mettertijd. Autoglas reparatie is een van de oplossingen, maar dit is lang niet altijd mogelijk. In welke gevallen kunt u kiezen voor autoglas reparatie en wanneer is het vervangen van de complete ruit noodzakelijk?

Ruitbreuk bij gelaagde of geharde autoruiten

Ruitbreuk bij gelaagde of geharde autoruiten

Er is altijd kans op schade wanneer u de auto gebruikt. Zeker wanneer de auto dagelijks gebruikt wordt op snelwegen, parkeerplaatsen en in het verkeer is de kans op schade zoals ruitbreuk groot. Opspattende steentjes, voorwerpen die tegen de autoruit aanwaaien, aanrijdingen en dieren, zij vormen stuk voor stuk een risico. Wanneer er sprake is van ruitbreuk, dan is het belangrijk om eerst te bepalen of de ruit gemaakt is van gelaagd of gehard glas. Dit is gelukkig gemakkelijk te zien bij ruitbreuk. Wat is het verschil tussen deze twee glassoorten bij ruitbreuk en wat kunt u het beste doen wanneer uw auto ruitschade opgelopen heeft?

Autoruit repareren: alles wat u echt wilt weten over ruitreparatie

Autoruit repareren: alles wat u echt wilt weten over ruitreparatie

Wanneer u in de auto rijdt, dan is goed zicht belangrijk. Voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van uw medeweggebruikers. Daarom is het belangrijk dat de autoruiten schoon zijn en uw zicht niet belemmerd wordt. Wanneer er ruitschade ontstaan is, dan is er geen sprake van vrij zicht. Dan is de autoruit repareren iets dat niet te lang uitgesteld kan worden. Wanneer u te lang wacht met het repareren van een ster in de voorruit, kan de ster verder barsten en is de autoruit repareren niet langer mogelijk. Hoe werkt dat precies, het repareren van een autoruit en kunt u dit zelf doen?

Hoe beperkt u de kosten van een ruitreparatie?

Hoe beperkt u de kosten van een ruitreparatie?

Wanneer u een ongeluk heeft gehad met uw auto of bijvoorbeeld het slachtoffer bent geworden van vandalisme, dan kan een ruitreparatie nodig zijn. Het is echter niet bij alle soorten autoruiten mogelijk om een ruitreparatie uit te voeren. In dat geval is bijvoorbeeld een achterruit of voorruit vervangen noodzakelijk. Dit kan gelukkig eenvoudig en tegen lage kosten via ons. Het hangt van het soort autoglas en het soort schade af of ruitreparatie mogelijk is. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende soorten autoruiten en de ruitschade die wel of juist niet meer te repareren valt.

Autovakantie - 5 tips voor onbezorgde auto vakantie

  • Geplaatst op
  • Door Autoglas Concurrent
Autovakantie - 5 tips voor onbezorgde auto vakantie

De vakantie staat bijna voor de deur, dus velen zijn de camper of stacaravan al aan het klaarmaken voor de vrije dagen. Een heerlijk gevoel natuurlijk om er weer even lekker op uit te gaan. Zeker als je met de auto gaat, want dan begint de vakantie immers al als de koffers in de achterbak liggen. Om helemaal onbezorgd op vakantie te kunnen gaan geven we u nog een paar handige tips mee! Want er zijn toch nog zeker wat zaken die roet in het eten kunnen gooien.