Blog

Wanneer wordt ruitschade vergoed door de autoverzekering?

  • Geplaatst op
  • Door Autoglas Concurrent
Wanneer wordt ruitschade vergoed door de autoverzekering?

Een scheurtje in uw voorruit door bijvoorbeeld een steentje is al vervelend genoeg. Ruim 30% van de claims bij autoverzekeraars bestaat uit ruitschade, maar wanneer kunt u dit soort schade claimen bij uw autoverzekering? In dit artikel wordt alles uitgelegd over ruitschade en wat de vergoedingen hiervan zijn.

Beschadiging aan uw auto na parkeren nabij een luchthaven?

  • Geplaatst op
  • Door Autoglas Concurrent
Beschadiging aan uw auto na parkeren nabij een luchthaven?

De zomervakantie nadert weer en ook dit jaar weer zullen vele Nederlanders vertrekken naar zonnige bestemmingen. Mensen die er voor kiezen om met het vliegtuig op vakantie te gaan kunnen gebracht worden naar het vliegveld, of hun auto hier parkeren. Vaak moeten deze vakantiegangers lang parkeren nabij een parkeer plaats, iets wat vroeger een stuk prijziger was dan tegenwoordig.

Autoruit ingeslagen en op zoek naar ruit vervanging?

Autoruit ingeslagen en op zoek naar ruit vervanging?

Het kan helaas voorkomen dat door dieven of andere criminelen uw autoruit ingeslagen wordt. Wanneer dit u is overkomen is het zaak om snel de kapotte autoruit of autoruiten te vervangen. Het hebben van een auto waarbij één of meerdere autoruiten ontbreken kan namelijk voor veel extra problemen zorgen. Bovendien is het in de meeste gevallen niet verstandig om de weg op te gaan wanneer uw autoruit ingeslagen is. Er zijn enkele handelingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw autoruit ingeslagen wordt. Wanneer dit geen effect heeft is de autoruit vervangen hier gelukkig snel en eenvoudig mogelijk.

Met deze tips zal een ruitvervanging u niet zoveel kosten

Met deze tips zal een ruitvervanging u niet zoveel kosten

Ruitvervanging kan nodig zijn als u met uw auto een ongeluk heeft gehad of u bijvoorbeeld het slachtoffer bent geworden van vandalisme. Autoruiten kunnen breken of barsten en zodra dit voorkomt dient u snel te zorgen dat er nieuwe autoruiten in uw auto komen. Doorrijden met kapotte of ontbrekende autoruiten kan namelijk voor nog meer schade zorgen aan onder andere het interieur en is bovendien niet veilig voor inzittenden. Gelukkig hoeft een uitstekende ruitvervanging u niet de hoofdprijs te kosten. Het zal u verrassen dat de prijs een stuk lager kan zijn dan u waarschijnlijk zult vermoeden. Bij ons kunt u autoruiten bestellen om deze zelf te plaatsen, maar het is ook mogelijk de ruitvervanging te laten uitvoeren door onze FOCWA-gecertificeerde partners. In dit artikel praten we u bij over ruitvervanging en de productiemethode van diverse soorten autoruiten. Daarnaast gaan we in op de kosten van een autoruit vervangen en de mogelijkheid om dit op uw verzekering te verhalen.

Wat zijn de kosten voor achterruit vervangen?

  • Geplaatst op
  • Door Autoglas Concurrent
  • Geplaatst in achterruit
Wat zijn de kosten voor achterruit vervangen?

Als u in het bezit bent van een auto dan kan het helaas voorkomen dat door een ongeluk of bijvoorbeeld vandalisme de achterruit vervangen nodig is. De hoge kosten voor een achterruit vervangen die u bij een merkdealer zult aantreffen kunnen u doen schrikken. Het is echter ook mogelijk om flink minder te betalen en de kosten voor een achterruit vervangen laag te houden. Door bij ons te bestellen weet u zeker dat u dit een flinke besparing oplevert. Hoe we de prijzen laag houden kunt u verderop in dit artikel lezen. Daarnaast gaan we in op de gevaren van het rijden zonder achterruit en de productiemethode die gebruikt wordt voor het maken van autoruiten.