Voorruit vervangen Citroen

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Een lage prijs voor een voorruit vervangen van uw Citroen

Mensen die er voor kiezen om een Citroen te kopen kiezen voor een prima auto die bovendien steeds beschikt over een betaalbaar prijskaartje. In vergelijking met verschillende andere automerken op de markt biedt Citroen haar kopers dan ook steeds precies die kwaliteit die ze van het merk verwachten. Hoe kwalitatief een Citroen auto ook mag zijn, geen enkel voertuig is honderd procent beschermd tegen bijvoorbeeld schade door steenslag. Heeft u eveneens te maken met dergelijke schade aan de voorruit van uw Citroen en wilt u deze graag oplossen? Lees dan snel verder en ontdek hoe op kwalitatieve wijze de voorruit vervangen van uw Citroen mogelijk wordt zonder dat u daarvoor handenvol geld hoeft te betalen!

Sterretje enkel mogelijk in voorruit?

Veel mensen stellen zich de vraag wat nu precies het verschil is tussen een voorruit en bijvoorbeeld de zij- en achterruit van een auto. In al deze verschillende ruiten zit namelijk toch gewoon hetzelfde glas? Of niet? Zeker niet. Het spreekt immers voor zich dat het van zeer groot belang is dat het glas in de voorruit over een zo optimaal mogelijke stevigheid beschikt. Daarnaast mag het glas bij een ongeval ook niet in duizend stukken uit elkaar spatten omdat op die manier bijvoorbeeld de bestuurder gewond kan raken. Om dit te voorkomen wordt er voor wat de voorruit betreft steeds gebruik gemaakt van gelaagd glas. Dit type glas bestaat uit twee glaslagen welke tussenin beschikt over een PVB folie
laag. Het betreft hier een soort van plastic welke aan twee zijden kleeft.

De tweezijdig klevende werking van de PVB folie laag is nodig om er voor te zorgen dat het glas bij impact niet uit elkaar spat zoals dat bij de zij- en achterruiten wel het geval is. De unieke samenstelling van gelaagd glas zorgt er voor dat veel mensen denken dat hier steeds een hoge kostprijs aan verbonden is. Mede omwille van deze reden kan de voorruit vervangen van een Citroen nog wel eens worden uitgesteld. Toch hoeft een voorruit vervangen van de Citroen lang niet altijd heel veel geld te kosten, in tegendeel. Door te kiezen voor een voorruit die is bestemd voor de after market is het dan ook steeds mogelijk om een behoorlijke besparing te realiseren op de aankoopprijs en Autoglas Concurrent kan u daarbij helpen.

Geen verschil in kwaliteit

Er wordt wel eens gezegd dat een voorruit vervangen voor een Citroen door middel van een ruit voor de after market op vlak van kwaliteit niet zo interessant is. We kunnen u op dit vlak echter geruststellen. Wat de kwaliteit betreft is er namelijk werkelijk geen enkel verschil tussen een originele autoruit en een exemplaar die werd geproduceerd voor de after market. We zullen zelfs meer zeggen, beide autoruiten worden niet alleen in dezelfde fabriek vervaardigd, daarnaast maken ze zelfs deel uit van dezelfde productielijn. Dit maakte dat ze op het vlak van kwaliteit honderd procent hetzelfde zijn. Het enige verschil gaat dan ook schuil in de aanwezigheid van een zogenaamd merklogo. Omdat uitsluitend merkdealers autoruiten mogen verkopen met een dergelijk logo zorgt dit er voor dat de prijs standaard aanzienlijk de hoogte in kan schieten.

Voorruit vervangen van een Citroen bij autoruitschade

Zoals eerder reeds aangegeven in dit artikel mag u nog met zo'n kwalitatieve en veilige auto rijden, de kans dat u ooit te maken krijgt met autoruitschade door steenslag is altijd aanwezig. Gelukkig hoeft dit geen grote gevolgen te hebben en valt het ook met het kostenplaatje voor het laten herstellen van de voorruit best wel mee. Dit is althans zo wanneer u er voor kiest om een beroep te doen op de mogelijkheden die worden aangeboden door Autoglas Concurrent. In ieder geval doet u er altijd goed aan om autoruitschade aan uw Citroen voorruit zo snel mogelijk te laten herstellen. Alleen op die manier voorkomt u namelijk een beperkt zicht tijdens het rijden en wordt voorkomen dat de auto in kwestie wordt afgekeurd voor de apk. Het is daarom zeker aan te raden de voorruit van uw Citroen spoedig te vervangen.

Voorruit vervangen van uw Citroen door Autoglas Concurrent

Wilt u eveneens uw Citroen voorruit laten vervangen omdat deze op een zeker ogenblik schade heeft opgelopen? Dat is uiteraard geen probleem. Autoglas Concurrent kan de voorruit vervangen van uw Citroen zonder dat u rekening hoeft te houden met een torenhoge kostprijs evenals zonder dat u hoeft in te leveren het op vlak van kwaliteit. Het plaatsen van een nieuwe voorruit voor een Citroen wordt door ons bovendien steeds uitbesteed aan één van onze FOCWA gecertificeerde montagepartners. Deze doelbewuste keuze zorgt er voor dat uw Citroen niet alleen zal beschikken over een uitermate kwalitatieve voorruit, bovendien kunt u ook voor wat de plaatsing betreft er gerust op zijn dat dit door zeer ervaren vakmannen wordt uitgevoerd.