Voorruit vervangen

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

Wat kost een voorruit vervangen? Bekijk direct uw prijs!

Er is veel onduidelijk wanneer het gaat om de voorruit vervangen. Is het vervangen van de voorruit verplicht voor de apk? Is een autoruit met een merklogo beter dan een autoruit zonder een merklogo? En is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf aan de slag te gaan met een voorruit vervanging? Wij geven u alle informatie die u nodig heeft om een goede keuze te maken en vertellen hoe voordelig de voorruit vervangen kan worden. Het hoeft namelijk echt niet de volle pond te kosten wanneer u kiest voor after market voorruiten bij het vervangen van de voorruit van uw auto.

Schade aan de voorruit, en nu?

Schade aan de voorruit is vervelend. Zeker wanneer de autoruitschade in het zichtveld van de bestuurder zit. Een klein sterretje betekent echter lang niet altijd het einde van de voorruit. Hoewel concurrenten u willen vertellen dat een barst of sterretje altijd leidt tot afkeur bij de apk, is dit niet het geval. Wanneer het gaat om beschadigingen in de voorruit die in het directe zichtveld van de bestuurder liggen, is het volgende toegestaan:

  1. Verkleuringen en beschadigingen kleiner dan 20 millimeter;
  2. Krassen van minder van 5 millimeter;
  3. Enkelvoudige scheuren zonder vertakkingen.

Wat is het directe gezichtsveld bij de apk?

Het directe zichtveld van de bestuurder bepalen doet u zo: u houdt een A4 papier liggend boven het stuur. Alles wat zich achter het A4 papier bevindt, is het directe zichtveld van de bestuurder. Buiten het directe zichtveld is veel meer toegestaan omdat dit minder relevant is voor de verkeersveiligheid zolang het binnen de normen blijft.

Wanneer moet mijn voorruit vervangen worden?

Uw voorruit bestaat uit gelaagd glas. Dit betekent concreet dat er twee lagen glas gebruikt zijn waar een laagje PVB-folie,
tussen geplaatst is. Dit zorgt ervoor dat de ruit niet direct verder scheurt of uiteenvalt bij schade. Het betekent ook dat de voorruit inslaan niet of nauwelijks te doen is omdat de ruit niet verder breekt maar vast blijft zitten. Zelfs wanneer er een enorme voorhamer gebruikt wordt, iets wat de gemiddelde inbreker niet bij zich heeft:

Dit betekent niet dat de voorruit vervangen onnodig is wanneer er een kleinere schade in de voorruit aanwezig is. Bij schade in de voorruit in het zicht van de bestuurder kunnen grote risico’s ontstaan wanneer de voorruit ineens verder begint te scheuren door grote temperatuurverschillen. Daarnaast zijn bepaalde voorruiten voorzien van een coating. Dit bestaat uit een laagje aluminiumpoeder. Komt er vocht bij de coating, dan gaat deze oxideren. Het resultaat is een witgrijze waas die het zicht kan belemmeren en die een nieuwe voorruit bestellen onvermijdelijk maakt.

Bij grotere ruitschade is het vervangen van de voorruit per definitie een goed idee. De voorruit staat voor ongeveer 40% van de stijfheid van het chassis. Alleen een intacte voorruit kan dit werk verrichten, een grotere scheur in het autoglas staat dus niet alleen lelijk; het is ook niet goed voor de veiligheid bij een ongeluk.

Is mijn voorruit gemaakt van gelaagd glas?

Alle voorruiten van de huidige auto’s in Nederland zijn gemaakt van gelaagd glas. Dit is een wettelijke eis met het oog op de veiligheid. De zijruiten en achterruiten van de auto’s mogen gemaakt worden van gelaagd glas, maar bestaan meestal uit gehard glas omdat dit relatief goedkoper is én de zijruiten in kunnen slaan praktisch is in noodsituaties.

Kan ik zelf mijn autoruit vervangen?

Zelf uw autoruit vervangen om op de kosten te besparen kan een goed idee zijn. Zeker wanneer u handig bent en met regelmaat aan de auto sleutelt. Het vervangen van zijruiten is zeker een klus voor iemand die niet bang is voor een uitdaging. Het vervangen van achterruiten en voorruiten is echter een ander verhaal. Dit kunt beter laten doen door de experts.

We zeggen dit niet omdat we graag het werk van u over willen nemen. U kunt bij ons namelijk ook alleen een nieuwe voorruit bestellen zonder montage. Het vervangen van de voorruit is werk voor specialisten omdat een voorruit vervanging:

  • Geen gemakkelijke klus is;
  • Niet iets is dat u alleen kunt doen (zeker niet bij grotere auto’s);
  • Precisiewerk is en kleine foutjes enorme schade kunnen veroorzaken aan de auto, uzelf en medeweggebruikers.

Is de voorruit niet goed gemonteerd, dan kan deze loskomen bij abrupt remmen. Is de voorruit niet goed afgedicht, dan kan er vocht in de auto komen op plekken die u niet direct ziet. Het gevolg is dat vocht de elektronica ontregelt en beschadigt, waardoor de kosten nadat de voorruit vervangen is veel hoger uitvallen. Daarbij kan het interieur ook nog eens beschimmelen.

Wat is de prijs voor een voorruit vervangen?

Er is geen vaste prijs voor het vervangen van een voorruit. De prijs is afhankelijk van het model van de auto en de opties, zoals een regensensor, camera of een coating. De kosten van een voorruit vervangen bij een merkdealer liggen per definitie hoger dan de kosten van een voorruit vervangen bij ons. Dat heeft te maken met het soort glas dat gebruikt wordt, want daarin zit in 99% van de gevallen het grootste deel van de prijs.

Het autoglas dat wij op voorraad hebben liggen voor u, is after market glas. Dit houdt in dat dit autoglas exact volgens de voorschriften van de fabrikant gemaakt is, maar dat er geen merklogo op het glas staat. Dat heeft u ook niet nodig; het merklogo doet letterlijk niets voor u of uw auto. After market glas wordt gemaakt in dezelfde fabrieken, voldoet aan dezelfde eisen en wordt geleverd met garantie, net als merkglas. Het grote verschil tussen merkglas en after market autoglas? De prijs. De prijs van een voorruit vervangen is namelijk direct veel lager wanneer u kiest voor een after market autoruit.

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen door te kiezen voor after market autoglas bij de voorruit vervangen? Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt voor de voorruit vervangen: prijzen inclusief montage en bezorging in Nederland:

Peugeot Partner vanaf:

€ 339,00

Volkswagen Polo vanaf:

€ 299,00

Renault Clio vanaf:

€ 339,00

Opel Astra vanaf:

€ 389,00

Direct de voorruit (laten) vervangen

U kiest bij ons wat u zelf wilt. Beschikt u over de juiste kennis en gereedschappen? Dan kunt u alleen een nieuwe voorruit bestellen en zelf de voorruit vervangen. Het is ook mogelijk om alle rubbers mee te bestellen zodat u direct alles in huis heeft. Alle autoruiten op de website zijn ook te bestellen inclusief montage door professionals. Tijdens het bestelproces ziet u direct de prijs van de voorruit met bezorgen en montage, alleen bezorgen zonder montage of bij afhalen in Tiel. Kiest u voor bezorgen met montage, dan wordt de voorruit door één van onze gecertificeerde montagepartners binnen drie dagen geplaatst zodat u nooit lang hoeft te wachten. Heeft u nog vragen? Neemt u vooral contact met ons op via mail, telefoon of chat. We helpen u graag!