Autoruit vervangen of bestellen
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Autoruit vervangen bij Autoglas Concurrent, snel en vakkundig

Een autoruit vervangen is iets wat veel bestuurders nog wel eens durven uit te stellen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien vreest u wel dat het vervangen van een autoruit altijd gepaard gaat met een hoge kostprijs of wie weet wilt u de schade gewoon laten herstellen indien dat tot de mogelijkheden behoort. Een sterretje in uw autoruit kan bijvoorbeeld soms zeer eenvoudig worden hersteld waardoor het vervangen van de ruit helemaal niet nodig is. In andere gevallen is de schade aan de autoruit echter te omvangrijk waardoor u geen andere keuze heeft dan een nieuwe autoruit te kopen. In dat geval bent u hier bij Autoglas Concurrent aan het juiste adres. Wij bieden u de juiste ruiten voor uw auto en dat terwijl u kunt genieten van de scherpst mogelijke prijs.

Autoruit vervangen duurder dan sterretje herstellen

De grootste schade die aan autoruiten ontstaat wordt veroorzaakt door een sterretje. Veel mensen kiezen er namelijk voor om met een sterretje in de voorruit van hun auto gewoon rond te blijven rijden. Op het eerste zicht geen probleem, maar een kleine extra schok kan er voor zorgen dat dit sterretje zich uitbreid naar de rest van de ruit. Het spreekt voor zich dat het zicht van de chauffeur op deze manier flink kan worden beperkt met alle risico's van dien. De autoruit vervangen is in deze situatie dan ook het enige wat u nog kunt doen.

Door de APK met barst in de autoruit?

Heel wat concurrenten van Autoglas Concurrent willen u maar wat graag doen geloven dat het niet mogelijk is om met een barst in de ruit van uw auto door de APK te komen. Op deze manier hoopt men natuurlijk dat ze u een autoruit kunnen verkopen. Autoglas Concurrent vindt het belangrijk haar klanten op correcte wijze te informeren over de mogelijkheden waar ze bij schade een beroep op kunnen doen. Een autoruit vervangen is bij schade uitsluitend noodzakelijk om door de APK te komen wanneer de barst door het gezichtsveld van de bestuurder heen loopt of er sprake is van een barst met vertakking, ook wel een meervoudige barst genoemd. Dit zorgt er immers voor dat het zicht van de bestuurder wordt gehinderd waardoor deze bijvoorbeeld niet voldoende efficiënt meer kan anticiperen op een potentieel gevaar. Een barst door het gezichtsveld leidt af en de licht- of zonnestralen die op de barst reflecteren kunnen u verblinden. Uw autoruit vervangen zal in deze situatie dan ook wel degelijk noodzakelijk zijn.

Barst in het gezichtsveld? Groot probleem!

Bovenstaande maakt duidelijk dat een barst in de voorruit dus niet meteen een probleem hoeft te vormen voor de APK, maar wanneer deze zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt wordt dat plots een compleet ander verhaal. Het gezichtsveld van de bestuurder in de voorruit beschikt over de grootte van ongeveer een A4 in de horizontale positie recht voor het zicht van de bestuurder. Ook indien uw auto ruitschade heeft opgelopen door een zogenaamde meervoudige barst zal deze voor de APK worden afgekeurd. In deze situatie is uw autoruit vervangen dan ook absoluut noodzakelijk.

Autoruit vervangen voor een scherpe prijs

We kunnen ons best voorstellen dat u bij schade aan de autoruit er niet meteen aan denkt om deze te laten vervangen. Zoals echter reeds aangegeven moet u er altijd rekening mee houden dat de ruit van uw auto voor ongeveer 40 procent deel uitmaakt van de stijfheid van het chassis. Wanneer één van de ruiten met andere woorden beschadigd is kan dat er voor zorgen dat de veiligheid van zowel uzelf als bestuurder, maar ook die van uw passagiers niet meer kan worden gegarandeerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer u steeds in zo veilig mogelijke omstandigheden met de auto wenst te rijden is tijdig de autoruit vervangen een absolute must.

Autoruit vervangen met FOCWA garantie

Uw bestaande autoruit vervangen door een nieuwe brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Indien u er voor kiest om uw autoruit te laten vervangen door ons kunt u na het vervangen rekenen op FOCWA garantie dankzij onze unieke samenwerking met FOCWA gecertificeerde partners. Op deze manier kunt u er 100 procent zeker van zijn dat u kunt rekenen op de best mogelijke kwaliteit en service.

Autoruit vervangen binnen één werkdag

Wanneer u te maken heeft met schade aan één van de ruiten in uw auto en u de beslissing heeft gemaakt om deze te laten vervangen spreekt het voor zich dat u zult willen dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Een autoruit vervangen kan door een beroep te doen op de mogelijkheden van Autoglas Concurrent reeds gerealiseerd worden binnen één á twee werkdagen. Op deze manier hoeft u nooit gedurende een lange tijd met een auto rond te rijden die risico's met zich meebrengt voor niet alleen u als bestuurder, maar ook voor de passagiers die met u meerijden. Breng de veiligheid van u en uw passagiers niet onnodig in gevaar en laat uw autoruit vervangen door onze professionals.