Voorruit vervangen Dacia

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

De voorruit vervangen van uw Dacia voor de apk controle

Het automerk Dacia beschikt over een Roemeense oorsprong. Het betrof in eerste instantie een zuiver staatsbedrijf, maar ondertussen hoort het merk toe aan de Franse Renault-groep. Toch beschikt het merk nog steeds over enkele van haar authentieke kenmerken en werd er altijd trouw gebleven aan de vooropgestelde strategie. Deze had onder meer betrekking tot het betaalbaar houden van het merk terwijl er toch mooie, kwalitatieve auto's konden worden afgeleverd. Een deel van de authenticiteit van het automerk is ook nog terug te vinden in de naam er van. Dacia verwijst immers naar het oude 'Dacië', de regio die we vandaag kennen als het land Roemenië. De Dacia Logan is waarschijnlijk de populairste realisatie van het merk waarvoor zelfs een tweede fabriek in Rusland werd geopend. Heeft u eveneens een Dacia waar u zeer tevreden mee bent, maar heeft u te maken gekregen met een beschadigde voorruit door steenslag? Lees dan snel verder en ontdek hoe u de voorruit vervangen van uw Dacia bijzonder voordelig bij ons kunt realiseren!

Hoe ontstaat een sterretje in de voorruit van mijn Dacia?

Wanneer er schade ontstaat aan de achter- of zijruiten van uw Dacia is de kans zeer groot dat deze in ontelbare stukjes uit elkaar spatten. Dat is niet het geval voor de voorruit. Schade die daar ontstaat door bijvoorbeeld steenslag uit zich dan ook uitsluitend in de vorm van een sterretje of een flinke barst. Hoe komt dat precies? Dit heeft alles te maken met het feit dat de Dacia voorruit de enige is van het volledige voertuig die bestaat uit gelaagd glas. In vergelijking met gewoon glas beschikt deze over meerdere glaslagen waar tussenin een laag PVB folie
is terug te vinden. Deze folie is in principe niets meer of minder dan een laagje plastic die aan beide zijden kleeft. Deze klevende werking zorgt er voor dat het glas bij breuk goed bij elkaar kan worden gehouden. Het glas zal dus helemaal niet uiteenspatten, maar blijft aan elkaar kleven. Het resultaat is een sterretje die heel wat minder drastisch is dan een volledig gebroken voorruit, maar toch nog steeds de nodige risico's met zich mee kan brengen.

Een beschadigde voorruit vervangen van een Dacia, verplicht voor apk?

Bij schade aan de voorruit gaan het merendeel van de mensen meteen op zoek naar mogelijkheden met betrekking tot een voorruit vervangen van een Dacia. Niet zelden schrikken ze echter behoorlijk wanneer ze geconfronteerd worden met de hoge kosten die dit karwei met zich meebrengt. De prijs voor het aanschaffen van een originele, nieuwe Dacia voorruit is namelijk niet min. Het gevolg is dat men er veelal voor kiest om de voorruit vervangen van de Dacia nog even uit te stellen. Dit lijkt op het eerste zicht niet zo'n probleem, maar dat kan het afhankelijk van de plaats waar het sterretje is opgedoken wel worden. Is het sterretje bijvoorbeeld in het gezichtsveld van de bestuurder terug te vinden? Dan is dit niet alleen zeer vervelend, een afkeuring voor apk is vaak ook onvermijdelijk. Is het sterretje terug te vinden in één van de uithoeken van de voorruit? In dat geval is de voorruit vervangen van uw Dacia misschien niet direct verplicht, maar wordt het wel nog steeds aangeraden.

Hoe de prijs voor de voorruit vervangen van uw Dacia te drukken?

Een voorruit vervangen van uw Dacia hoeft u gelukkig niet altijd veel geld te kosten, in tegendeel. Autoglas Concurrent biedt u op dit vlak een financieel bijzonder interessante oplossing aan en dat zonder dat er ook maar enigszins hoeft te worden ingeleverd op het vlak van kwaliteit. Wist u namelijk dat een voorruit vervangen van een Dacia zowel kan gebeuren door middel van een originele als een after market voorruit? Er is tussen beide type autoruiten geen sprake van ook maar enig kwaliteitsverschil. Dit kan worden gegarandeerd omdat zowel de fabriek waar de ruiten in worden gemaakt als de productielijnen precies hetzelfde zijn. Het enige merkbare verschil is dan ook terug te vinden in de aanwezigheid van een merklogo bij originele autoruiten. U dient zich evenwel de vraag te stellen of de aanwezigheid van een eenvoudig logo de enorme meerprijs waard is of niet. In alle objectiviteit is dat uiteraard niet zo.

Voorruit vervangen van een Dacia uitbesteden aan Autoglas Concurrent

Een voorruit vervangen van een Dacia bij schade is altijd aan te raden. Ondanks het feit dat het niet verplicht is wanneer het sterretje of de barst zich bijvoorbeeld in één van de uithoeken van de voorruit bevindt kan dit de veiligheid van de inzittenden wel degelijk in gevaar brengen. Dan hebben we het bovendien ook nog eens gehad over de verminderde uitstraling van het voertuig. De voorruit vervangen van uw  Dacia uitbesteden aan Autoglas Concurrent zorgt er voor dat u geen rekening hoeft te houden met een hoge kostprijs voor het aanschaffen van een nieuwe voorruit en bovendien gebeurt ook het vervangen zelf door een echte expert. Een voorruit vervangen van een Dacia wordt door ons dan ook uitbesteed aan één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Op deze manier kan de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding te allen tijde worden gegarandeerd. Ook een beschadigde voorruit vervangen van een Dacia? Dan kan Autoglas Concurrent u daar ongetwijfeld bij helpen!