Achterruit vervangen Daihatsu

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Tegen lage kosten achterruit vervangen van uw Daihatsu?

Hoewel auto’s van het Japanse bedrijf Daihatsu tegenwoordig niet meer nieuw in Europa te koop zijn rijden nog behoorlijk veel mensen in Nederland in een auto van dit merk. Als u schade heeft opgelopen of om een andere reden de achterruit vervangen van uw Daihatsu noodzakelijk is dan kan dit flink in de papieren lopen. Er is echter ook een manier om goedkoper de achterruit te vervangen van uw Daihatsu. U kunt hier namelijk autoruiten online bestellen tegen lage kosten. Het gaat hierbij om after market autoruiten die exact dezelfde hoge kwaliteit hebben als autoruiten die u bij een merkdealer kunt vinden. Voordat we hier meer over vertellen gaan we in op de geschiedenis van het Japanse merk Daihatsu en bespreken we enkele populaire modellen die in Nederland en de rest van Europa nog in grote getalen rondrijden.

Het 110 jaar oude bedrijf Daihatsu

Net als veel andere automerken begon het bedrijf Daihatsu eerst met de productie van andere producten en onderdelen. Al in 1907 werd het huidige Daihatsu opgericht onder de naam Hatsudoki Seizo Co.. In de eerste decennia specialiseerde dit bedrijf zich in de productie en ontwikkeling van verbrandingsmotoren die onder andere in treinen en boten werden gebruikt. Bovendien werden ook andere producten voor de treinindustrie gemaakt. Na de Eerste Wereldoorlog begon het bedrijf zich te verdiepen in dieselmotoren en mobiliteit. Hieruit volgde de productie van hun eerst ‘auto’. Een driewieler met een dieselmotortje die in Japan erg populair werd en nog steeds in sommige landen in gebruik is.

In 1951 verder als Daihatsu

In 1951 werd samen met de koerswijziging van het ontwikkelen van motoren naar het ontwikkelen van auto’s gekozen voor de nieuwe naam Daihatsu. De export van het automerk naar Europa begon al in de jaren ’60. Hoewel het eerst geen groot succes was werden auto’s van Daihatsu tegen de jaren ’80 meer en meer verkocht. De compacte en betrouwbare auto’s waren en zijn vooral populair bij mensen die veel in de stad rijden of maar kleine afstanden hoeven af te leggen. Dankzij de relatief lage prijzen en de hoge kwaliteit die hier tegenover staat is Daihatsu in Europa uiteindelijk een groot succes geworden. Een achterruit vervangen van uw Daihatsu is dan ook zeker de moeite waard. De auto’s kunnen zeer lang mee zolang ze goed worden onderhouden en ook voor tweedehands auto’s is meer dan genoeg interesse.

Overname door Toyota

Al in 1967 werd het eveneens Japanse autobedrijf Toyota grootaandeelhouder van Daihatsu. Hoewel dit eerst om een aandeel van 16,8 procent ging is dit geleidelijk meer en meer geworden. Sinds 2016 is Daihatsu geheel in handen van Toyota en gaat Daihatsu door het leven als een volwaardige dochteronderneming van Toyota. Als resultaat hiervan zijn er meerdere auto’s verschenen die een samenwerking zijn tussen beide merken of als rebatched versies onder beide merknamen werden verkocht.

Populaire modellen in Nederland

Wilt u de achterruit vervangen van uw Daihatsu? Dan is de kans groot dat u één van de volgende modellen heeft. Deze zijn namelijk in Nederland het meest populair en het meest verkocht toen het nog mogelijk was om nieuwe auto’s van Daihatsu aan te schaffen:

Voor alle modellen gaat op dat tegen lage kosten de achterruit vervangen van uw Daihatsu bij ons mogelijk is. Het maakt bovendien niet uit welke generatie u van een bepaald model heeft. U kunt eenvoudig per model de verschillende generaties vinden en direct de juiste autoruit bestellen. Naast het bestellen van een achterruit kunt u bij ons ook zijruiten bestellen. Bovendien is ook een Daihatsu voorruit vervangen mogelijk via ons.

Wat is een after market autoruit?

Autoruiten met een merklogo mogen in Europa alleen worden verkocht door een erkende merkdealer. Hoewel er geen nieuwe Daihatsu auto’s meer worden verkocht zijn er nog wel aangewezen service bedrijven. Alleen deze bedrijven mogen in eerste instantie de achterruit vervangen van uw Daihatsu door een ruit met merklogo. Hierdoor kunnen deze service bedrijven een hogere prijs rekenen dan strikt noodzakelijk is. De after market autoruiten die u hier kunt bestellen komen uit exact dezelfde fabriek en zijn op precies dezelfde wijze gemaakt. De kwaliteit is dus exact hetzelfde, maar omdat er geen merklogo op staat mogen ook andere bedrijven de autoruit verkopen. Hierdoor is de prijs vele malen lager en kunt u veel kosten besparen door de achterruit te vervangen van uw Daihatsu met een after market autoruit.

Wanneer moet ik de achterruit vervangen van mijn Daihatsu?

Anders dan een voorruit van een Daihatsu kan de achterruit van uw auto in duizenden stukken uiteen vallen. Dit komt door de productiemethode van de achterruit. Deze bestaat namelijk uit een enkele laag gehard glas die eerst snel is opgewarmd en daarna snel is afgekoeld. Doordat het in vele kleine stukjes uiteenvalt is kans op letsel voor de inzetten door grote scherven glas vele malen kleiner.

Een kapotte achterruit kan bijvoorbeeld door een ongeluk komen of onder andere door vandalisme. Indien dit bij u het geval is, is het zaak om de achterruit te vervangen van uw Daihatsu en dit bovendien zo snel mogelijk te doen. Anders loopt u namelijk het risico op de volgende zaken:

  • Waterschade in de auto waardoor de bekleding kapot gaat
  • Kapotte elektronica door invloeden van weer en wind
  • De auto is eenvoudig te stelen door dieven
  • Risico’s bij het autorijden omdat er geen bescherming is tegen steenslag en dergelijke.
  • Veel last van lawaai en kou of juist warmte

De achterruit vervangen van uw Daihatsu is dus zeer aan te raden wanneer deze kapot is gegaan. Het kan u anders veel meer geld gaan kosten als u met een defecte achterruit blijft rondrijden. Bovendien is de veiligheid van de inzittenden niet optimaal. De achterruit vervangen van uw Daihatsu hoeft u bovendien geen vermogen te kosten als u voor ons kiest in plaats van een merkdealer.

Zelf de achterruit vervangen van uw Daihatsu of experts inschakelen

In tegenstelling tot veel andere aanbieders van autoruiten is het bij ons mogelijk om een losse autoruit te bestellen om deze vervolgens zelf te plaatsen. Heeft u kennis van zaken en kunt u daarom zelf uw achterruit vervangen van uw Daihatsu, dan is dit een voordelige manier om uw autoruitschade zelf te repareren. Als u deze kennis niet in huis hebt staan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners graag voor u klaar. Deze zeer ervaren experts vervangen de achterruit op locatie tegen lage kosten, waardoor u met de nieuwe achterruit binnen de kortste keren weer veilig de weg op kunt.