Autoruit kopen


Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop een autoruit kopen bij Autoglas Concurrent

Een autoruit kopen tegen een degelijk prijskaartje lijkt op het eerste zicht een behoorlijke opdracht te gaan worden. In de praktijk is het echter uitstekend mogelijk om een niet onaanzienlijk bedrag uit te sparen, namelijk door te kiezen voor een after market autoruit. Een dergelijke autoruit kopen zorgt er voor dat u zonder in te boeten op vlak van kwaliteit toch kunt rekenen op een zeer scherp geprijsd exemplaar die perfect aan al uw verwachtingen zal voldoen. Ook geïnteresseerd in een autoruit kopen met een echt uitstekende prijs-kwaliteitverhouding? Zoek dan niet verder en ontdek de mogelijkheden meteen bij Autoglas Concurrent!

Originele autoruit kopen?

Veel mensen kiezen er nog steeds blind voor om een originele autoruit aan te kopen. Een dergelijke autoruit kopen lijkt op het eerste zicht het interessantst, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Een originele autoruit mag dan immers wel over een merklogo beschikken, dat neemt niet weg dat de kwaliteit precies dezelfde is in vergelijking met een veel goedkopere after market variant. Waar komt de hogere kostprijs van een originele autoruit dan vandaan? Zeer eenvoudig. Een originele autoruit met merklogo mag uitsluitend worden verkocht door een merkdealer. Dit zorgt voor een bepaalde (hoge) basisprijs waar u niet van onderuit kunt.

Autoruit kopen voor de after market

Om het maar meteen te bevestigen, er is tussen een originele autoruit en een after market exemplaar helemaal geen sprake van een verschil in kwaliteit. Dit wordt meteen duidelijk wanneer we zowel de fabriek als de productielijn van beide soorten autoruiten gaan bekijken. Deze zijn immers altijd precies dezelfde. Het enige verschil dat merkbaar is tussen een originele en een after market autoruit gaat schuil in het ontbreken van een merklogo bij laatst genoemde. Kunt u hier mee leven? In dat geval is een autoruit kopen die is bestemd voor de after market op vlak van prijs-kwaliteitverhouding altijd veruit het interessantst.

Factoren die de prijs van een autoruit kopen beïnvloeden

Ondanks het feit dat het door te kiezen voor een after market autoruit steeds mogelijk is om heel wat te besparen op het kostenplaatje van de ruit is het zo dat er uiteraard altijd een bepaalde kostprijs aan verbonden blijft. Veel mensen stellen zich wel eens de vraag waarom een autoruit nu precies zoveel geld hoeft te kosten. Het antwoord hierop vinden we vooral terug in het productieproces. Voor het produceren van autoglas is er namelijk zeer veel energie vereist en we weten dat energie tegenwoordig bijzonder veel geld kost. Een fabriek die autoglas produceert verbruikt binnen een tijdspanne van amper 24 uur evenveel stroom als een plaats met 27.000 inwoners in een jaar tijd. De reden hiervoor is niet zo ver te zoeken. De ovens waarin het glas wordt gemaakt dient immers dag en nacht altijd op een temperatuur te worden gehouden van 1600 graden.

Een andere reden waarom een autoruit kopen doorgaans gepaard gaat met een vrij stevig prijskaartje is terug te vinden in de mal die gemaakt moet worden. Wanneer er een nieuw auto model wordt gemaakt dienen er immers uiteraard ook nieuwe autoruiten te worden geproduceerd. Gemiddeld duurt het zo'n slordige 3 jaar voordat er een perfecte mal is gecreëerd. Om één autoruit te maken zijn er evenwel drie mallen vereist. Het ontwikkelen van één perfecte mal alleen al brengt een kostenplaatje met zich mee van ongeveer 350.000 euro. Al deze verschillende kosten zijn uiteraard samen bepalend voor de relatief hoge kostprijs die is verbonden aan het aankopen van een nieuwe autoruit.

Wanneer een nieuwe autoruit kopen?

Wanneer u precies een nieuwe autoruit dient aan te kopen is uiteraard afhankelijk van situatie tot situatie. Neem nu bijvoorbeeld eens in geval van schade. Wanneer er sprake is van schade aan de voorruit van een auto wordt er door heel veel partijen gezegd dat dergelijke ruitschade automatisch zorgt voor een afkeuring voor de apk. Wij kunnen u geruststellen, dat is zeker niet het geval, in tegendeel. Dit wil evenwel niet zeggen dat bijvoorbeeld een beschadigde voorruit niet kan zorgen voor een afkeuring voor de apk. Of er al dan niet een afkeuring volgt is immers afhankelijk van de plaats waar de ruitschade zich precies bevindt. Is deze terug te vinden in het gezichtsveld van de bestuurder? Dan is de kans op een ongeval te groot om door de vingers te zien. Is de schade buiten het gezichtsveld gelegen? Dan zult u merken dat de apk keurmeester hier meestal niet zo'n groot probleem van zal maken. Een nieuwe autoruit kopen lijkt dan in eerste instantie niet meteen nodig, maar toch kan dit aan te raden zijn. De stijfheid van het chassis van een auto wordt immers voor 40 procent bepaald door de autoruiten. Wanneer deze beschadigd zijn komt dat de stijfheid van het chassis dus uiteraard helemaal niet ten goede, in tegendeel.

Een autoruit kopen met of zonder plaatsing?

Een voordelige autoruit kopen zonder in te leveren op het vlak van kwaliteit is bij Autoglas Concurrent dus perfect mogelijk, maar er is meer. Indien u een dergelijke autoruit heeft aangekocht zult u deze immers uiteraard ook willen laten plaatsen door een echte expert als u hier zelf niet behendig in bent. Ook op dit vlak zijn wij u maar wat graag van dienst. Wij werken voor het plaatsen of vervangen van een autoruit immers samen met FOCWA gecertificeerde montagepartners. Zij zijn uitstekend geschikt om uw autoruit(en) te vervangen waardoor u over de volledige lijn kunt genieten van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding. Ook een nieuwe autoruit kopen en deze laten plaatsen door een echte expert? Dan mag het alvast duidelijk zijn dat u daarvoor bij Autoglas Concurrent aan het juiste adres bent!

 

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie