Voorruit vervangen Audi

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen Audi, het kan ook voordelig!

Wanneer u er voor heeft gekozen om een Audi aan te kopen spreekt het voor zich dat u kwaliteit zeer belangrijk vindt. Wanneer er dan schade ontstaat aan de voorruit van uw voertuig is de kans bijzonder groot dat u er meteen voor zult kiezen om deze te laten herstellen. Een beschadigde voorruit ziet er namelijk niet echt aantrekkelijk uit en daarnaast komt het ook de veiligheid van zowel u als bestuurder als van de passagiers helemaal niet ten goede. De voorruit vervangen van een Audi kan op verschillende manieren. Zo kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een originele voorruit met merklogo, maar het is op financieel vlak veel interessanter om te kiezen voor een voorruit die is bestemd voor de after market. Wij vertellen u graag welke voordelen deze keuze precies met zich meebrengt.

Waarom een nieuwe voorruit voor uw Audi bestellen?

Mensen die met een Audi rijden zijn trots op hun mooie auto en terecht. Vanwege deze reden vinden ze het dan ook vaak verschrikkelijk wanneer ze rond moeten rijden met een beschadigde voorruit. Dit is echter niet de enige reden om de kapotte voorruit van uw Audi zo snel mogelijk te laten vervangen. Zoals reeds aangegeven komt een kapotte voorruit namelijk de veiligheid van uw auto nooit ten goede en daarnaast is het ook nog eens zo dat ze zomaar kan worden afgekeurd voor de apk. Dit zijn dan ook stuk voor stuk uitstekende redenen om er voor te kiezen om een voorruit vervangen van uw Audi zo snel mogelijk uit te laten voeren.

Wat maakt een voorruit zo bijzonder?

Op het eerste zicht zijn alle ruiten waaruit een auto bestaat uiteraard gelijk, maar dat geldt niet voor de voorruit. In vergelijking met de achter- en zijruiten van een auto is het namelijk zo dat de voorruit is vervaardigd uit gelaagd glas. Deze glassoort is extra sterk en beschikt over twee glaslagen met daar tussenin een zogenaamde PVB folie.
Deze folie heeft als functie om de verschillende glaslagen bij elkaar te houden op het ogenblik dat er een breuk plaatsvindt. Het is deze folie die er samen met de twee glaslagen voor dient te zorgen dat het glas bij breuk niet in ontelbare stukjes uit elkaar spat. Op deze manier wordt de veiligheid van zowel de bestuurder als de passagiers steeds gewaarborgd.

Waarom kiezen voor een after market voorruit?

Niet zelden kiezen mensen er voor om bij een voorruit vervangen van een Audi gebruik te maken van een originele voorruit die is voorzien van een merklogo. Uiteraard is dit niet slecht, ware het niet dat er aan een dergelijke voorruit steevast een behoorlijk kostenplaatje is verbonden. Volgens velen wordt dit hogere kostenplaatje goedgemaakt omwille van de hogere kwaliteit die wordt geboden. Helaas is dat slechts een illusie, want zowel de productielijn als de fabriek waarin after market voorruiten worden gemaakt zijn exact hetzelfde als bij de originele voorruiten het geval is. Met andere woorden, op vlak van kwaliteit is er tussen beide voorruiten helemaal geen sprake van ook maar enig verschil. Dit zorgt er voor dat de voorruit vervangen van uw Audi door middel van een voorruit uit de after market wel degelijk veel interessanter is.

Merklogo zorgt voor hoge prijs

Als er geen sprake is van een kwaliteitsverschil tussen originele voorruiten en voorruiten die zijn bestemd voor de after market, waar komt het prijsverschil dan precies vandaan? Uit de aanwezigheid van het merklogo natuurlijk! Dergelijke voorruiten mogen dan ook uitsluitend worden verkocht door een merkdealer en dat is terug te zien in het kostenplaatje dat er voor moet worden betaald. U dient uzelf dan altijd de vraag te stellen of een voorruit vervangen van een Audi met merklogo de meerprijs dan wel echt waard is of niet.

Voorruit vervangen van uw Audi door een echte specialist

Inmiddels weet u dat een voorruit vervangen van uw Audi niet noodzakelijk veel geld hoeft te kosten, in tegendeel. Wanneer u de voorruit vervangen van de Audi laat uitbesteden aan Autoglas Concurrent bent u niet alleen verzekerd van een nieuwe voorruit Audi tegen een uiterst interessante prijs, daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op een professionele plaatsing. De plaatsing van de nieuwe voorruit gebeurt namelijk altijd door één van onze gecertificeerde montagepartners. Op die manier kunt u er steeds gerust op zijn dat de voorruit vervangen van uw Audi vakkundig wordt uitgevoerd!