Voorruit vervangen Audi Q8

Loading...
Geen producten gevonden. Heeft u ons zoekvenster al gebruikt? Zoek bijvoorbeeld op 'voorruit Clio' of 'achterruit Mondeo' en vind snel en gemakkelijk de juiste autoruit voor uw auto. Vindt u niet wat u zoekt? Chat met ons en wij helpen u graag...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Prijs voorruit vervangen van een Audi Q8

Wanneer u kiest voor een Audi Q8, dan kiest u voor prestige en comfort. Grote kans dat u daarom direct de keuze maakt voor de voorruit vervangen van uw Audi Q8 wanneer deze niet meer gerepareerd kan worden. Een beschadigde voorruit is niet alleen een potentieel gevaar tijdens het rijden, het is ook een doorn in het oog voor de Audibezitter. U kunt de kosten voor het vervangen van de Audi Q8 voorruit zo laag mogelijk houden door te kiezen voor after market autoglas. Voordat we hier verder op ingaan, kijken we eerst even naar de Q8 zelf. Volgens de één een conceptauto die gewoon een concept had moeten blijven, voor de ander het toppunt van comfort en mogelijkheden.

De Audi Q8, een Sports Activity Coupé?

De Audi Q8 is uiteraard onderdeel van het Q-segment van Audi. Alle technieken uit de Audi A6, A7 en A8 zijn overgenomen, in tegenstelling tot bij het opzetten van de Audi Q7 waarbij dit allemaal niet gebruikt is. Hoewel de auto op de markt gezet werd als een ‘sportieve SUV’, heeft het marketingteam achter de schermen de naam al snel verandert naar ‘Sports Activity Coupé’. Dit heeft vooral te maken met de ruimte in de kofferbak. Omdat de achterklep een diagonale lijn maakt naar het dak van de auto, is de laadruimte niet zo praktisch in gebruik als het geval is bij andere SUV’s. Desalniettemin is er overigens nog steeds meer dan 600 liter bagageruimte.

 
Opvallend aan dit model zijn de enorme grill aan de voorzijde en de wielbasis van maar liefst drie meter, waardoor meer dan genoeg beenruimte is voor de mensen die achterin zitten. Dankzij het Audi Space Frame-concept
(met veel aluminium) is het totale gewicht van dit beest ‘slechts’ 2100 kilo. De Q8 wordt geleverd met velgen tot 22 inch en is voorzien van alle mogelijke assistentie tijdens het rijden, inclusief een compleet infotainmentsysteem en projectie van de belangrijke gegevens op de voorruit.

De Q8 is daarnaast voorzien van de MHEV-technologie. Dit betekent dat de startmotor en dynamo vervangen zijn door een elektromotor (aangedreven door een lithium-ion-accu), waardoor het verbruik van deze diesel tussen de 10 en 20 procent lager uitvalt.

Alle mogelijkheden zijn er – en daar betaalt u voor

De vele mogelijkheden bij de Audi Q8 zijn bijzonder uiteenlopend:

 1. Vierwielsturing
 2. Adaptieve luchtvering
 3. De standaard Pro-Line-pakketten
 4. Geventileerde comfortstoelen voor
 5. Valcona-leren bekleding
 6. Premium audiosysteem van Bang & Olufsen
 7. En ga zo maar door

Dat de Audi Q8 boven de Q7 geplaatst zou worden, dat was vanaf het begin al duidelijk. Dat de Q8 echter direct € 20.000 duurder zou zijn dan de Q7 met gelijke motor én de grens van de € 100.000 zou overschrijden, dat was voor velen een verrassing.

Geen doorslaand succes voor de Audi Q8

Alle luxe en comfort konden de Nederlandse automobilist niet overtuigen. Begin april 2019 staat de verkoopteller net iets over de 100 stuks totaal, sinds de auto in Nederland op de markt kwam. In Duitsland doet de Q8 het overigens niet veel beter. In 2018 werden er 2268 modellen verkocht, begin april 2019 staat de teller op 931.

Dit staat in schril contrast met andere modellen in het Q-segment. Zo wist Audi meer dan 5000 exemplaren van de Q3 te verkopen en ruim meer dan 8500 keer de Audi Q5. Daarmee lijkt de Audi Q8 de status van ‘conceptauto’ nooit écht ontgroeid te zijn. Daar komt bij dat de Audi Q8 vooral lijkt te concurreren met de Audi Q7 zelf.

Wanneer moet uw Audi Q8 voorruit vervangen worden?

In het geval van een sterretje hoeft de voorruit van uw Audi Q8 niet vervangen te worden. Vaak is reparatie dan nog prima mogelijk, mits u er op tijd bij bent. Wanneer het gaat om grotere schade of een scheur in het zichtveld van de bestuurder, dan wordt het een ander verhaal. Uw Audi Q8 komt dan niet meer door de APK – en daarnaast is doorrijden onveilig. Wanneer er fel licht (zoals zonlicht) in de scheur in de voorruit komt, dan wordt u als bestuurder al snel verblindt. De autoruit vervangen is de enige juiste optie wanneer u zeker wilt weten dat u veilig verder kunt rijden.

Kan ik mijn Audi Q8 voorruit zelf vervangen?

U kunt uw Audi Q8 voorruit zelf vervangen indien:

 • U al het gereedschap heeft dat hiervoor nodig is
 • Er een overdekte werkplek is zodat u droog kunt werken
 • U ervaring heeft met het vervangen van voorruiten
 • Er een Audi Q8 voorruit zonder montage besteld kan worden

Een Audi Q8 voorruit bestellen zonder montage is bij ons gewoon mogelijk. Het is echter niet aan te raden om zelf de voorruit te vervangen van een Audi Q8 wanneer u hier geen ervaring mee heeft. De voorruit vervangen op een verkeerde manier kan lekkage veroorzaken – en tijdens een abrupte noodstop kan de voorruit losschieten. Onze gecertificeerde FOCWA-monteurs nemen het werk graag van u over én geven garantie op het werk zodat u zeker weet dat het goed zit.

Maakt u gebruik van shortlease, vervang dan nooit de autoruiten van uw Audi Q8. Bij een geleasete auto neemt u contact op met de leasemaatschappij in het geval van schade aan de auto.

Hoe kan ik besparen op de kosten voor een Audi Q8 voorruit?

Besparen op de kosten van een nieuwe voorruit voor een Audi Q8 is makkelijker dan u denkt. Zeker wanneer u een WA+ of allrisk autoverzekering afgesloten heeft. In dat geval is de autoruit vervangen en geen eigen risico betalen namelijk goed mogelijk wanneer u kiest voor onze FOCWA-gecertificeerde partners. Heeft u een standaard WA-autoverzekering, dan worden de kosten bij autoruitschade niet gedekt.

Ook in dat geval kunt u er zelf voor zorgen dat de kosten voor de voorruit vervangen van uw Audi Q8 niet door het plafond schieten. U heeft namelijk echt geen merkglas van uw Audidealer nodig. Het merkteken op de nieuwe voorruit doet namelijk helemaal niets, behalve zorgen voor een hogere prijs. Kiest u voor after market autoglas, dan kiest u voor autoglas dat aan exact dezelfde eisen moet voldoen als de autoruiten bij de Audi dealer. Alleen is de prijs vele malen lager omdat u niet voor het merklogo betaalt.

Voorruit vervangen van uw Audi Q8 tegen een aantrekkelijke prijs

De voorruit vervangen van uw Audi Q8 kan bij ons tegen scherpe tarieven. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden wanneer u contact met ons opneemt. Uiteraard kunt u ook direct uw Audi voorruit kiezen en bestellen via de website zodat deze binnen drie werkdagen bij u aan de deur geleverd wordt, inclusief of exclusief montage!