Voorruit vervangen Lada

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Een voorruit vervangen van een Lada is best betaalbaar

Het Russische automerk Lada wordt geproduceerd door AvtoVAZ.
Het merk ontstond in het jaar 1966 toen er een overeenkomst werd afgesloten tussen de Italiaanse autoproducent Fiat enerzijds en de Russische regering anderzijds. De overeenkomst bestond er in om samen een autofabriek te bouwen. Zo geschiedde het ook waarna in het plaatsje Toljatti, gelegen aan de Wolga de toenmalige grootste autofabriek van Europa was terug te vinden. Een belangrijke mijlpaal voor het merk vond plats in het jaar 2014. Toen werd Renault-Nissan namelijk meerderheidsaandeelhouder van AvtoVAZ. Meteen daarna werd er voor gekozen om de oude modellen uit productie te nemen. Verschillende andere modellen kwamen uiteraard in de plaats. Het gaat hierbij om de Largus evenals de Granta. Bent u de trotse bezitter van een Lada, maar heeft de voorruit van uw auto tijdens het rijden een sterretje of flinke barst opgelopen? In dat geval is het de moeite waard om de mogelijkheden met betrekking tot de voorruit vervangen van uw Lada te ontdekken bij Autoglas Concurrent!

Een sterretje of barst in uw Lada voorruit

Schade die ontstaat aan in uw Lada voorruit, met name door steenslag zorgt er niet meteen voor dat de ruit in ontelbare stukken uit elkaar zal spatten. In tegenstelling tot de andere ruiten die in een Lada zijn terug te vinden is de voorruit namelijk altijd gemaakt van gelaagd glas. Het betreft hier dus een autoruit die bestaat uit meerdere glaslagen waar tussenin een PVB folie
is terug te vinden. Het bijzondere aan dit type plastic folie is dat ze aan twee kanten over een klevende werking beschikt. Wordt er schade aan de voorruit veroorzaakt? Dan zorgt deze PVB folie er voor dat de verschillende glasscherven toch goed bij elkaar worden gehouden. Omdat het gelaagd glas betreft wil een voorruit vervangen van de Lada nog wel eens gepaard gaan met een stevig kostenplaatje. Maar het kan gelukkig ook anders.

De keuze voor een nieuwe after market voorruit

Een nieuwe Lada voorruit heeft de reputatie altijd zeer duur te zijn, maar dat komt doorgaans omdat het gaat om een originele voorruit met merklogo. Dergelijke voorruiten kunnen en mogen uitsluitend worden verkocht door erkende merkdealers wat zorgt voor een aanzienlijke prijs. Er bestaat echter een alternatief welke even kwalitatief is, maar waarbij u kunt rekenen op veel lagere kosten. Het betreft hier de zogenaamde after market voorruit. Een voorruit vervangen van een Lada door middel van een after market exemplaar is dan ook voor veel meer mensen een betaalbare oplossing. De after market autoruiten die worden aangeboden door Autoglas Concurrent zijn bovendien vervaardigd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen waardoor u altijd kunt rekenen op een uitstekende betrouwbaarheid.

Is de voorruit vervangen van een Lada altijd verplicht bij autoruitschade?

Er wordt door onze concurrenten wel eens aangegeven dat het bij een barst of sterretje in de voorruit altijd meteen verplicht is om deze te laten herstellen. Dat klopt niet. De plaats waar de autoruitschade zich bevindt is op dit vlak namelijk van doorslaggevend belang. Een barst of sterretje pal in het gezichtsveld van de bestuurder vormt namelijk een probleem voor de zichtbaarheid en daarmee ook de veiligheid. In dat geval is de voorruit vervangen van uw Lada wel degelijk een vereiste wanneer u bijvoorbeeld niet wenst dat uw auto wordt afgekeurd voor de apk. Is een enkele barst of sterretje in één van de uithoeken van de voorruit gelegen? Dan hoeft deze niet verplicht te worden opgelost. Let wel, dit neemt niet weg dat het vervangen van de voorruit van uw Lada ook in deze situatie altijd het interessantst is.

Voorruit vervangen van de Lada door een echte expert

Het zal u ongetwijfeld goed doen om te lezen dat een voorruit vervangen van de Lada lang niet altijd zo onbetaalbaar is als veel mensen vermoeden. De mogelijkheid hebben om een nieuwe Lada voorruit aan te schaffen tegen beperkte kosten is natuurlijk zeer interessant, maar de beschadigde autoruit moet ook nog vervangen worden. Omdat wij er absoluut zeker van willen zijn dat onze klanten ook op dit vlak zijn verzekerd van de best mogelijke kwaliteit kiezen we er voor om deze opdracht uit te besteden aan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Het betreft hier uiteraard een specialist die perfect in staat is om op meest efficiënte wijze uw Lada voorruit te vervangen. Het mag dan ook duidelijk zijn, bent u ook geconfronteerd met een sterretje of flinke barst in uw voorruit en wilt u de voorruit vervangen van uw Lada uitbesteden aan de meest interessante partij? Zoek dan niet verder en doe hiervoor een beroep op Autoglas Concurrent!