Achterruit vervangen Audi

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Kapotte achterruit vervangen bij een Audi, altijd een must

Vanaf de oprichting van het merk Audi in 1909 staat ze bekend als één van de meest kwalitatieve automerken ter wereld. De bijzondere kwaliteit waar auto's van het merk Audi over beschikken neemt echter niet weg dat er altijd bepaalde schade aan kan ontstaan. Deze schade kan veroorzaakt worden door een botsing, maar er kan ook sprake zijn van een beschadigde autoruit ten gevolge van steenslag of vandalisme. Wanneer er een sterretje in uw Audi voorruit opduikt hoeft deze op zich niet meteen te worden vervangen, maar wat met de achterruit? Een achterruit is namelijk doorgaans altijd gemaakt van gehard glas in plaats van gelaagd glas waardoor ze bij breuk in ontelbare stukjes uit elkaar zal spatten. Wij vertellen u in dit artikel graag wat u in deze situatie het best kunt doen.

De gevolgen van een beschadigde Audi achterruit

Een achterruit vervangen van een Audi is bij schade vrijwel altijd meteen een absolute noodzaak. Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven is het namelijk zo dat u bij nagenoeg alle Audi auto's (er zijn uitzonderingen zoals bij de Audi A8) rekening zult moeten houden met een achterruit van gehard glas. Schade aan deze achterruit zal er dan ook altijd voor zorgen dat ze in ontelbare stukjes uit elkaar spat. Dit betekent meteen dat u eigenlijk zonder achterruit komt te zitten en dat brengt logischerwijs enkele zeer vervelende gevolgen met zich mee. Gaat het regenen? Dan kan het bijvoorbeeld zomaar gebeuren dat deze in uw auto terechtkomt waardoor de elektronica wordt beschadigd. Daarnaast spreekt het voor zich dat het verdwijnen van uw Audi achterruit ook het comfort tijdens het rijden alles behalve ten goede komt.

Structureel risico op inbraak

Een beschadigde achterruit vervangen van uw Audi is ook van belang om dat u anders blootgesteld wordt aan een aanzienlijk risico op inbraak. U kunt er uiteraard voor kiezen om tijdelijk een stuk karton of een beetje plastic in de achterruit te stoppen, maar veel zal dat uiteraard niet helpen. Wilt u het risico op inbraak in uw Audi zo beperkt mogelijk houden? Dan beschikt u meteen over een extra reden om er zo snel mogelijk voor te kiezen om uw beschadigde Audi achterruit te laten vervangen.

De kosten van een achterruit vervangen van een Audi

Een achterruit vervangen van een Audi heeft de reputatie gepaard te gaan met een vrij hoge prijs. Dit heeft alles te maken met het feit dat veel mensen er blindelings voor kiezen om gebruik te maken van een originele achterruit. Dat is uiteraard geen probleem, ware het niet dat een dergelijke autoruit altijd is voorzien van een merklogo. Dit merklogo lijkt eerder een detail te zijn, maar dat is het absoluut niet, in tegendeel. Het is namelijk dit logo dat er voor zorgt dat een originele achterruit in eerste instantie enkel en alleen kan en mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Dit drijft het kostenplaatje aanzienlijk de hoogte in tot grote ongenoegen van de klant. Het kan gelukkig ook anders. Er bestaat namelijk ook een veel voordeligere manier om de beschadigde Audi achterruit te laten vervangen.

Wat is een after market achterruit?

Een after market autoruit is een ruit die niet is voorzien van een merklogo. Het ontbreken van dit logo brengt geen verschil op vlak van kwaliteit met zich mee, maar zorgt er wel voor dat de aankoopprijs ongelofelijk kan worden gedrukt. Het prijsverschil is zelfs zo groot dat zelfs een tweedehandse originele autoruit in de meeste gevallen duurder is in vergelijking met een after market exemplaar. U kunt er bovendien zeker van zijn dat u ook met een after market achterruit nog steeds kunt rekenen op de best mogelijke kwaliteit. Zowel de fabriek waarin ze wordt geproduceerd als de productielijn zijn immers precies hetzelfde als bij een originele achterruit. De after market autoruiten van Autoglas Concurrent worden dan ook altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen.

Achterruit vervangen Audi A8, de uitzondering op de regel

Bijna alle auto's van het merk Audi zijn dus voorzien van een achterruit dat bestaat uit gehard glas. Er is echter ook een uitzondering. De Audi A8 heeft namelijk geen gehard, maar wel gewoon gelaagd glas in de achterruit. Een achterruit vervangen van een Audi A8 is dan ook in vergelijking met de andere modellen een stukje duurder. Daar staat wel tegenover dat u kunt rekenen op dezelfde bescherming als bij de voorruit het geval is. Met andere woorden, schade aan de achterruit van de Audi A8 zal altijd ontstaan onder de vorm van een sterretje of een flinke barst. Ze zal dus niet in ontelbare scherpe stukjes uit elkaar spatten.

De achterruit vervangen van uw Audi uitbesteden aan een echte expert

Is uw Audi achterruit ook beschadig? Bent u daarom op zoek naar een nieuwe en voordelige achterruit, dan kunt u deze prima bij ons bestellen en laten bezorgen. Heeft u geen ervaring met deze klus en zoekt u ook naar een partij die het vervangen van de beschadigde ruit voor zijn of haar rekening kan nemen? Ook in dat geval bent u bij ons aan het juiste adres. Voor de achterruit vervangen van uw Audi doen wij namelijk altijd een beroep op één van onze FOCWA-gecertificeerde partners. Deze vakmannen beschikken over een ruime ervaring gecombineerd met een uitstekende expertise waardoor zij het meest geschikt zijn om het vervangen van uw beschadigde achterruit voor hun rekening te nemen. Wilt u ook de achterruit vervangen van uw Audi uitbesteden aan een echt professionele partij? Dan is kiezen voor Autoglas Concurrent de beste keuze die u kunt maken!