Achterruit vervangen Dacia

Nu ook met werkplaats in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Aandachtspunten bij achterruit vervangen van een Dacia

Ondanks het feit dat het bedrijf achter het merk Dacia in eerste instantie werd opgericht als een fabriek voor onderdelen voor vrachtwagens is ze ondertussen uitgegroeid tot één van de bekendste budgetvriendelijke automerken op deze planeet. Het van oorsprong Roemeense automerk maakt tegenwoordig deel uit van de Franse Renault-groep en heeft door de jaren heen enkele stevige evoluties geboekt. Toch zal er altijd een niet onbelangrijke verwijzing blijven bestaan naar de roots van het automerk. De naam Dacia verwijst namelijk naar het oude Dacië. Deze regio omvat tegenwoordig min of meer het volledige land Roemenië. Elk jaar worden gemiddeld zo'n 500.000 Dacia's verkocht. Dat is niet weinig. Het is dan ook vrij normaal dat er regelmatig berichten opduiken van bepaalde vormen van schade aan deze auto's. Niet zelden gaat het daarbij om autoruitschade, zoals bijvoorbeeld een kapotgeslagen achterruit. Bent u ook eigenaar van een Dacia en bent u ook geconfronteerd met dit probleem? Lees dan snel verder en ontdek hoe een achterruit vervangen van een Dacia zonder probleem en bovendien ook zonder hoge kosten kan worden uitgevoerd!

Een voorruit vervangen van een Dacia, wanneer noodzakelijk?

Ondertussen weet u dat het vervangen van een kapotte Dacia achterruit bij een niet altijd een vereiste is, maar wel sterk wordt aangeraden. Wat echter op het ogenblik dat u te maken krijgt met een kapotte voorruit? Vaak wordt aangenomen dat een kapotte Dacia voorruit vervangen altijd meteen moet gebeuren om een afkeuring voor de APK te voorkomen. Dat is niet helemaal juist. Sterker nog, in bepaalde gevallen is het zelfs helemaal niet noodzakelijk om uw beschadigde voorruit te vervangen. Is er bijvoorbeeld sprake van een onschuldig sterretje? Dan kunt u deze op een zeer eenvoudige en bovendien financieel uiterst interessante manier laten verhelpen. Moet u vaststellen dat er een flinke barst in uw voorruit is opgedoken of dat deze volledig is verbrijzeld? In dat geval is de voorruit vervangen van uw Dacia uiteraard wel een vereiste. Indien u dit niet doet zal een afkeuring voor de APK dan ook wel degelijk dreigen.

Hoe kunt u voordelig een achterruit vervangen van een Dacia?

Met de introductie van de eerste Dacia, namelijk de Dacia 1100
in het jaar 1968 heeft het Roemeense merk zich in de markt gezet als een prijs-kwaliteit interessant alternatief voor andere, duurdere (Duitse) merken. Mensen die er voor kiezen om een Dacia in huis te halen doen dit dan ook veelal uit financiële overwegingen. Voor de prijsbewuste klant die een Dacia aanschaft is het ook van belang dat eventuele schade op financieel zo interessant mogelijke wijze kan worden opgelost. Een beschadigde achterruit vervangen bij een Dacia kan u echter behoorlijk wat geld kosten indien u de verkeerde keuze maakt. Bij een achterruit vervangen van de Dacia kiezen veel mensen dan ook nog steeds voor om gebruik te maken van een originele autoruit met merklogo. Dat is geen probleem, maar dergelijke autoruiten zijn erg duur terwijl het ook heel goed anders kan.

Een auto achterruit vervangen bij een Dacia kan dan ook zonder probleem gebeuren door middel van een zogenaamde after market autoruit. Een dergelijke autoruit heeft geen merklogo wat als gevolg heeft dat ze eigenlijk door elke partij kan worden verkocht. Bovendien hoeft u met het kopen van dit type van autoruit ook helemaal geen kwaliteitsverlies te vrezen, in tegendeel. After market autoruiten worden dan ook in dezelfde fabriek geproduceerd als originele exemplaren en maken deel uit van dezelfde productielijn. Hierdoor is de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding voor de kapotte achterruit vervangen van uw Dacia gegarandeerd!

Zelf de achterruit vervangen van uw Dacia met onze after market autoruiten

Dacia's worden omwille van hun unieke prijs-kwaliteit garantie veelvuldig en aan een zeer uitgebreide doelgroep verkocht. Het gaat hierbij niet in het minst om de Dacia Logan en de Dacia Duster. Regelmatig krijgen wij dan ook de vraag van niet alleen garagehouders, maar ook van hobbyisten of wij losse autoruiten zonder plaatsing kunnen leveren. Dat is uiteraard geen probleem. In vergelijking met veel van onze concurrenten kunnen wij zonder probleem de meest kwalitatieve after market autoruiten leveren tegen de laagste prijs. Bovendien kan deze levering niet uitsluitend plaatsvinden in Nederland, maar ook in andere landen waarbij zakelijke klanten kunnen genieten van een intracommunautaire levering. Betreft het klanten van buiten de Europese Unie? In dat geval wordt het BTW-bedrag van 21 procent afgetrokken van het factuurbedrag. Op deze manier is het ook voor klanten uit bijvoorbeeld het Caribisch gebied zeer interessant om hun losse autoruiten bij ons te kopen. Ook zelf de achterruit vervangen van uw Dacia? Het kan zonder probleem met onze kwalitatieve en scherp geprijsde after market autoruiten!

Laat u de achterruit vervangen van uw Dacia of besteedt u dit uit?

Heeft u er een tijd geleden voor gekozen om een Dacia Dokker of een een Dacia Sandero te kopen? Heeft u ondertussen te maken met een beschadigde achterruit die werd veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeval of vandalisme? In dat geval wilt u deze schade uiteraard het liefst van allemaal zo snel mogelijk laten herstellen. Zelf uw achterruit vervangen is uiteraard niet voor iedereen zomaar een optie. Dat hoeft echter ook niet. Het spreekt namelijk voor zich dat u dit karwei eveneens uitstekend kunt laten uitvoeren door een expert. Hiervoor doen wij graag een beroep op één van de verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners waar wij mee samenwerken. Deze experts zijn stuk voor stuk de aangewezen partij om een achterruit vervangen van uw Dacia aan uit te besteden.