Voorruit vervangen Rover

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van een Rover door after market autoruit

Het Britse automerk Rover produceerde auto's tussen 1883 en 2005. Het bedrijf ontstond als een rijwielfabriek. In eerste instantie gebeurde dit onder de naam van de toenmalige eigenaar Starley-Sutton,
maar in de jaren negentig van de negentiende eeuw werd de naamsverandering in Rover doorgevoerd. Op de eerste echte auto van het merk Rover was het wachten tot het jaar 1904. Na enkele succesvolle jaren bleek het merk toch niet helemaal opgewassen tegen de grote jongens uit de autowereld waardoor het merk in 2005 uiteindelijk failliet ging. Bent u zelf nog een trotse bezitter van een Rover waar u misschien zelfs nog regelmatig mee de weg op gaat? In dat geval kan de inhoud van dit artikel voor u ongetwijfeld bijzonder interessant zijn!

Van eenvoudige auto's naar echt hoogstaande voertuigen

In eerste instantie koos het merk Rover er net als de meeste andere fabrikanten in die tijd voor om eenvoudige personenauto's te bouwen. Ze waren degelijk, maar moesten vooral zo betaalbaar mogelijk zijn. Dit bleef zo tot de gebroeders Wilks aan het hoofd van het merk kwamen te staan. Toen blies er plots een andere wind en werd er voor gekozen om kwalitatief hoogstaande auto's te bouwen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog koos het merk er voor om zich even niet toe te leggen op het bouwen van auto's, maar verlegde men de focus naar vliegtuigonderdelen. Toen na afloop van de Tweede Wereldoorlog een metaalschaarste volgde werd Engelse fabrikanten een aanzienlijke beperking opgelegd met betrekking tot het bouwen van auto's. Naar aanleiding van deze beperking koos Rover er voor om haar klassieke P2 terug in productie te nemen en deze te exporteren naar verschillende omliggende landen.

Een beschadigde Rover voorruit vervangen

Wanneer u eigenaar bent van een Rover en u met deze auto de weg op gaat kunt u altijd geconfronteerd worden met bepaalde schade. Neem nu bijvoorbeeld schade aan uw Rover voorruit door steenslag. Dergelijke schade uit zich onder de vorm van een sterretje of barst waardoor ze op het eerste zicht vrij onschuldig lijkt. De voorruit vervangen van uw Rover kan in de praktijk echter vaak aanbevolen zijn. Veel van onze concurrenten zullen u graag willen doen geloven dat een voorruit vervangen van een Rover bij autoruitschade altijd noodzakelijk is, maar dat is helemaal niet het geval. Voordat hier een uitspraak over kan worden gedaan is het belangrijk om te kijken naar de plaats waar de schade is terug te vinden. Is de schade namelijk terug te vinden in het gezichtsveld van de bestuurder of niet? Indien ja, dan is de voorruit vervangen van uw Rover inderdaad sterk aan te raden. Hindert de ruitschade de bestuurder niet? Dan hoeft dit niet per se een groot probleem te zijn.

Waarom de voorruit vervangen van uw Rover uitstellen?

Er moet worden vastgesteld dat heel wat automobilisten een voorruit vervangen van de Rover uitstellen omdat ze bijvoorbeeld tijdelijk niet over voldoende budget beschikken om dit te kunnen laten uitvoeren. Het klopt inderdaad dat er voor het aanschaffen van een nieuwe Rover voorruit in bepaalde omstandigheden heel wat budget moet worden voorzien. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat dit niet altijd noodzakelijk is. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in plaats van een originele autoruit een after market exemplaar te kopen. De voorruit vervangen van uw Rover met een after market autoruit zorgt er voor dat u kunt rekenen op precies dezelfde kwaliteit als bij een originele autoruit het geval is, maar dan wel tegen een veel scherper prijskaartje. Zowel de fabriek als de productielijn van een after market autoruit is precies hetzelfde als deze bij een origineel exemplaar waardoor u steeds geniet van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Connectie tussen Rover en Land Rover

Bovenstaande oplossing voor een voorruit vervangen van een Rover is uiteraard interessant om te weten, maar er bestaat ook een niche product dat verbonden is aan dit merk. In tegenstelling tot de gewone Rover auto's worden de Land Rovers uiteraard wel nog steeds verkocht. Het betreft hier een Jeep-achtig voertuig dat voor het eerst werd voorgesteld in het jaar 1948. In tegenstelling tot de gewone Rover auto's bleken de verschillende modellen van Land Rover wel bestand tegen de tand des tijds waardoor ze ook vandaag de dag nog steeds één van de meest verkochte auto's in hun soort zijn.

Een nieuwe Rover voorruit bestellen om zelf te vervangen

U kunt er voor kiezen om de voorruit vervangen van uw Rover uit te besteden aan één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners, maar het spreekt voor zich dat u dit ook gewoon zelf kunt doen. Op zeer regelmatige basis verkopen wij dan ook gewoon losse after market autoruiten aan bijvoorbeeld garages en hobbyisten. Op deze manier kunt u nog steeds genieten van een zeer interessante aankoopprijs terwijl u de extra kosten voor het vervangen zelf kunt uitsparen. Wilt u toch niet zelf de voorruit vervangen van uw Rover? Dan staan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners graag tot uw dienst. Deze rasechte vakmannen zorgen er voor dat de beschadigde voorruit van uw Rover meteen wordt vervangen waardoor u snel terug de weg op kunt. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, of u nu van plan bent om de voorruit vervangen van uw Rover uit te besteden of u dit zelf wenst te doen, in beide gevallen zijn wij u graag van dienst!