Achterruit vervangen

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Wat kost een achterruit vervangen? Bekijk direct uw prijs!

Na een aanrijding, inbraak of storm is de kans op schade aan de auto groot. De lak en het autoglas zijn immers erg kwetsbaar. Wanneer uw achterruit vervangen moet worden omdat hier schade aan ontstaan is, dan zijn er verschillende opties. Wilt u goedkoop de achterruit vervangen, dan zijn er al minder mogelijkheden en wordt het net even iets lastiger. Tenzij u precies weet waar u moet zoeken en waar u op moet letten. Wat is belangrijk bij de achterruit vervangen en hoe kan een autoruit vervangen zo goedkoop mogelijk zonder in te leveren op de kwaliteit?

Schade aan de achterruit: moet deze vervangen worden?

De meeste achterruiten zijn gemaakt van gehard glas. Dit is speciaal glas dat versneld verhit en afgekoeld is, waardoor het sterker is dan onverhard glas. Dit heeft nog een voordeel. Wanneer er schade aan de achterruit ontstaat, dan zal een geharde achterruit altijd in duizenden minuscule stukken uiteenvallen zodat er geen grote scherpe scherven zijn die een gevaar vormen. Daarom wordt dit glas ook wel veiligheidsglas genoemd. Een kleine beschadiging aan de achterruit kan er al voor zorgen dat de complete ruit sneuvelt, zoals in dit filmpje te zien is:

 
Er zijn echter ook achterruiten die gemaakt zijn van gelaagd glas. Heeft u schade aan een gelaagde achterruit, dan is de achterruit vervangen niet per definitie direct nodig. Een gelaagde achterruit bestaat uit twee lagen glas met een laagje PVB-folie,
en valt niet uit elkaar bij schade. Er zijn echter vrij weinig automodellen in Nederland of Europa te vinden met een gelaagde achterruit. Bekende voorbeelden van auto’s met een gelaagde achterruit zijn onder andere de Mercedes S-klasse en de Audi A8. Schade in een gelaagde achterruit zorgt er weliswaar niet voor dat de hele achterruit verbrijzelt, maar het is toch verstandig om de achterruit vervangen te overwegen. Is er coating aanwezig tussen de lagen, dan kan autoruitschade ervoor zorgen dat hier vocht bij kan komen, waarna de achterruit alsnog vervangen moet worden omdat er een witgrijze waas ontstaat door oxidatie.

Wat kost het vervangen van een achterruit?

De kosten van een achterruit vervangen zijn afhankelijk van de auto die u heeft. De kleur van de achterruit is onder andere bepalend voor de kosten van een achterruit vervangen, net als het wel of niet hebben van een verwarming. Heeft u bijvoorbeeld een Volkswagen Passat B8 Variant, dan kost de achterruit vervangen € 329 inclusief montage door onze gecertificeerde partners. Rijdt u een Peugeot 107, dan kan een achterruit al vervangen worden door experts voor € 379 inclusief alle kosten die hierbij komen kijken. Wilt u meer informatie over de prijzen van de achterruit vervangen, kijkt u dan eens op de pagina met de achterruit vervangen kosten.

Kan ik zelf mijn achterruit vervangen?

Bij ons kunt u alle voorruiten, zijruiten en achterruiten voor alle automodellen bestellen, zelfs de rubbers en de lijsten. Hiermee kunt u direct aan de slag, want u kunt bij ons ook alleen de achterruit bestellen. Zonder montage en daarmee zonder extra kosten. Voor het zelf vervangen van de achterruit heeft u minstens het volgende nodig:

  1. Genoeg ruimte om droog te kunnen werken;
  2. Het juiste gereedschap om de achterruit te vervangen;
  3. Genoeg tijd om zorgvuldig te werk te gaan;
  4. Kennis van het demonteren en monteren van autoruiten.

Een autoruit vervangen is niet altijd een klus waar u zelf niets mee kunt. Het vervangen van de zijruiten van een auto is echter aanzienlijk eenvoudiger dan een achterruit of voorruit vervangen. Zijramen zijn aanzienlijk handzamer en het monteren van deze ruiten is eenvoudiger. Vooral bij voorruiten raden we aan om de expert de montage te laten doen, maar ook achterruiten vervangen is werk voor professionals. Bij onjuiste montage kan de achterruit loskomen. Ook kan er vocht langs het raam in de auto komen, waardoor het interieur en de elektronica beschadigd kunnen raken. Dan vallen de kosten een stuk hoger uit dan wanneer er gekozen wordt voor het laten vervangen van de achterruit.

Een nieuwe achterruit bestellen via het internet

Een achterruit vervangen begint met het kiezen van een nieuwe achterruit. Ook hier zijn verschillende opties. Wilt u op de kosten besparen, maar niet inleveren op de kwaliteit omdat het wél om de levensduur van uw auto gaat? Dan is een tweedehands autoruit geen optie. Is dit ouder autoglas of is het glas beschadigd geraakt tijdens de demontage, dan levert dit doorgaans alleen maar problemen op en kost het vervangen van de achterruit meer tijd en meer geld. Er is een betere manier om te besparen op de kosten. Want de kosten van een achterruit vervangen bij uw merkdealer bestaan voor het grootste deel uit de prijs voor de achterruit met merklogo.

Dit merklogo doet niets voor u of uw auto. Wanneer u kiest voor after market achterruiten, dan krijgt u autoglas van exact dezelfde kwaliteit. Vaak zijn deze autoruiten zelfs gemaakt in dezelfde fabrieken als de autoruiten met merklogo. Maar juist vanwege het ontbreken van het merklogo is dit autoglas vele malen goedkoper, waardoor de kosten van het vervangen van de achterruit veel lager uitvallen. Dit is praktisch wanneer het autoglas vervangen moet worden door kwalitatief glas, maar u niet te veel wilt betalen voor de nieuwe ruiten.

Goedkoop de autoruit vervangen

Is bij de autoruit vervangen de prijs doorslaggevend en wilt u de kosten van de achterruit vervangen zo laag mogelijk houden, maar wilt u tegelijkertijd het beste glas en de nieuwe achterruit zo snel mogelijk in huis of gemonteerd hebben? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voorradige achterruiten kunnen al binnen drie werkdagen geleverd worden. Tijdens het bestelproces geeft u zelf aan of u de nieuwe achterruit wilt ontvangen met of zonder montage, waarna u direct de prijs in beeld krijgt. Zo weet u altijd waar u aan toe bent wanneer u nieuwe autoruiten bestelt bij Autoglas Concurrent.