Tweedehands autoruit

Ga direct naar:

 

Een tweedehands autoruit: is het een goede optie voor uw auto?

Moet de voorruit vervangen worden van uw auto en wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt? Dan lijkt een tweedehands autoruit een goede optie, omdat de prijs van een 2dehands voorruit lager uitvalt dan nieuw autoglas bij uw merkdealer. Maar is dit wel het volledige verhaal? We kijken graag even naar de voordelen en nadelen van gebruikte autoruiten en leggen daarna uit hoe u nog goedkopere autoruiten kunt kiezen, vaak met een aanzienlijk betere prijs-kwaliteitverhouding!

Is het mogelijk om een tweedehands autoruit te laten plaatsen in mijn auto?

Wanneer er gebruikte autoruiten te vinden zijn die gemaakt zijn voor het type auto dat u heeft, dan kunt u kiezen voor tweedehands autoglas voor uw auto. Hierbij is het van groot belang dat u eerst goed kijkt naar de staat van het glas. Let vooral op beschadigingen, zoals putjes of krassen in het glas. Vooral bij een gebruikte voorruit is het goed om te kijken naar autoruitschade in het zichtveld van de bestuurder.

Het beoordelen van 2dehands autoruiten is van groot belang. Er zijn namelijk weinig verkopers van 2dehands autoglas die garantie geven op de ruiten. Concreet betekent dit dat eventuele ruitschade na de betaling uw probleem is. Een scheur in de voorruit zal in de meeste gevallen voor problemen zorgen. Dat kan op korte termijn zijn, tijdens de autoruit vervangen al bijvoorbeeld. Of op langere termijn uiteraard, wanneer de scheur groter wordt of er vocht bij de coating in de voorruit komt, waarna deze gaat oxideren en een witte waas in de ruit vormt.

In onderstaand filmpje ziet u een (extreem) geval van een doorscheurende voorruit tijdens het rijden in Zweden:

Wat zijn andere nadelen van gebruikte autoruiten?

Naast het ontbreken van garantie en zekerheid (het autoglas is immers niet nieuw), gaat het vaak mis bij de plaatsing van 2dehands autoruiten. Zelf autoruiten plaatsen is een prima optie wanneer het gaat om een zijruit en u handig bent, maar dan moeten deze gebruikte zijruiten voor de auto wel in optimale staat zijn.

Maar een achterruit of voorruit vervangen is een heel ander verhaal. Het zelf plaatsen van een nieuwe voorruit wordt al sterk afgeraden. Het zelf plaatsen van een gebruikte voorruit is vaak nóg lastiger omdat de ruiten vaak niet helemaal schoon zijn en lang niet zo makkelijk vervoerd kunnen worden als goed verpakt nieuw autoglas. Dit alles zorgt ervoor dat kiezen voor 2de hands autoruiten helemaal niet zo aantrekkelijk is als het lijkt, tenzij er bijzonder voordelen aan dit autoglas zitten.

Wat zijn de voordelen van 2hands autoruiten dan?

Feitelijk is er maar één voordeel aan de 2dehands ramen voor de auto. Het gaat hier namelijk vaak om goedkope autoruiten. De prijs van een gebruikte voorruit valt bijvoorbeeld al snel lager uit dan de prijs die uw Mercedes-, Audi- of Volkswagendealer hanteert. En een paar tientjes besparen is natuurlijk altijd leuk meegenomen.

Maar wat als we u vertellen dat u veel meer kunt besparen op autoglas? Heeft u een barst in de voorruit en moet deze vervangen worden? Kies dan niet automatisch voor tweedehands glas, maar kijk eens naar de prijs van after market autoglas! Daar liggen namelijk de echte besparingen, zonder compromissen.

After market autoglas versus tweedehands autoruiten: wat is beter?

After market autoglas is géén gebruikt autoglas: we verkopen uitsluitend nieuwe autoruiten. Maar de kans is aanzienlijk dat de prijs van onze nieuwe autoruiten lager uitvalt dan die van de tweedehands autoruiten die u zoekt. Dit heeft te maken met één klein verschil tussen after market autoglas en merkglas van uw dealer: het logo.

Tweedehands autoruiten zijn goedkoper dan nieuw merkglas. Maar dankzij de hoge nieuwprijs van merkglas, liggen de prijzen van gebruikte autoruiten alsnog relatief hoog ten opzichte van de nieuwprijs van after market autoglas.

Dat is waarom bij de klanten van Autoglas Concurrent de ervaringen met het aanschaffen van nieuw autoglas vaak beter zijn dan de ervaringen van mensen die gebruikt autoglas kopen. Dit heeft vooral te maken met:

  1. De lagere prijs van after market autoglas
  2. Het gemak en de kwaliteit van het plaatsen van autoglas door FOCWA-gecertificeerde montagepartners
  3. Het eenvoudig kunnen vinden van een geschikte autoruit voor elk type auto in onze uitgebreide database
  4. Het voorrdeel van een vriendelijke klantenservice en garantie op de autoruiten

Is die tweedehands autoruit een sterke optie voor uw auto?

Een 2dehands autoruit kiezen is een optie, maar het is niet de beste keuze wanneer u de prijskwaliteitverhouding wilt, waarbij u vooral een goedkoop autoglas zoekt. Kiezen voor after market autoruiten is een veel betere optie, omdat de prijs van dit glas lager ligt dan menig tweedehands autoruit én er garantie gegeven wordt op het glas.

Daarnaast kunnen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners de nieuwe autoruit binnen drie werkdagen plaatsen, zodat u hier niet eens naar om hoeft te kijken. Kunt u zelf autoruiten plaatsen, dan kunt u bij ons ook gewoon nieuwe after market autoruiten bestellen zonder montage. Deze kunt u laten bezorgen of gewoon zelf afhalen om nóg meer op de kosten te besparen.

Kunt u de juiste autoruit voor uw auto niet vinden of heeft u vragen over een bepaalde ruit? Neem dan gewoon even contact met ons op. We helpen u graag de juiste ruit te vinden voor uw auto.

 

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie