Tweedehands autoruit

Tweedehands autoruit of after market exemplaar?

Wanneer u te maken heeft met schade aan één van de ruiten van uw auto breekt het angstzweet u waarschijnlijk reeds uit. Autoruiten staan er namelijk om bekend vrij veel geld te kosten. In een poging om de prijs te drukken kiezen er dan ook bijzonder veel mensen voor om bijvoorbeeld via het internet op zoek te gaan naar een mogelijkheid om een tweedehandse autoruit aan te kopen. Een dergelijke autoruit lijkt op het eerste zicht misschien wel bijzonder interessant, maar dat is ze lang niet altijd. Een tweedehands autoruit kan namelijk beschadigingen vertonen waardoor ze er niet alleen alles behalve optimaal uitziet, maar ook niet echt veilig is. Bovendien hoeft een tweedehands autoruit ook lang niet altijd financieel interessanter te zijn in vergelijking met een after market exemplaar, in tegendeel!

De scherpe kostprijs van after market autoruiten

Dat tweedehands autoruiten altijd aangekocht kunnen worden tegen een veel lagere prijs dan wanneer u een nieuwe autoruit gaat bestellen is een fabeltje. Wij maken het voor onze klanten immers mogelijk om een zogenaamd after market exemplaar in huis te halen. Een dergelijke autoruit beschikt dan wel niet over een merklogo zoals wel het geval is bij een originele autoruit, daar staat tegenover dat er absoluut geen sprake is van ook maar enig kwaliteitsverschil. Door een after market autoruit te bestellen bij Autoglas Concurrent kunt u dus niet alleen rekenen op een scherpere kostprijs in vergelijking met een tweedehands autoruit, daarnaast is ze ook nog eens helemaal nieuw waardoor zowel u als uw passagiers kunnen rekenen op de meest optimale bescherming bij ongevallen.

Geen garantie bij tweedehands autoruit

Een andere reden waarom het altijd interessanter is om een nieuw, after market exemplaar te bestellen bij Autoglas Concurrent dan te kiezen voor een tweedehands autoruit gaat schuil in het feit dat wij u voorzien van garantie. Deze ontbreekt wanneer u er voor kiest om een tweedehands autoruit te bestellen. Met andere woorden, voldoet de tweedehands aangekochte autoruit niet helemaal aan uw verwachtingen of zijn er bijvoorbeeld reeds aanzienlijke krassen in terug te vinden? In dat geval kunt u deze niet meer omruilen en / of heeft u geen recht op ook maar enige financiële compensatie.

Kiezen voor de veiligste oplossing

De stijfheid van het chassis van een auto wordt voor niet minder dan 40 procent gerealiseerd door de ruiten die er in terug te vinden zijn. Dit maakt dat het altijd belangrijk is om met zekerheid te weten dat u over niet alleen een echt degelijke autoruit beschikt, maar ook dat deze niet is beschadigd. Een beschadigde autoruit kan de veiligheid van niet alleen uzelf als bestuurder, maar ook van uw passagiers in gevaar brengen. Bovendien is het bij een beschadigde autoruit ook altijd belangrijk om rekening te houden met de plaats waar de autoruitschade zich bevindt. Heeft u een barst in de voorruit en bevindt deze zich in het gezichtsveld van de bestuurder? Dan zal uw auto worden afgekeurd voor APK met alle vervelende gevolgen van dien.

De zekerheid van een echt kwalitatieve plaatsing

Een ander aspect waar u bij het aankopen van een tweedehands autoruit steeds rekening mee dient te houden gaat schuil in de persoon die de nieuwe autoruit in het voertuig zal plaatsen. Gaat u dit zelf doen? Of laat u dit doen door iemand die er misschien helemaal niet voldoende kennis van heeft? In al deze gevallen spreekt het voor zich dat u een bepaald risico loopt welke eigenlijk perfect voorkomen kan worden. Door er voor te kiezen om een after market autoruit te bestellen hier bij Autoglas Concurrent kunt u er immers zeker van zijn dat deze wordt geplaatst door een FOCWA gecertificeerde partner. Hier kunt u bij een tweedehands autoruit uiteraard alleen maar van dromen. Een FOCWA gecertificeerde partner beschikt steeds over een uitstekende ervaring waardoor u er altijd zeker van kunt zijn dat de plaatsing van uw nieuwe autoruit op meest optimale wijze gebeurt.

Conclusie, een tweedehands autoruit kopen is niet interessant!

We kunnen begrijpen dat veel mensen denken dat een tweedehands autoruit kopen die er goed uitziet interessant is, maar zoals u op deze pagina heeft kunnen lezen is dat eigenlijk helemaal niet het geval. De veronderstelling dat een tweedehands autoruit altijd voordeliger is in vergelijking met een nieuw exemplaar is bijvoorbeeld helemaal niet correct. Bovendien is een nieuwe autoruit voor de after market ook altijd veiliger en biedt ze u veel meer zekerheid in vergelijking met een tweedehands autoruit. Tel daar ook nog eens bij op dat u bij tweedehands autoruiten helemaal nooit kunt genieten van de zekerheid die garantie u biedt en het mag duidelijk zijn dat er voor kiezen om een nieuwe, after market autoruit aan te kopen hier bij Autoglas Concurrent beslist een flink stuk interessanter is.
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie