Goedkoop autoruit vervangen


Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de autoruit vervangen? Dat kan zeker!

Heeft u ruitschade aan een of meerdere autoruiten? Dan is de kans groot dat u dit zo snel mogelijk wilt verhelpen. Goedkoop een autoruit vervangen van uw auto lijkt echter op het eerste oog geen haalbare kaart. De merkdealers rekenen flinke kosten voor een voorruit vervangen, en nieuwe zij- en achterruiten komen ook met een indrukwekkend prijskaartje.

Goedkoop een ruit vervangen van uw auto is echter wel degelijk mogelijk, zonder in te leveren op de kwaliteit. Want uiteindelijk wilt u niet alleen voor het goedkoopste autoglas kiezen, de prijs-kwaliteitverhouding is minstens zo belangrijk. In dat geval hebben wij de perfecte optie voor u.

Waarom is het autoglas bij de merkdealer eigenlijk zo duur?

Het autoglas bij de merkdealer is zo prijzig vanwege het merklogo dat op de ruit zit. Het merklogo op de autoruiten zorgt ervoor dat deze in eerste instantie alleen verkocht mogen worden door de dealer. Dat betekent automatisch een hogere prijs. Dit logo doet overigens helemaal niets voor de autoruiten zelf. Het zegt niets over de kwaliteit of de eigenschappen van de ruit: alle autoruiten die binnen de Europese Unie verkocht worden, moeten namelijk aan dezelfde eisen voldoen.

Dus: bij een autoruit vervangen is de goedkoopste optie in ieder geval nóóit uw merkdealer.

Hoe vind ik een goedkope voorruit voor mijn auto?

Er zijn verschillende manieren om een goedkope voorruit te vinden voor uw auto, net als zijruiten en achterruiten. Moet uw autoruit vervangen worden en speelt het budget een grote rol, dan is het nog steeds verstandig om te kijken naar de kwaliteit van het autoglas. Wat we hiermee bedoelen, is dat een tweedehands autoruit een slimme optie kan lijken, maar dat de autoruit goedkoop vervangen nog veel beter mogelijk is met een after market autoruit.

Is het verstandig om te kiezen voor tweedehands autoruit?

Nee, het is niet verstandig om een tweedehands autoruit te kiezen. Hier zijn een aantal redenen voor:

  • U krijgt geen garantie op het autoglas
  • Schade aan een gebruikte autoruit is niet altijd direct zichtbaar
  • De prijs van tweedehands autoglas is vaak hoger

Het laatste punt lijkt onwaarschijnlijk, maar is gemakkelijk te verklaren. Tweedehands autoglas met een merklogo is goedkoper autoglas dan de autoruiten bij uw dealer. Maar omdat er een logo aanwezig is en de prijs van het gebruikte glas gebaseerd wordt op de nieuwprijs, valt de prijs vaak hoger uit dan de nieuwprijs van after market autoglas.

Goedkoop de autoruit vervangen: wat zijn de voordelen van after market autoglas?

Wilt u goedkoop een ruit vervangen van uw auto, dan is de after market de plek waar uw zoektocht begint (en eindigt!). De autoruiten van de meest uiteenlopende modellen zijn namelijk gewoon op de after market te vinden. Een goedkope voorruit voor uw auto vindt u binnen een paar klikken op onze website, net als de zijruiten voor alle types en verschillende achterruiten voor de auto die u rijdt.

After market autoglas is een geschikte optie wanneer u zoekt naar de goedkoopste autoruiten en tegelijkertijd kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, want:

  • Op deze autoruiten krijgt u uiteraard wel garantie
  • De autoruiten zijn gloednieuw en voldoen met zekerheid aan alle eisen
  • De autoruit kan vervangen worden aan huis door een FOCWA-gecertificeerde montagepartner
  • U kunt alle autoruiten gemakkelijk op onze website vinden
  • U kunt ons altijd telefonisch bereiken voor de beste service

Om u een indicatie te geven van hoe goedkoop een voorruit eigenlijk kan zijn, hebben we hieronder een aantal willekeurige modellen gekozen. Alle prijzen zijn inclusief montage en bezorging in Nederland van de after market voorruiten.

Model

Prijs van de voorruit met montage & bezorging

Peugeot Partner vanaf 2008 (ook geschikt voor een Citroën Berlingo)

 Vanaf € 250

Mercedes C-Klasse (W203)

 Vanaf € 305

Audi A4 (2007-2015)

 Vanaf € 230

Ford Escort 4 (1995-2000)

 Vanaf € 210

Opel Vectra C / Signum (2002-2008)

 Vanaf € 225

Kan ik besparen op de kosten door zelf de voorruit te monteren?

Een goedkope voorruit voor de auto is snel gevonden met de after market voorruiten. Wilt u nog meer geld besparen door zelf de ruit te plaatsen, dan raden we u dit sterk af. Het monteren van een voorruit is namelijk werk voor een vakman of -vrouw. Heeft u een barst in de voorruit en moet deze vervangen worden, dan adviseren we om vooral gebruik te maken van de aantrekkelijke tarieven van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners.

Een verkeerd gemonteerde voorruit kan namelijk losschieten of gaan lekken. Hoewel u dan wel een goedkope voorruit geregeld heeft, vallen de kosten uiteindelijk vele malen hoger uit wanneer de montage niet goed verricht is. En dat is natuurlijk zonde, want het gaat hier wel om uw auto en uw portemonnee.

Kan ik andere ruiten zelf plaatsen om zo goedkoop de autoruit te vervangen?

Moet de autoruit vervangen zo goedkoop mogelijk gebeuren en gaat het om zijruiten? Dan kunt u de autoruit zelf vervangen wanneer u handig bent, tijd heeft en genoeg ruimte heeft om overdekt te werken. Het vervangen van zijruiten is relatief eenvoudig omdat dit glas in een raammechanisme zit. Er komt dus geen kit bij kijken. Vaak is op YouTube gemakkelijk te vinden hoe de zijruit vervangen moet worden. En uiteraard kunt u spieken bij de andere zijruiten in de auto wanneer deze nog heel zijn.

U kunt alle autoruiten online vinden en direct bestellen, ook zonder montage. U bespaart op deze manier op de kosten voor autoglas waardoor de autoruit vervangen op de goedkoopste manier gedaan wordt. Bent u echter niet zo handig of heeft u niet genoeg tijd, dan is het verstandig om eerst even te kijken hoe aantrekkelijk de tarieven zijn van het vervangen van de ruit wanneer u kiest voor onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners.

Hoe kan ik snel en goedkoop een ruit vervangen?

Snel en goedkoop een autoruit vervangen doet u door te kiezen voor after market autoglas en onze partners die de autoruiten tegen aantrekkelijke prijzen monteren. En de autoruit vervangen aan huis, dat is uiteraard een optie, net als het laten vervangen van autoglas op een andere locatie. Zoals op de parkeerplaats van uw werk bijvoorbeeld.

Kunt u de geschikte autoruit voor het model dat u rijdt niet vinden op de website of heeft u vragen over een bepaald product? Via de live chat en ons telefoonnummer kunt u direct al uw vragen stellen, zodat we samen de goedkoopste autoruit vinden die het beste bij uw auto past.

 

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie