Voorruit vervangen Audi A4

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Kosten van de voorruit vervangen van uw Audi A4

De Audi A4 is qua verkoopcijfers de absolute nummer-1 van Audi. Er zijn meer dan 120.000 exemplaren in Nederland verkocht. Dat betekent dat er een grote after market is en dat er veel gebruikte onderdelen te verkrijgen zijn. Moet de voorruit vervangen worden van uw Audi A4, dan kunt u ook terecht op de after market, waar de prijzen een stuk lager uitvallen en de kwaliteit gelijk is aan de kwaliteit van merkglas. Maar laten we eerst eens kijken naar de Audi A4 zelf, het succesnummer van de Duitse autofabrikant die eigenlijk alleen maar een vervolg op de Audi 80 wilde maken.

De Audi A4, recht in lijn met de Audi 80 B4

Audi heeft met de Audi 80 een ontzettend populaire auto op de markt gezet. Het model is zelfs op dit moment nog in trek. Toen er een opvolger gemaakt moest worden, heeft Audi daarom besloten om dit type in lijn door te trekken. Dit is ook te zien aan de typenummers: de Audi 80 B4 werd opgevolgd door de Audi 4 B5. Dit type is gebouwd op hetzelfde platform als de Volkswagen Passat.

Desalniettemin was dit een nieuw type. Audi is vanaf de Audi A4 (samen met de Audi A6 en Audi A8) namelijk prominent aanwezig binnen het premiumsegment, weg van de lijn die Volkswagen voor de eigen modellen gekozen heeft. De A4 werd in 1995 gepresenteerd, in 1996 werden de eerste modellen geproduceerd en verkocht. Hetzelfde jaar werd de Avant (Audi A4 8D) op de markt gezet.

 
De eerste generatie van de Audi A4 is de eerste auto van Audi met een Tiptronic-transmissie
(afkomstig van Porsche, die ook onderdeel is van de Volkswagengroep). Daarnaast is dit het eerste model waarbij vijf kleppen per cilinder gebruikt zijn en introduceerde Audi de A4 direct al met verschillende benzine- en dieselmotoren.

In 1999 kwam de facelift. Veel veranderde er echter niet. Er werd een nieuwe motor geïntroduceerd en de Audi RS4 werd de vervanger voor de RS2.

De tweede generatie van de Audi A4

In 2001 werd de tweede generatie van de Audi A4 geïntroduceerd. Audi stapte alweer af van de Tiptronic-transmissie voor de lichtere motoren en ging hier voor de Multitronic-transmissie.
De Audi A4 B6 is gebouwd op het B6-platform en heeft veel inspiratie uit de Audi A6 gehaald.

In 2002 werd de Audi A4 ook als cabriolet verkocht, deze verving de cabrio die nog gemaakt werd in de lijn van de oude Audi 80. Van de tweede generatie is wél een S4-versie gemaakt, maar geen RS-versie.

De derde generatie… is eigenlijk geen echte nieuwe generatie

Audi zag het succes van de Audi A4 en besloot de derde generatie voorzichtig aan te pakken in 2004. Misschien iets te voorzichtig. Er werd niet gekozen voor een nieuw platform en ook op het gebied van de motoren veranderde er opvallend weinig. Het lijkt erop dat het Audi vooral om de uiterlijke kenmerken te doen geweest is. Zo heeft Audi gekozen voor de single-frame grille (kenmerkend voor Audi tegenwoordig) en werden de lampen voor en achter vervangen.

Aangezien de voorruit van de Audi A4 B7 van de derde generatie gelijk is aan de voorruit van een Seat Exeo, kon deze gemakkelijk bij Seat geleend worden.

De grote verandering was te zien bij de RS4. De S4 kreeg nog wel dezelfde motor als zijn voorganger, maar de RS4 werd voor het eerst uitgevoerd als sedan met een V8-motor met maar liefst 420 pk. De RS4 is later ook nog als Cabriolet en Avant uitgevoerd.

De vierde generatie – een grote stap

De vierde generatie van de Audi A4 is een compleet nieuwe uitvoering van de A4. Audi stapte af van het standaard A4-platform en ging over naar het MLB-platform (waar ook de Audi Q7 en Audi A5 op gebouwd zijn) en het ontwerp kwam van Walter de’Silva
die onder andere ook de Audi TT en Audi Q7 ontwierp.

De vierde generatie is 12 centimeter langer, heeft een betere gewichtsverdeling dan de vorige generaties en is er duidelijk meer beenruimte op de achterbank. Er is ook een nog langere versie gemaakt van de Audi A4 B8, maar deze is alleen in China verkocht. Dit model was nog eens 6 centimeter langer.

In 2012 kreeg het model een facelift. Makkelijker te bedienen navigatie, een nieuw stuur, andere motoren en ledverlichting in de voor- en achterlichten waren de hoogtepunten van de aanpassingen.

De vijfde generatie van de A4: vooral lichter

Bij de vijfde generatie pakte Audi het opnieuw voorzichtiger aan. De auto werd 120 kilo lichter, uiterlijk gezien werden er kleine aanpassingen gedaan, maar de echte verschillen liggen in het comfort. De vijfde generatie is vooral lichter, zuiniger en stiller. Ook werd de nieuwe A4 voorzien van de modernste infotainmentsystemen die beschikbaar zijn binnen de Volkswagengroep.

De facelift van 2018 heeft alleen betrekking gehad op het uiterlijk, met aangepaste bumpers en gelijkvormige uitlaten.

Heeft de Audi A4 het succes van de Audi 80 geëvenaard?

Op Nederlandse bodem zonder enige twijfel. Van de Audi 80 zijn meer dan 80.000 exemplaren verkocht. De tweede plek in de top 3 is voor de A3 met 90.000 exemplaren. En helemaal bovenaan in de lijst staat de Audi A4 met meer dan 120.000 verkopen in Nederland

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van een Audi A4?

De voorruit vervangen is noodzakelijk wanneer er ruitschade in het gezichtsveld van de bestuurder aanwezig is, of wanneer er een vertakte scheur door de voorruit loopt. De autoruit vervangen is vereist bij autoruitschade bij de bestuurder, omdat een barst in de voorruit zorgt voor onvoorspelbare weerkaatsing van licht en dit kan leiden tot verblinding tijdens het rijden.

Stelt u het vervangen van de voorruit al langere tijd uit omdat bij de autoruit vervangen de kosten hoog oplopen bij uw Audi dealer? Dan hebben we goed nieuws voor u. Met after market autoglas kan het namelijk vele malen goedkoper.

Is een after market voorruit geschikt voor mijn Audi A4?

After market autoglas heeft twee grote verschillen met het merkglas bij de Audi dealer:

  1. After market autoglas is niet voorzien van een merklogo
  2. After market autoglas is veel goedkoper

Het merkje is het grote verschil. Dit zorgt er voor dat merkglas alleen verkocht mag worden door de Audi dealer en alleen dit zorgt al voor een hogere prijs. After market autoglas voldoet aan dezelfde eisen als merkglas én wordt in de meeste gevallen in de fabrieken gemaakt waar ook de Audi-voorruiten gemaakt worden.

Kiezen voor after market voorruiten voor uw Audi A4 is dus kiezen voor dezelfde kwaliteit, maar dan tegen een veel aantrekkelijkere prijs. Zeker wanneer u de kosten inclusief montage vergelijkt.

Voorruit Audi A4 2001-2007:

€ 139,00

Voorruit Audi A4 2007-2015:

€ 129,00

Eventuele montage:

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Een voorruit vervangen van een Audi A4, kan ik dat zelf?

Als u automonteur bent of jarenlange ervaring opgedaan heeft met het vervangen van voorruiten, dan kunt u dit zelf. Bij ons kunt u de nieuwe voorruiten gewoon zonder montage bestellen. Heeft u geen ervaring met het vervangen van autoruiten, dan besteedt u het werk gewoon uit aan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners die precies weten waar zij op moeten letten. Zo weet u zeker dat de nieuwe voorruit op de juiste manier gemonteerd wordt, niet lekt en niet los zal schieten tijdens abrupt remmen.

Vandaag nog een nieuwe Audi A4-voorruit bestellen

Moet de voorruit vervangen worden van uw Audi A4, dan regelt u dit gemakkelijk zelf op onze website. U kiest de juiste voorruit, selecteert of u deze met of zonder montage wilt en onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners zorgen ervoor dat de nieuwe voorruit binnen drie werkdagen geplaatst is. Bij u thuis of elders op locatie.

Heeft u de juiste voorruit niet gevonden of heeft u vragen voordat u een voorruit kunt bestellen? Neem dan vooral even contact met ons op, wij helpen u graag verder.