Voorruit vervangen Audi 90

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Kosten voor de voorruit vervangen van uw Audi 90

Iedereen kent de Audi 80, de voorloper van de Audi A4 en een van de meest succesvolle modellen van de Duitse autofabrikant. De Audi 90 heeft echter een iconische status gekregen. Mede vanwege de bijzonder dure vervangende onderdelen, maar gelukkig is er een after market waar de prijzen lager uitvallen. Dat geldt ook wanneer de voorruit vervangen moet worden van uw Audi 90. Moet de voorruit vervangen worden en kiest u voor after market autoglas, dan valt het prijskaartje al snel mee. Maar waarom is deze Audi 90 eigenlijk zo iconisch en waarin verschilt het model van de Audi 80?

De luxere uitvoering van de Audi 80

De Audi 80 is een van de bestverkochte Audimodellen in Nederland. Door de generaties heen is goed te zien dat Audi steeds verder is gaan werken aan comfort en verbetering om het hogere segment te bedienen waar Volkswagen zich eigenlijk niet mee moeit. Maar hoewel de Audi 80 een prima en degelijke Duitse auto was, ontbrak het échte Audigevoel voor de echte enthousiast.

Daarom zette Audi in 1984 de Audi 90 op de markt. Een model waar ook vandaag de dag nog ontzettend veel naar gezocht wordt. Enerzijds vanwege de nostalgie, anderzijds vanwege de 5-cilinder en de echte Duitse degelijkheid waarmee de teller makkelijk over de 300.000 kilometer kan komen.

De Audi 90 moest het hogere segment bedienen. Dit model moest hoger in de pikorde komen te staan dan de Audi 80, die op zijn beurt weer in klasse de Volkswagen Passat moest overstijgen. Uiteindelijk kwam de Audi 90 net boven de Audi 80 te staan en bleef het net onder de Audi 100, die beter uitgerust was. En hoewel dit nooit een enorm succesvol model geweest is, blijft dat vleugje nostalgie hangen. De Audi 90 mag geen succes geworden zijn, het is wel degelijk een heel bijzondere auto en zelfs vandaag nog is de Audi 90 in trek.

Model Audi 90 1984-1986

In 1984 kwam de eerste versie van de Audi 90 op de markt. Het idee was direct duidelijk: de sterkere motoren en betere uitrusting van de Audi 90 moesten ervoor zorgen dat de auto in een hoger segment kwam te staan. De Audi 90 nam het platform (B3) en de volledig verzinkte carrosserie van de Audi 80 over. Een goede zet, want dit heeft ervoor gezorgd dat dit model ook vandaag nog een gewild model is onder verzamelaars en liefhebbers. Waar andere auto’s uit deze tijd niet meer op de weg te vinden zijn door de roestproblemen, rijden de Audi 90 en de nieuwere generaties van de Audi 80 nog gewoon zonder problemen op de weg.

 
De generatie 1984-1986 was verkrijgbaar met voorwielaandrijving en met de quattro-technologie
(vierwielaandrijving) van Audi.

Model Audi 90 1987-1991

In 1987 kwam de facelift van de Audi 90. Een tweede generatie kunnen we het net niet noemen, al zijn de meningen daarover verdeeld zoals vaker het geval is bij Audi. De facelift zorgde onder andere voor nieuwe uiterlijke kenmerken aan de bumpers en de verlichting, zoals ook het geval was bij de Audi 80. Daarnaast werd er opnieuw gekozen voor sterkere motoren, die zonder uitzondering voorzien werden van een 5-cilinder met een vermogen van 170 pk. En die motoren zijn legendarisch geworden vanwege het geluid dat zij produceren.

En zo zijn er nog honderden filmpjes op YouTube te vinden van liefhebbers die naast de uitlaat van de Audi 90 aan het filmen zijn, puur vanwege het geluid dat de motor maakt.

Wat is het grote verschil nou met de Audi 80?

Dat liefhebbers de Audi 90 geweldig vinden, dat zegt niets over de auto zelf natuurlijk. Het zijn de echte verschillen die ervoor gezorgd hebben dat de Audi 90 zo goed ontvangen werd. Een aantal features van de Audi 90 op een rijtje:

  • Veel sterkere motoren
  • Verkrijgbaar met voorwiel- of quattro-aandrijving
  • Leren stoelen in de coupé-uitvoering
  • Betere (ABS)
    remmen in de Audi 90-modellen
  • Achterspoilers
  • Mistlichten

Dit heeft ervoor gezorgd dat de Audi 90 boven de Audi 80 is komen te staan. De modellen bleven echter achter bij de Audi 100, waardoor Audi in feite de concurrentie aanging met zichzelf. Zeker omdat de C3-uitvoering van de Audi 100 in 1982 gestart werd en de C4-uitvoering (de vierde generatie) van de Audi 100 in 1990 het levenslicht zag. Precies in de periode waarin de Audi 90 de markt over had moeten nemen dus.

De Audi 90 quattro IMSA GTO – een werkelijk beest voor zijn tijd

Met de Audi 90 heeft Audi voor het eerst écht laten zien waar het toe in staat is binnen de Amerikaanse racewereld. De Duitsers maakten een speciale raceauto op het platform van de Audi 80/90 en gooiden er een 2.2 liter 5-cilinder in. En daarna hebben ze de motor een klein beetje aangepast. Deze Audi 90 quattro IMSA GTO
had een vermogen van maar liefst 720 pk, en dat in 1990. Ondanks de vele overwinningen werd het kampioenschap overigens niet door deze auto gewonnen.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van een Audi 90?

De autoruit vervangen is noodzakelijk wanneer er ruitschade in het zichtveld van de bestuurder aanwezig is. Licht kan op een vreemde manier weerkaatst worden; aangezien dit gevaarlijke situaties op kan leveren, mag u dan meestal niet verder rijden. Is de autoruit kapot op een andere plek en gaat het om een vertakte scheur, dan moet de voorruit ook vervangen worden.

Rijdt u echter een Audi 90 zoals de meeste liefhebbers doen, dan kiest u al snel voor ruitvervanging wanneer er schade aan de voorruit is die niet gerepareerd kan worden. Autoruitschade en een iconische Audi gaan gewoon niet samen.

Kan ik zelf mijn Audi 90-voorruit vervangen?

U kunt zelf uw Audi 90-voorruit vervangen wanneer u veel ervaring heeft met het vervangen van voorruiten, de juiste gereedschappen heeft en kunt werken op een droge plek. In dat geval kunt u bij ons een nieuwe Audi 90-voorruit bestellen zonder montage, zodat de prijs nog lager uitvalt.

Bent u geen monteur en weet u niet hoe een voorruit vervangen moet worden, dan kiest u beter voor een nieuwe voorruit inclusief montage. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners zorgen ervoor dat de nieuwe ruit op de juiste manier gemonteerd wordt en geven garantie op de arbeid.

Hoe kan ik wél besparen op de kosten voor een nieuwe Audi 90-voorruit?

U kunt besparen op de kosten van een nieuwe voorruit voor uw Audi 90 door te kiezen voor een after market autoruit. Dit is een Audi 90-voorruit zonder merklogo waardoor de prijs veel lager uitvalt. Verder is er geen verschil. De after market ruiten worden gemaakt in de fabrieken waar ook het merkglas gemaakt wordt en voldoen aan exact dezelfde eisen. Het grote verschil: een logootje en de prijs.

Voorruit Audi 90:

€ 149,00

Voorruitrubber Audi 90:

€ 20,00

Eventuele montage:

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Bij ons kunt u direct een nieuwe voorruit bestellen voor uw Audi 90. Moet uw Audi 90 voorruit vervangen worden, maar weet u niet zeker welke voorruit u nodig heeft? Neem dan contact met ons op zodat we de voorruit kunnen vinden die naadloos past op uw Audi 90.