Voorruit vervangen Audi Q3

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Kosten voorruit vervangen van uw Audi Q3

De Audi Q3 is een opvallend model van de Duitse autofabrikant. Gezien de populariteit van het model is het niet moeilijk om vervangende onderdelen te vinden. Ook de voorruit vervangen van uw Audi Q3 kan gemakkelijk geregeld worden tegen een scherp tarief, wanneer u weet waar op gelet moet worden. Voordat we verder ingaan op de mogelijkheden rond het vervangen van de voorruit van uw Audi Q3, kijken we eerst naar het model zelf. Want de Q3 is hét model van Audi dat eerst enorme kritiek kreeg – om vervolgens een verkoopsucces te worden. Hoe is dit mogelijk?

De eerste generatie (8U) van de Audi Q3

De conceptauto (Audi Cross Coupé Quattro) waar de Audi Q3 uit voort zou komen, werd al in 2007 in Shanghai gepresenteerd. De Duitsers hadden daarna vier jaar nodig om de Q3 ook daadwerkelijk uit de fabriek te laten rollen. Opmerkelijk, want de basis van deze auto is namelijk gewoon het PQ35-platform. Inderdaad, het platform waar ook de Skoda Yeti, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Golf én de Audi A3 op gebouwd zijn.

De auto werd gepresenteerd als een sportieve SUV met ronde vormen, maar het ging al snel mis. Er was ontzettend veel kritiek op de eerste generatie van de Q3. Een greep uit de klachten:

  • Beperkt aantal benzine- en dieselmotoren
  • Te weinig ruimte op de achterbank
  • Te weinig kofferbakruimte
  • Niet genoeg opbergruimte in de auto
  • Vrouwelijk uiterlijk door overdreven ronde lijnen

Vanaf de introductie tot 2018 is Audi bezig geweest met het aanbieden van andere motoren en opties voor de Q3, maar het echte succes waar op gehoopt werd, dat bleef uit. Daarom besloot Audi een gewaagde stap te zetten. Er werd een nieuwe auto gebouwd en dit werd ‘de tweede generatie’ van de Q3 genoemd.

De tweede generatie (F3) van de Audi Q3

Audi, hard aan het werk met het verdedigen en versterken van het marktaandeel in Duitsland, besloot een tweede generatie te maken voor de Q3. We kunnen dit met geen mogelijkheid een facelift of aangepast model noemen, omdat het complete platform van de Q3 opzij gegooid werd. De tweede generatie is gebouwd op het MQB-platform (onder andere bekend vanwege de Audi TT, Seat Arona en de Volkswagen Touran) en dat betekent vooral veel meer ruimte. De auto is vooral langer (17 centimeter), kreeg veel meer ruimte en opbergmogelijkheden en ook werd het dashboard aangepast. Zo werd onder andere gekozen voor grotere schermen op het navigatiesysteem en een moderner uiterlijk.

De tweede generatie van de Q3 heeft daarmee meer verschillen dan overeenkomsten met de eerste generatie. Audi moest wel. Met de tweede generatie werd de Q3 een auto die internationaal geprezen werd, de laadruimte werd vergeleken met die van de Volvo V90 en Audi kon eindelijk de strijd aangaan met de directe tegenhangers van de Q3: de Volvo XC40 en de BMW X1.

Of het die strijd gewonnen heeft? Op dit moment wel als het om Volvo gaat. De Audi Q3 werd meer dan 5000 keer in Nederland verkocht (vergelijkbaar met zowel de Audi TT als de Audi Q7), waar de verkoopcijfers van de Zweden rond de 4000 zijn blijven steken. De BMW X1 werd tussen 2015 en 2019 maar liefst 7500 keer verkocht.

Vooral meer SUV en meer Audi

Er zijn veel verschillen tussen de twee generaties van de Q3. Het grootste verschil is het uiterlijk van de SUV. Waar de eerste generatie met vrouwelijke en ronde lijnen niet op een stoere Audi-SUV leek, is de tweede generatie een Audi-uitvoering van de SUV pur sang. Strakke lijnen, een stoer uiterlijk en het karakter waar Audirijders naar zoeken.

Op het gebied van de motoren heeft Audi overigens weinig hoeven doen bij het opzetten van de tweede generatie. Het aantal motoren voor de eerste generatie is tussen 2011 en 2018 ver uitgebreid. Grote kans dat Audi na het aanbieden van vier verschillende motoren voor de tweede generatie ook pas op een later moment verder gaat ontwikkelen om een breder aanbod op te zetten, indien gewenst.

Een breed pakket aan opties en mogelijkheden

De Audi Q3 kan volledig gepersonaliseerd worden. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden. Andere kleuren, gepersonaliseerde inrichting van het interieur en tal van uitbreidingspakketten zijn mogelijk. De instapprijs van de Q3 ligt iets boven de € 40.000, maar met alle opties die Audi aan de moderne automobilist biedt, kunt u de auto bijna letterlijk zo duur maken als u zelf wilt.

Audi Q3, het succes waarop gehoopt werd?

In september zag Audi het marktaandeel in Europa terugvallen van meer dan zes procent naar minder dan drie procent. Het floppen van de Audi Q8 was slecht nieuws en de Q3 stond in de startblokken om de verkopen omhoog te jagen. In december zat Audi alweer op een marktaandeel van 5% - maar de Duitsers zijn nog niet waar ze willen. Daar is meer voor nodig en op dit moment zijn de ogen gericht op de e-tron-modellen van Audi, die het grote verschil moeten maken.

Wanneer moet de voorruit van uw Audi Q3 vervangen worden?

Een enkele scheur of ster is geen reden om direct de voorruit te vervangen van uw Audi Q3, al is autoruitschade natuurlijk geen fraai gezicht voor de Audibestuurder die zijn auto in topconditie wil houden. De voorruit vervangen is wel noodzakelijk wanneer het zichtveld van de bestuurder gehinderd wordt. Scheuren in het zichtveld kunnen licht op onvoorspelbare manieren reflecteren en leiden af van het wegdek. Ook moet de voorruit vervangen worden bij vertakte scheuren in de ruit.

De autoruit vervangen is echter niet zo duur als u wellicht denkt. U kunt namelijk gewoon kiezen voor after market autoglas. Dit voldoet aan exact dezelfde eisen als het autoglas met een Audilogo erop, alleen valt de prijs vele malen lager uit – mede omdat deze ruiten ook verkocht mogen worden door bedrijven die niet aangesloten zijn bij Audi. Zo wordt de voorruit vervangen direct een stuk aantrekkelijker.

Voorruit Audi Q3:

€ 249,00

Voorruit Audi Q3 met regensensor:

€ 249,00

Eventuele montage:

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Kunt u zelf de voorruit vervangen van uw Audi?

We raden u sterk af om zelf de voorruit te vervangen. Dit is werk voor de experts. Een zijruit vervangen is wel mogelijk wanneer u het gereedschap, de ruimte en de tijd heeft. Het vervangen van de voorruit is echter een ander verhaal. Deze moet nauwkeurig gemonteerd worden om lekkage tegen te gaan. Daarnaast wilt u niet dat de voorruit losschiet wanneer u abrupt moet remmen.

Heeft u echter veel ervaring met het vervangen van voorruiten, heeft u de ruimte en de gereedschappen, dan kunt u gewoon autoruiten online bestellen en deze zelf plaatsen. In alle andere gevallen staan onze FOCWA-gecertificeerde partners voor u klaar.

Voorruit vervangen van uw Audi Q3: binnen drie werkdagen geregeld

Moet de voorruit vervangen worden van uw Audi Q3, dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt een nieuwe voorruit bestellen zonder montage, zodat u deze zelf kunt plaatsen wanneer u de kennis in huis heeft. U kunt ook aangeven dat u de voorruit voor uw Audi Q3 inclusief montage wilt bestellen. In dat geval zorgen wij ervoor dat een FOCWA-gecertificeerde montagepartner binnen drie werkdagen uw voorruit vervangen heeft. Uiteraard tegen scherpe tarieven die u van tevoren weet én met alle garanties op de voorruit en de werkzaamheden.

Bestel direct uw Audi Q3 voorruit via de website, of neem contact op met onze experts die u graag verder helpen.