Voorruit vervangen Volkswagen Tiguan

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

De voorruit vervangen van uw Volkswagen Tiguan tegen erg lage kosten

Lang niet iedereen die een SUV wil kopen heeft behoefte aan een zeer groot exemplaar. De Volkswagen Tiguan biedt in dat geval de gulden middenweg. Deze compacte SUV van het merk Volkswagen werd voorgesteld in het jaar 2007 en is tot vandaag de dag nog steeds in productie. Het grote succes van deze auto is daar ongetwijfeld de belangrijkste reden voor. Bent u ook de trotse eigenaar van een Volkswagen Tiguan, maar bent u tijdens het rijden geconfronteerd met ruitschade aan de voorruit van uw auto? Bent u daarom op zoek naar een oplossing op het vlak van voorruit vervangen van uw Volkswagen Tiguan, maar bent u een beetje bezorgd voor de kosten die dit met zich meebrengt? Wij bieden u een financieel zeer interessante oplossing aan voor dit probleem en dat zonder dat u rekening hoeft te houden met ook maar enig verlies op vlak van kwaliteit.

Meerdere gelijkenissen met de Volkswagen Golf

Bij de productie van de Volkswagen Tiguan werd er voor gekozen om gebruik te maken van het platform van de Volkswagen Golf. Het betreft hier uiteraard het A5 platform. Wanneer we de verschillende modellen onder de loep nemen valt het meteen op dat uitsluitend de basisversie van de SUV voorwielaandrijving heeft. De andere uitvoeringen beschikken over 4Motion vierwielaandrijving. Ook wat dit betreft is er een link met de Volkswagen Golf. De Tiguan maakt immers gebruik van dezelfde Haldex koppeling.

Geldt er een verplichting voor het vervangen van een beschadigde voorruit?

De eerste vraag die u zich meer dan waarschijnlijk stelt is of een voorruit vervangen bij schade nu altijd verplicht is of niet. Het merendeel van onze concurrenten zullen hier bevestigend op antwoorden. Toch is dit niet helemaal correct. In principe is het voor u uitstekend mogelijk om zelf te bepalen wanneer er een verplichting geldt voor het vervangen van uw Volkswagen Tiguan voorruit en wanneer niet. Dit is bijvoorbeeld uitsluitend het geval wanneer de barst een vertakking heeft of de ruitschade in het gezichtsveld van u als bestuurder is terug te vinden. In dat geval kan ze er namelijk voor zorgen dat u niet over een optimaal zicht op de weg beschikt. Bovendien is een enkele reflectie van bijvoorbeeld een koplamp of het zonlicht reeds voldoende om u tijdelijk te verblinden met alle gevolgen van dien. Om een afkeuring voor de apk te voorkomen is het in deze situatie dan ook altijd een vereiste om de autoruitschade aan de voorruit van de Volkswagen Tiguan te laten verhelpen.

Voorruit vervangen bij een sterretje? Niet nodig!

Een ander vaak gehoord misverstand met betrekking tot het laten vervangen van een beschadigde autoruit is terug te vinden in het feit dat dit eveneens een vereiste zou zijn wanneer er sprake is van een sterretje. Dat is niet juist. De voorruit van uw auto vervangen is in dit geval absoluut niet noodzakelijk. Er bestaat dan ook een veel eenvoudigere en bovendien ook financieel interessantere oplossing. De voorruit vervangen van een Volkswagen Tiguan bij een sterretje mag dan iets zijn wat niet nodig is, dit neemt niet weg dat u het sterretje wel het liefst van allemaal zo snel mogelijk zal willen laten repareren. Doet u dit niet en gaat u rijden met het sterretje in uw voorruit? Dan kan ze zomaar uitgroeien tot een flinke barst. Is dat het geval? Dan is de voorruit vervangen van de Volkswagen Tiguan wel meteen een vereiste als deze uw zicht op de weg kan belemmeren.

De Volkswagen Tiguan, verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen

Door de jaren heen zijn er van de Volkswagen Tiguan verschillende uitvoeringen verschenen. We onderscheiden op dit vlak de Trend & Fun uitvoering van de Comfort & Design en de Sport & Style versies. Een andere mogelijkheid is kiezen voor de Track & Field Volkswagen Tiguan. Het verschil tussen de verschillende uitvoeringen is niet zo heel groot. De eerste drie hebben een neus van 18 graden terwijl de Track & Field er één heeft van 28 graden. Dit zorgt er voor dat deze laatste een stuk interessanter is om te gebruiken op ruw terrein.

Besparen op een nieuwe voorruit voor een Volkswagen Tiguan

Moet u toch de voorruit vervangen van uw Volkswagen Tiguan en bent u daarvoor op zoek naar een financieel zo interessant mogelijke oplossing? Dan kunnen wij u daarmee verder helpen. De kosten voor een nieuwe Volkswagen Tiguan voorruit kunnen immers worden verlaagd door er voor te kiezen om een after market exemplaar te kopen. Een dergelijke autoruit is niet voorzien van een merklogo wat er voor zorgt dat ze niet uitsluitend door merkdealers mag worden verkocht. Het gevolg is dat de prijs er van zelfs lager uitvalt dan een tweedehandse, originele autoruit. Ondanks de aanzienlijk lagere kostprijs moet het gezegd worden dat er op kwalitatief vlak geen sprake is van ook maar enig verschil. Dit kunnen we met zekerheid stellen, want beide type autoruiten worden geproduceerd in dezelfde fabriek en maken deel uit van dezelfde productielijn.

Een after market voorruit voor de Volkswagen Tiguan is er al vanaf € 149 zonder montage en € 249 met montage aan huis of op het werk.

Type autoruit:

Bouwjaar:

Prijs:

Voorruit voor een Volkswagen Tiguan

van 2007 tot 2017

€ 149,00

Voorruit met regensensor voor een Volkswagen Tiguan

van 2007 tot 2017

€ 149,00

Akoestische voorruit met regensensor voor een Volkswagen Tiguan

van 2011 tot 2017

€ 179,00

Voor goedkoop autoruit vervangen kunt u dus altijd gebruikmaken van een after market voorruit. Uw voorruit vervangen van de Volkswagen Tiguan wordt hierdoor meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk toegankelijker. Het kan echter nog beter worden. Kiest u er namelijk voor om het vervangen van de voorruit van uw Volkswagen Tiguan uit te besteden aan één van onze verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners? In dat geval kunt u ook het eigen risico tot een bedrag van 150 euro kwijtgescholden worden. Zo kost het kopen en laten plaatsen van een nieuwe voorruit u eigenlijk zo goed als niets.

Uw voorruit vervangen? Ook mogelijk op locatie!

Wist u tot slot dat de voorruit vervangen van een Volkswagen Tiguan eveneens mogelijk is op locatie? Dit is in het bijzonder interessant wanneer er sprake is van een volledig verbrijzelde autoruit. Bovendien zorgt dit niet voor torenhoge kosten voor een Volkswagen Tiguan voorruit waardoor u kan genieten van een op het vlak van prijs-kwaliteit uitstekende oplossing. Hoe dan ook, wilt u uw Volkswagen Tiguan voorruit vervangen? Dan is het inmiddels wel duidelijk dat u daarvoor bij ons aan het juiste adres bent!