Voorruit vervangen Volkswagen Sharan

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Wanneer is een voorruit vervangen van een Volkswagen Sharan verplicht?

Moet u bij een beschadigde voorruit meteen verplicht de schade laten verhelpen of niet? Het antwoord op deze vraag kan zowel ja als nee zijn. Een voorruit vervangen van een Volkswagen Sharan is in bepaalde omstandigheden namelijk wel degelijk verplicht. Dit geldt in het bijzonder op het ogenblik dat de ruitschade als hinderlijk kan worden ervaren voor de bestuurder of de barst een vertakking heeft. Bestaat uw ruitschade uit een enkele barst zonder vertakking en is ze niet gelegen in het gezichtsveld van de bestuurder? In dat geval hoeft de voorruit niet meteen te worden vervangen. Dit neemt niet weg dat het alsnog sterk aan te raden is. Heeft u met uw Volkswagen Sharan te maken gekregen met een kapotte autoruit en bent u daarvoor op zoek naar een interessante oplossing? In dat geval vertellen wij u graag hoe een Volkswagen Sharan voorruit op kwalitatieve wijze vervangen kan worden zonder dat u daarvoor rekening hoeft te houden met een hoog prijskaartje.

Verkrijgbaar in Nederland sinds 1996

De Volkswagen Sharan werd op de Nederlandse markt gelanceerd in het jaar 1996. Een opvallend gegeven bij dit type van Volkswagen is dat de kosten voor het ontwikkelen van het voertuig werden gedeeld met dat andere populaire automerk Ford. Op zich hoeven we dit misschien toch niet zo heel opvallend te vinden aangezien precies dezelfde auto ook onder de vlag van Ford wordt uitgevoerd. De Volkswagen Sharan noemt men bij dit automerk gewoon 'Ford Galaxy'. Binnen de Volkswagen Group is deze populaire auto ook uitgebracht als 'Seat Alhambra'.

Help, ik heb schade aan mijn Volkswagen Sharan voorruit!

Een voorruit vervangen heeft de reputatie gepaard te gaan met een stevig prijskaartje. Dit zorgt er voor dat veel mensen meteen in paniek schieten op het ogenblik dat een voorruit vervangen van hun Volkswagen Sharan zich opdringt. In de praktijk komt het vaak voor dat mensen hun voorruit ten onrechte laten vervangen. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een sterretje kan deze schade veel eenvoudiger worden opgelost. Bovendien denken veel mensen nog steeds dat het vervangen van een Volkswagen Sharan voorruit bij schade altijd verplicht is om een afkeuring voor de apk te ontlopen. Ook dat is niet juist. Het is naast de omvang ook de plaats waar de schade zich in uw voorruit bevindt die er uiteindelijk voor zal zorgen of ze verplicht moet worden opgelost voor de apk controle of niet.

Hoe ontstaat een beschadigde voorruit?

Het spreekt voor zich dat de voorruit van een auto altijd vrij vatbaar is voor schade. Dit komt niet alleen vanwege haar positie vooraan in het voertuig, maar ook door het aanzienlijke oppervlak dat ze in beslag neemt. Hoe ontstaat een beschadigde voorruit nu echter precies? Verschillende oorzaken kunnen hiervan aan de basis liggen, namelijk:

  1. Een steentje dat met hoge snelheid tegen de voorruit vliegt.
  2. Een vogel of een zwaan die tegen de autoruit aan knalt.
  3. Een ongeval.
  4. Vandalisme.

Of de voorruit vervangen van een Volkswagen Sharan meteen noodzakelijk is, is altijd afhankelijk van de situatie die aan de oorzaak van de schade ligt. Is er slechts sprake van een sterretje? Dan hoeft uw autoruit niet te worden vervangen. We raden u wel aan om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen. Alleen zo voorkomt u immers dat het sterretje in uw Volkswagen Sharan voorruit uitgroeit tot een stevige barst.

Lancering van de tweede generatie Volkswagen Sharan

In het jaar 2010 verscheen de tweede generatie Volkswagen Sharan op de markt. Het model was iets groter in vergelijking met diens voorganger en is uitgerust met schuifdeuren. Voor de tweede generatie van deze auto kan een keuze worden gemaakt tussen een 1.4 TSI en een 2.0 TSI benzinemotor. Er waren ook twee dieselmotoren verkrijgbaar.

Wat is de prijs voor een nieuwe voorruit van een Volkswagen Sharan?

Voordat u het autoruit vervangen uit gaat besteden aan een bepaalde partij zult u een goed beeld willen hebben van de kosten voor een nieuwe voorruit van een Volkswagen Sharan. Wanneer u deze prijs zo beperkt mogelijk wilt houden is het altijd een aanrader om te kiezen voor een after market voorruit voor uw Volkswagen Sharan. Een dergelijke voorruit beschikt niet over een merklogo wat er voor zorgt dat de prijs behoorlijk kan worden gedrukt. Bovendien hoeft u met een dergelijke voorruit ook geen enkel kwaliteitsverlies te vrezen, in tegendeel. Ze worden namelijk gemaakt in dezelfde fabriek als de originele exemplaren en maken ook nog eens deel uit van dezelfde productielijn.

De prijs van een nieuwe voorruit voor een Volkswagen Sharan hangt af van het bouwjaar en de opties. Een voorruit voor een Volkswagen Sharan vanaf 2010 kost € 189. Voor de Volkswagen Sharan van bouwjaar 2000 tot 2006 kost een voorruit zonder opties € 129, een voorruit met zonneband kost €189 en een voorruit met verwarming kost € 249.

Type autoruit:

Bouwjaar:

Prijs:

Voorruit voor een Volkswagen Sharan

vanaf 2010

€ 189,00

Voorruit voor een Volkswagen Sharan met regensensor

vanaf 2010

€ 189,00

Voorruit voor een Volkswagen Sharan

van 2000 tot 2006

€ 129,00

Voorruit voor een Volkswagen Sharan met groene zonneband

van 2000 tot 2006

€ 189,00

Voorruit voor een Volkswagen Sharan met verwarming

van 2000 tot 2006

€ 249,00

Voorruit voor een Volkswagen Sharan met blauwe zonneband

van 1996 tot 2000

€ 169,00

Voorruit voor een Volkswagen Sharan met verwarming

van 1996 tot 2000

€ 319,00

Voorruitlijst voor een Volkswagen Sharan

van 1996 tot 2006

€ 10,00

Het uitbesteden van de voorruit vervangen van uw Volkswagen Sharan

Wanneer u al bij andere ruitherstellers heeft geïnformeerd zal het u waarschijnlijk al zijn opgevallen dat bij voorruit vervangen prijzen worden gehanteerd die fors van elkaar kunnen verschillen. Voor wat betreft de ruitvervanging kunt u twee dingen doen. Of u kunt er voor kiezen om het vervangen zelf uit te voeren of u kunt dit uitbesteden aan een expert. Wanneer u deze laatste keuze maakt is het een aanrader om daarvoor een beroep te doen op één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Zij beschikken over alle vereiste kennis en expertise om er voor te zorgen dat de voorruit vervangen van uw Volkswagen Sharan op de meest efficiënte wijze kan gebeuren. Bovendien kan de ruitschade niet alleen in één van de servicepunten, maar ook op locatie worden verholpen. Dit laatste is bijzonder interessant voor mensen die te maken hebben met een compleet verbrijzelde voorruit. Wilt u niet alleen de kosten voor een nieuwe voorruit van de Volkswagen Sharan drukken, maar zou u graag verzekerd willen blijven van de meest optimale kwaliteit en service? Kies er dan zeker voor om een beroep te doen om onze diensten wanneer u de voorruit van uw Volkswagen Sharan laat vervangen!