Voorruit vervangen Volkswagen LT

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Snel de voorruit vervangen van een Volkswagen LT bij ruitschade

Door de jaren heen heeft het automerk Volkswagen er voor gekozen om uit te pakken met niet alleen verschillende personenauto's, maar ook met voertuigen voor de bedrijfssector. Eén van deze types was de Volkswagen LT. Deze werd vanaf het jaar 1974 gebouwd en uiteindelijk pas in 1996 opgevolgd door een nieuwe Volkswagen LT 2 die werd ontwikkeld door Volkswagen samen met Mercedes. Bent u eigenaar van een Volkswagen LT die u bijvoorbeeld inzet voor uw bedrijf? En bent u tijdens één van uw ritten echter geconfronteerd met schade aan de voorruit, bijvoorbeeld door steenslag? In dat geval stellen wij graag een interessante oplossing voor op het vlak van voorruit vervangen Volkswagen LT!

Het ontstaan van autoruitschade aan de Volkswagen LT

Het feit dat de Volkswagen LT een auto is die werd ontwikkeld voor de bedrijfssector zorgt er voor dat ze bijzonder veelvuldig wordt ingezet. Tijdens een rit op de autosnelweg kan er bijvoorbeeld met hoge snelheid een steentje tegen de voorruit van uw Volkswagen LT vliegen. Wanneer dit gebeurt kan er schade door steenslag optreden. Deze autoruitschade kan zich relatief onschuldig uiten onder de vorm van een sterretje, maar kan ook een barst vormen. In dit laatste geval is de voorruit vervangen van uw Volkswagen LT de enige optie waarover u beschikt. Is er sprake van slechts een sterretje? In dat geval laat u deze bij voorkeur zo snel mogelijk oplossen. Een op het eerste zicht onschuldig ogend sterretje kan tenslotte binnen de kortste keren uitgroeien tot een stevige barst waardoor de kosten voor het oplossen van de schade hoger komen te liggen.

Schade aan uw Volkswagen LT voorruit kan uiteraard ook op andere manieren ontstaan. Wat bijvoorbeeld te denken van schade die ontstaat als gevolg van vandalisme? Iemand die slechte bedoelingen heeft kan bijvoorbeeld zeer eenvoudig de voorruit van uw Volkswagen LT beschadigen. In een andere situatie ontstaat een verbrijzelde voorruit doordat er een ongeval plaats heeft gevonden. In beide situaties is uw beschadigde of kapotte voorruit vervangen een absolute noodzaak. Dat de voorruit vervangen van uw Volkswagen LT dan de enige oplossing vormt voor de schade in kwestie is een feit, maar dit betekent niet dat een beschadigde voorruit vervangen altijd wettelijk verplicht is.

Waar is de naam 'Volkswagen LT' van afkomstig?

De LT achter Volkswagen vormt eigenlijk de afkorting voor 'Lasten Transporter'. Naast de modelaanduiding wordt ook de numerieke aanduiding weergegeven. Een voorbeeld hiervan is LT 35. Deze numerieke aanduiding geeft de maximaal toegestane massa van de auto in kwestie weer. In dit geval geldt dus een maximale massa van 3,5 ton. De eerste Volkswagen LT die op de markt verscheen beschikte bovendien slechts over een 4-cilinder lijnmotor die was geleend uit de Audi 100.

Wat kost een voorruit van een auto?

Wanneer u te maken heeft met ruitschade aan uw Volkswagen LT zult u zich waarschijnlijk afvragen “Wat kost een voorruit van een auto". Het antwoord op deze vraag is een beetje afhankelijk van uw keuze voor origineel of after market autoglas.

  • Een originele voorruit is voorzien van een merklogo.
  • Bij een after market voorruit ontbreekt het merklogo.

Hoeveel kost een voorruit voor de Volkswagen LT op de after market? Tussen € 119 en € 179, afhankelijk van het bouwjaar, de hoogte van de voorruit en de kleur van de zonneband. Voor € 119 heeft u een voorruit van 92 centimeter hoog, geschikt voor een Volkswagen LT van 1996 tot 2006. Het bijhorende voorruitrubber kost € 20. Een nieuwe voorruit voor een Volkswagen LT van 1975 tot 1996 is er al voor € 169, een nieuw voorruitrubber kost € 40.

Een groen getinte voorruit met een hoogte van 92 centimeter, geschikt voor een Volkswagen LT van 1996 tot 2006

€ 119,00

Een heldere voorruit met een hoogte van 92 centimeter, geschikt voor een Volkswagen LT van 1996 tot 2006

€ 119,00

Een voorruitrubber met een hoogte van 92 centimeter, geschikt voor een Volkswagen LT van 1996 tot 2006

€ 20,00

Een groen getinte voorruit met een hoogte van 89 centimeter, geschikt voor een Volkswagen LT van 1996 tot 2006

€ 169,00

Een voorruitrubber met een hoogte van 89 centimeter, geschikt voor een Volkswagen LT van 1996 tot 2006

€ 20,00

Een voorruit met groene zonneband voor een Volkswagen LT, van 1975 tot 1996

€ 169,00

Een voorruit met blauwe zonneband voor een Volkswagen LT, van 1975 tot 1996

€ 179,00

Een voorruitrubber voor een Volkswagen LT, van 1975 tot 1996

€ 40,00

Uit gewoonte kiezen veel mensen er bij een voorruit vervangen van een Volkswagen LT altijd voor om een originele autoruit te kopen. Dat is prima, maar het feit dat deze over een merklogo beschikt zorgt er voor dat ze in eerste instantie enkel en alleen mag worden verkocht door erkende merkdealers. Dit zorgt voor een aanzienlijk hogere kostprijs dan strikt noodzakelijk is. Het kan gelukkig ook anders. Door te kiezen voor een after market vrachtwagen voorruit kiest u namelijk voor een financieel veel interessanter alternatief en dat zonder dat u rekening hoeft te houden met een beperktere kwaliteit. De beide type voorruiten worden namelijk niet alleen in dezelfde fabriek, maar ook in dezelfde productielijn geproduceerd. Hierdoor is altijd exact dezelfde kwaliteit gegarandeerd.

Waarom is een voorruit duurder dan andere autoruiten?

Een voorruit vervangen van een Volkswagen LT zal u altijd iets meer geld kosten dan wanneer u er voor kiest om één van de zij- of achterruiten te vervangen. Hoe komt dat? De hogere prijs van een voorruit wordt veroorzaakt door het feit dat deze uit gelaagd glas bestaat. Dit gelaagd glas is opgebouwd uit meerdere glaslagen met daar tussenin een laag PVB-folie.
Deze folie heeft aan beide zijden een klevende werking dat scherven bij breuk goed bij elkaar weet te houden. Op deze manier wordt voorkomen dat de scherven in het gezicht terechtkomen van de inzittenden waardoor een extra veiligheid ontstaat. Dit rechtvaardigt dan ook de iets hogere prijs in vergelijking met autoruiten van gehard glas. Deze zullen bij ruitschade namelijk in ontelbare stukken uit elkaar spatten.

De voorruit vervangen van de Volkswagen LT uitbesteden

De prijs voor een Volkswagen LT voorruit kan door te kiezen voor een after market autoruit dus behoorlijk worden gedrukt. Hoe staat het echter met de kosten voor het vervangen van de Volkswagen LT voorruit? Deze wordt namelijk ook nog beïnvloed door de arbeidskosten die het vervangen met zich meebrengt. Ook op dit vlak hoeft u zich geen zorgen te maken. De meest optimale prijs-kwaliteitgarantie wordt immers aangeboden door de FOCWA-gecertificeerde montagepartners waar wij mee samenwerken. Deze experts beschikken over alle vereiste kennis en ervaring om de voorruit vervangen van uw Volkswagen LT op efficiënte wijze uit te kunnen voeren. Bovendien kan dit niet alleen in één van de servicepunten gebeuren, maar ook op locatie. Is bijvoorbeeld uw voorruit verbrijzeld en wilt u bij u thuis of op een andere plaats de Volkswagen LT voorruit vervangen? Het is dus zonder enig probleem mogelijk!