Voorruit vervangen Volkswagen Touareg

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van een Volkswagen Touareg na vandalisme

De Volkswagen Touareg is een auto die vaak in één adem wordt vernoemd met onder meer de Audi Q7 en de Porsche Cayenne. Deze stevig uit de kluiten gewassen voertuigen vormen ongetwijfeld vrij geduchte concurrentie. Wat veel mensen niet weten is dat de Volkswagen Touareg haar naam dankt aan de nomadenstam der Toearegs die leven in het noorden van Afrika. Ondanks het feit dat deze auto een stevige krachtpatser is spreekt het voor zich dat ook zij vatbaar is voor bepaalde vormen van schade. Neem nu bijvoorbeeld ruitschade. Is er in uw Volkswagen Touareg voorruit een barst ontstaan of is deze volledig verbrijzeld? Bent u vanwege deze reden op zoek naar een interessante oplossing voor wat de voorruit vervangen van uw Volkswagen Touareg betreft? Dan kunnen wij u ongetwijfeld verder helpen!

Unieke samenwerking tussen Volkswagen en Porsche

Er zijn in het verleden niet zoveel momenten geweest waarop de twee automerken Volkswagen en Porsche de handen in elkaar hebben geslagen. Toch was dat wel het geval bij de productie van de Volkswagen Touareg. De samenwerking tussen de beide grote automerken zorgde voor het ontstaan van het Volkswagen 7L-platform. Deze is niet alleen gebruikt als basis voor de Volkswagen Touareg en de Porsche Cayenne, maar zou later ook worden toegepast bij het ontwikkelen van de Audi Q7. Ondanks het feit dat de Cayenne en de Touareg dus hetzelfde platform delen moet het gezegd dat beide voertuigen ten opzichte van elkaar stevige verschillen vertonen. Daar waar de Cayenne over een uitermate sportief karakter beschikt is er bij de Touareg sprake van een lage gearing. Hierdoor is ze vooral geschikt om ingezet te worden op ruwe terreinen.

De voorruit van uw Volkswagen Touareg is gemaakt van gelamineerd glas

Een voorruit vervangen is een karwei dat u altijd wat meer geld kost wanneer we dit gaan vergelijken met het vervangen van bijvoorbeeld een zij- of achterruit. Waarom is een voorruit vervangen van een Volkswagen Touareg duurder? Zeer eenvoudig. In vergelijking met de andere ruiten die deel uitmaken van uw auto is alleen de voorruit gemaakt van gelaagd glas. Het gaat hierbij om glas dat bestaat uit meerdere glaslagen waar tussenin een laag PVB-folie is aangebracht. Deze folie heeft een bijzonder belangrijke functie. Ze is namelijk aan beide zijden klevend waardoor ze als doel heeft om het glas bij breuk goed bij elkaar te houden. Hierdoor wordt voorkomen dat er glasscherven bij schade in het gezicht van de bestuurder of de andere passagiers vliegen. De productie van een voorruit is helaas iets duurder in vergelijking met de autoruiten van gehard glas waardoor er dus rekening moet worden gehouden met een zekere meerprijs.

Wat kost het vervangen van de Volkswagen Touareg voorruit precies?

U zult zich bij ruitschade aan uw Volkswagen Touareg voorruit ongetwijfeld de vraag stellen: “Wat kost een autoruit”? In principe kunt u de kostprijs dat voor een dergelijk karwei in rekening wordt gebracht zeer eenvoudig beïnvloeden. Een beschadigde voorruit vervangen van uw Volkswagen Touareg kan namelijk gebeuren door middel van een originele of een after market autoruit. Beide types autoruiten mogen er dan wel hetzelfde uitzien, toch is er sprake van een zeer belangrijk verschil. Een originele autoruit van een Volkswagen Touareg is namelijk voorzien van een merklogo. Deze zorgt er voor dat ze in eerste instantie uitsluitend door een erkende merkdealer mag worden verkocht. U zou er voor kunnen kiezen om een originele voorruit tweedehands te kopen, maar zelfs dan is de kostprijs nog steeds meer dan behoorlijk te noemen.

Wat kost een voorruit van een auto nu precies en hoe kunt u deze kosten zoveel mogelijk beperken? Door te kiezen voor een after market voorruit uiteraard! Dit type autoruit heeft geen merklogo waardoor het veel voordeliger kan worden aangekocht. Bovendien beschikt het over precies dezelfde kwaliteit als bij een origineel exemplaar het geval is. Zo kunt u heel wat besparen op de kosten van een nieuwe Volkswagen Touareg voorruit en dat zonder dat er hoeft te worden ingeleverd op het vlak van kwaliteit. Zo slaat u op eenvoudige wijze twee vliegen in één klap!

De prijs van een voorruit voor een Volkswagen Touareg van modeljaar 2010 tot 2018 ligt tussen € 179 voor een voorruit met regensensor en € 319 voor een voorruit met verwarming en regensensor. Voor de Volkswagen Touareg van modeljaar 2002 tot 2010 is er al een voorruit zonder opties voor € 189, een voorruit met regensensor kost € 199 en een paars gecoate voorruit met regensensor kost € 309. Alle beschikbare voorruiten staan in de volgende tabel.

Type autoruit:

Bouwjaar:

Prijs:

Voorruit met regensensor voor een Volkswagen Touareg

van 2010 tot 2018

€ 179,00

Akoestische voorruit met verwarming en regensensor voor een Volkswagen Touareg

van 2010 tot 2018

€ 319,00

Voorruit voor een Volkswagen Touareg

van 2002 tot 2010

€ 189,00

Voorruit met regensensor voor een Volkswagen Touareg

van 2002 tot 2010

€ 199,00

Paars gecoate voorruit met regensensor voor een Volkswagen Touareg

van 2002 tot 2010

€ 309,00

Voorruit vervangen van uw Volkswagen Touareg, uitbesteden of niet?

Indien u te maken heeft met autoruitschade aan de voorruit van uw Volkswagen Touareg zijn er twee verschillende keuzes die u kunt maken, namelijk:

  1. U kunt het vervangen van de kapotte autoruit voor eigen rekening nemen.
  2. U kunt het vervangen van uw Volkswagen Touareg voorruit uitbesteden aan een expert.

In het eerste geval zult u uiteraard een nieuwe voorruit moeten kunnen bestellen. Het spreekt voor zich dat u daarbij wilt kunnen genieten van een zo laag mogelijke prijs voor een voorruit van de Volkswagen Touareg, maar dan wel zonder in te hoeven leveren op het vlak van kwaliteit. Dat is bij ons geen enkel probleem. Wij bieden u zeer scherp geprijsde after market autoruiten aan die over precies dezelfde kwaliteit beschikken als bij origineel autoglas het geval is.

Een tweede mogelijkheid is de voorruit vervangen van uw Volkswagen Touareg uitbesteden. Indien hier uw voorkeur naar uit gaat kunnen we de ruitvervanging laten uitvoeren door één van onze verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Deze echte vakmannen hebben alles in huis om de schade aan de voorruit van uw Volkswagen Touareg op zeer eenvoudige wijze te kunnen herstellen. Bovendien kan dit niet alleen gebeuren in één van de verschillende servicepunten, maar ook op locatie. Bent u tot slot WA+ of all risk verzekerd? In dat geval wordt het eigen risico door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners ook nog eens kwijtgescholden tot een bedrag van 150 euro! Wilt u ook de voorruit van uw Volkswagen Touareg laten vervangen door deze vakkundige monteurs? In dat geval bent u bij ons zeker aan het juiste adres!