Voorruit vervangen Volkswagen Caddy

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Een verbrijzelde voorruit vervangen van een Volkswagen Caddy

Geconfronteerd worden met een verbrijzelde voorruit bij uw Volkswagen Caddy is altijd vervelend. Bovendien kan dergelijke schade in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden niet uitsluitend worden veroorzaakt door een ongeval. Wat namelijk ook te denken van vandalisme? Welke oorzaak dan ook aan de basis mag liggen van de verbrijzelde voorruit van uw Volkswagen Caddy, in beide gevallen zult u graag op zoek gaan naar een zo interessant mogelijke oplossing op het vlak van prijs-kwaliteit. Wij vertellen u graag hoe een voorruit vervangen kan worden van een Volkswagen Caddy zonder dat u rekening hoeft te houden met torenhoge kosten.

De Volkswagen Caddy, een auto met een ruime geschiedenis

De Volkswagen Caddy is een bedrijfswagen die over een zeer aanzienlijke geschiedenis beschikt. Ze verscheen voor het eerst op de Europese markt in het jaar 1983 en kenmerkte zich meteen door het zeer Amerikaans getinte ontwerp. Ze was bovendien verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo kon men kiezen voor een pick-up of voor een gesloten bestelwagen. De tweede Volkswagen Caddy zag het daglicht in het jaar 1995. Het betrof een gesloten bestelwagen die was gebaseerd op het betrouwbare 6KV platform. Dit platform werd niet uitsluitend gebruikt voor de Volkswagen Caddy, maar was bijvoorbeeld ook terug te vinden in de Volkswagen Polo Classic. De derde generatie van de Volkswagen Caddy verscheen uiteindelijk in het jaar 2004 en was op vlak van uitstraling grotendeels gebaseerd op de Volkswagen Touran. De vierde en vooral laatste generatie op het moment van schrijven werd gelanceerd in 2010. Het betrof toen de Volkswagen Caddy Combi die in verschillende landen is geïntroduceerd als de Volkswagen Caddy Life.

Hoe kan autoruitschade aan uw Volkswagen Caddy ontstaan?

Een voorruit vervangen van uw Volkswagen Caddy zult u uiteraard enkel en alleen willen doen op het ogenblik dat u geen andere keuze heeft. Autoruitschade aan een auto komt vandaag de dag helaas vrij vaak voor. Allerlei oorzaken kunnen dan ook aan de basis liggen van deze schade. Neem nu bijvoorbeeld de voorruit van uw Volkswagen Caddy. Hier kan bijvoorbeeld een barst in optreden doordat er met name een vogel of een zwaan met hoge snelheid tegen de voorruit aan knalt. Een andere oorzaak die onder meer kan leiden tot een voorruit vervangen is vandalisme of een ongeval. In beide gevallen is het mogelijk dat u te maken krijgt met een compleet verbrijzelde voorruit. Nog verder rijden met uw auto is dan geen optie meer waardoor u zelfs een expert op locatie zult moeten laten langskomen.

Wanneer is de voorruit vervangen van uw Volkswagen Caddy verplicht?

Zoals u reeds heeft kunnen lezen was de Volkswagen Caddy in eerste instantie een bedrijfswagen. Met de introductie van de derde generatie van dit type verscheen er echter ook een personenwagen uitvoering. Dit zorgde meteen voor een stevige boost voor de populariteit van deze auto. Die toegenomen populariteit had ook een nadeel. Er werden immers steeds meer meldingen gemaakt van verbrijzelde voorruiten en voorruiten die te maken hadden met andere schade. Dat is echter vrij normaal. Hoe meer auto's er van een bepaald type rondrijden, des te frequenter er schade aan één van de autoruiten zal worden gemeld. Dit is uiteraard voor alle merken en types hetzelfde en zegt absoluut niets over de kwaliteit waar de Volkswagen Caddy en het aanwezige autoglas over beschikt, in tegendeel.

Voordat u auto voorruit gaat maken is het echter altijd van belang om er bij stil te blijven staan wanneer u nu verplicht bent om de beschadigde voorruit te laten vervangen. Onze concurrenten zullen u namelijk graag vertellen dat een beschadigde Volkswagen Caddy voorruit vervangen altijd verplicht is om een afkeuring voor de apk te kunnen voorkomen, maar dat is absoluut niet correct. Een afkeuring bij schade aan de voorruit dreigt dan ook enkel en alleen op het ogenblik dat de bestuurder van de auto er door wordt gehinderd. Een barst recht in het gezichtsveld van de bestuurder kan er voor zorgen dat een enkele reflectie voor een zeer gevaarlijke situatie kan zorgen. De voorruit vervangen van uw Volkswagen Caddy is in deze situatie inderdaad verplicht. Is de enkele barst gelegen buiten het gezichtsveld van de bestuurder? Dan kunt u het vervangen er van eventueel nog even uitstellen, al is dat absoluut niet aan te raden.

Hoe kunt u de kostprijs van een nieuwe autoruit voor uw Volkswagen Caddy drukken?

Veel mensen zijn bevreesd voor de prijs van een nieuwe Volkswagen Caddy voorruit. Dit is logisch, want van een originele voorruit is bekend dat er een zeer stevig prijskaartje aan is verbonden. Het kan gelukkig ook anders. De kosten van een nieuwe voorruit voor een Volkswagen Caddy kunnen namelijk aanzienlijk worden verlaagd door te kiezen voor een after market autoruit. Dergelijk autoglas beschikt over precies dezelfde kwaliteit vergeleken met een origineel exemplaar, maar dan wel met als enige verschil dat ze niet over een merklogo beschikt. Net dit kleine visuele verschil zorgt er voor dat u een after market autoruit voor uw Volkswagen Caddy kunt kopen tegen een prijs die u waarschijnlijk nooit voor mogelijk had durven te houden.

Een nieuwe voorruit voor een Volkswagen Caddy van bouwjaar 1996 tot 2003 kost slechts € 109. Voor een Volkswagen Caddy vanaf bouwjaar 2004 is er al een voorruit voor € 159. Een Caddy-voorruit met antenne en regensensor kost € 179 bij afhalen en € 279 all in met montage op locatie binnen Nederland.

Een voorruit voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2010

€ 159,00

Een voorruit met zonneband voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 159,00

Een akoestische voorruit voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 169,00

Een voorruit met antenne voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 169,00

Een voorruit met antenne en zonneband voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 169,00

Een voorruit met antenne en regensensor voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 179,00

Een voorruit met GPS antenne voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 179,00

Een voorruit met regensensor voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2007

€ 189,00

Een voorruit met GPS antenne en regensensor voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2007

€ 199,00

Een voorruit met GPS antenne en zonneband voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 209,00

Een akoestische voorruit met GPS antenne en zonneband voor een Volkswagen Caddy

vanaf 2004

€ 229,00

Een voorruit met bovenlijst voor een Volkswagen Caddy

van 1996 tot 2003

€ 109,00

Een voorruit met driekwart lijst voor een Volkswagen Caddy

van 1996 tot 2003

€ 109,00

Een heldere voorruit met driekwart lijst voor een Volkswagen Caddy

van 1996 tot 2003

€ 119,00

Een voorruit met zonneband en driekwart lijst voor een Volkswagen Caddy

van 1996 tot 2003

€ 129,00

Clips voor de zijlijsten van de voorruit van een Volkswagen Caddy

van 1996 tot 2003

€ 10,00

Voorruit vervangen van uw Volkswagen Caddy uitbesteden aan een expert

Ondertussen weet u dat de autoruit vervangen prijzen aanzienlijk worden beïnvloed door uw eigen persoonlijke keuze. Er voor kiezen om een nieuwe, originele autoruit te kopen zorgt er wat dat betreft dan ook altijd voor dat u rekening zult moeten houden met een zeer aanzienlijke kostprijs. Dan hebben we het bovendien nog maar uitsluitend gehad over de kosten voor het aanschaffen van een nieuwe voorruit. Wat echter ook te denken van de kostprijs voor het vervangen van de beschadigde voorruit? Hiervoor doen wij steeds een beroep op één van onze verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Door dit karwei aan deze experts uit te besteden kunt u dan ook altijd rekenen op enkele zeer interessante voordelen, namelijk:

  1. U bent steeds verzekerd van een echt kwalitatief eindresultaat door de uitstekende expertise en ervaring van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners.
  2. De beschadigde voorruit vervangen van uw Volkswagen Caddy kan niet alleen gebeuren in één van de verschillende servicepunten, maar ook op locatie. Dit is een perfecte oplossing voor mensen die te maken hebben met een verbrijzelde voorruit.
  3. Indien u all risk of WA+ bent verzekerd kunt u bij onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners ook zomaar het eigen risico tot een bedrag van 150 euro kwijtgescholden worden. Op deze manier is het mogelijk om een mooi bedrag (extra) te kunnen besparen.