Voorruit vervangen Volkswagen Kever

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Besparen op kosten voor voorruit vervangen van een Volkswagen Kever

Vroeger had bijna iedereen er één, een Volkswagen Kever. De auto werd geproduceerd tussen 1938 en 2003 en was onder meer populair vanwege haar beperkte afmetingen en typerende uiterlijk. Wat veel mensen niet weten is dat het de New York Times was die als eerste uitpakte met de naam 'Kever'. In eerste instantie werd de kleine auto van Volkswagen namelijk op de markt gebracht als de Typ 1, 1200 en 1300. De naam drukte de motorinhoud uit in CC. Bent u ook nog de trotse eigenaar van een Volkswagen Kever waar u nog regelmatig mee de openbare weg op gaat? Bent u tijdens één van uw ritten echter geconfronteerd met schade aan de voorruit? In dat geval bieden wij u graag een bijzonder interessante oplossing aan op het vlak van een voorruit vervangen van een Volkswagen Kever.

Voorruit vervangen bij een Volkswagen Kever niet altijd noodzakelijk

Het komt in de praktijk erg vaak voor dat mensen die eigenaar zijn van een Volkswagen Kever hun voorruit onnodig laten vervangen. Dit wordt niet zelden veroorzaakt door het feit dat veel van onze concurrenten maar wat vaak aangeven dat een voorruit met schade altijd moet worden vervangen. Doet u dit niet, dan zou u tegen een afkeuring voor de apk aan kunnen lopen. Is dat echter wel correct? Niet echt. Een afkeuring voor de apk zal namelijk pas dreigen op het ogenblik dat de schade aan uw voorruit een probleem kan vormen voor de veiligheid. Een voorruit vervangen met schade is daardoor niet verplicht wanneer de enkele barst zich buiten het gezichtsveld van u als bestuurder bevindt. Als de ruitschade een vertakking heeft, dus uit meer dan 1 barst bestaat, zal de auto wel worden afgekeurd voor de apk. Is er sprake van een sterretje in uw Volkswagen Kever voorruit? In dat geval hoeft de voorruit in kwestie sowieso niet vervangen te worden. Er zijn immers andere mogelijkheden om deze schade op te lossen.

De bekendste Duitse auto ooit

Veel mensen zijn het er (net als menig aantal experts) met elkaar over eens dat de Volkswagen Kever de populairste Duitse auto ooit is. Van dit type van Volkswagen zijn er tussen 1937 en 2003 dan ook maar liefst 20 miljoen exemplaren verkocht. Dit zorgt er voor dat hij zich meteen ook de meest geproduceerde auto op eenzelfde platform ooit mag noemen. De Volkswagen Kever dook bovendien ook veelvuldig op in een aantal films. Het bekendst is ongetwijfeld de Volkswagen Kever die de naam 'Herbie'
kreeg opgespeld. Hij was te zien in meerdere films die werden uitgegeven tussen 1974 en 2005.

Een nieuwe autoruit bestellen voor uw Volkswagen Kever

Een beschadigde voorruit vervangen van een Volkswagen Kever kan uiteraard niet zonder eerst op zoek te gaan naar een nieuwe autoruit. Wat dit betreft moet u er zich bewust van zijn dat er meerdere mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. We onderscheiden op dit vlak namelijk:

  • Een after market voorruit
  • Een originele voorruit

In principe kunt u bij een voorruit vervanging perfect gebruikmaken van beide types. Er is echter een behoorlijk financieel verschil merkbaar tussen de twee uitvoeringen. Daar waar een after market voorruit namelijk kan worden gekocht tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje geldt dat niet voor een originele voorruit. De voorruit vervangen van uw Volkswagen Kever door middel van een origineel exemplaar zal dus altijd heel wat duurder uitvallen. Sterker nog, zelfs wanneer u er voor zou kiezen om een originele tweedehands voorruit te bestellen kunnen de kosten hoger liggen in vergelijking met een gloednieuw after market exemplaar.

Geen verlies op vlak van kwaliteit

Het prijsverschil tussen een originele en een after market voorruit bij het vervangen van de Volkswagen Kever voorruit wordt veroorzaakt door het feit dat een originele autoruit in eerste instantie enkel en alleen mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Dit komt omdat ze is voorzien van een merklogo. Dat is niet zo bij after market autoglas. Het feit dat de prijs van een nieuwe voorruit voor een Volkswagen Kever bij een after market exemplaar zoveel lager ligt betekent echter absoluut niet dat er hoeft te worden ingeleverd op het vlak van kwaliteit, in tegendeel. Zowel originele als after market voorruiten worden namelijk gemaakt in dezelfde fabriek en maken deel uit van dezelfde productielijn. Er kan wat dat betreft dan ook helemaal geen sprake zijn van een prijsverschil.

Een after market voorruit voor de Volkswagen Kever is er al voor € 109, een voorruit voor de Volkswagen Kever Cabrio kost € 249. Moet de voorruit ook vervangen worden, dan kost een ruitvervanging voor de Volkswagen Kever € 209 en voor de Volkswagen Kever Cabrio € 349.

Een voorruit voor een Volkswagen Kever

van 1964 tot 1986

€ 109,00

Een voorruit voor een Volkswagen Kever Cabrio

van 1973 tot 1986

€ 249,00

Voorruit vervangen van de Volkswagen Kever uitbesteden

De kosten voor voorruit vervangen van de Volkswagen Kever hoeven dus niet zo hoog uit te vallen als u misschien op het eerste zicht wel had gevreesd. Voor het daadwerkelijk vervangen van een beschadigde voorruit wordt er door ons altijd een beroep gedaan op één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Deze experts zorgen er voor dat het vervangen van uw voorruit binnen de kortste keren kan gebeuren waardoor u snel terug de weg op kunt. Heeft u te maken met een volledig verbrijzelde voorruit waardoor u niet meer met uw Volkswagen Kever kunt rijden? Ook dat hoeft absoluut geen probleem te zijn. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kunnen namelijk ook probleemloos bij u op locatie komen om de autoruitschade op te lossen. Ook uw voorruit vervangen Volkswagen Kever? In dat geval mag het duidelijk zijn dat u daarvoor bij ons beslist aan het juiste adres bent!