Voorruit vervangen Volkswagen Beetle

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van een Volkswagen New Beetle met barst

Toen de Volkswagen New Beetle het levenslicht zag in het jaar 1998 werd meteen duidelijk dat ze een gooi zou doen naar het succes van de klassieke Volkswagen Kever. Zo ver kwam het tot dusver nog niet, maar dat neemt niet weg dat de Volkswagen New Beetle een rasechte bestseller werd voor de Duitse autofabrikant. In het jaar 2011 werd de Volkswagen New Beetle dan wel opgevolgd door de Volkswagen Beetle A5, dat neemt niet weg dat ze tot tegenwoordig toch nog steeds een aanzienlijke populariteit geniet. Bent u eveneens eigenaar van deze auto, maar bent u dringend op zoek naar interessante oplossingen op het vlak van een voorruit vervangen van een Volkswagen New Beetle? In dat geval zijn wij u zeer graag van dienst!

Het ontstaan van de Volkswagen New Beetle

Voordat we verder in gaan op de mogelijke schade die kan ontstaan aan de voorruit van een Volkswagen New Beetle en de gevolgen die deze schade kan hebben is het misschien wel interessant om even te kijken in de richting van het ontstaan van deze leuke personenauto. De New Beetle werd namelijk door de Duitse fabrikant Volkswagen ontwikkeld als de opvolger voor de klassieke en bovendien razend populaire Volkswagen Kever. Wat veel mensen niet weten is dat het studiemodel voor deze nieuwe auto reeds werd gepresenteerd in het jaar 1994. Ze had toen echter de naam 'Concept 1'. De productie van de opvolger van de Kever werd uiteindelijk pas aangevat in het jaar 1997. De presentatie voor het publiek volgde een klein jaar later.

Hoe ontstaat schade aan een Volkswagen New Beetle voorruit?

Ondanks het feit dat een Volkswagen New Beetle voorruit is gemaakt van gelaagd glas betekent dit uiteraard niet dat ze gevrijwaard wordt van schade. Sterker nog, gezien de ligging en de omvang van een voorruit is het zo dat ze extra vatbaar is voor schade. Met een behoorlijke snelheid op een snelweg rijden en een steentje tegen de voorruit aan geknald zien worden kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat er een sterretje ontstaat. Vliegt er een vogel of een zwaan tegen de voorruit van uw Volkswagen New Beetle? Dan loopt u zelfs meteen het risico op een flinke barst. In het ergste geval wordt de voorruit zelfs volledig verbrijzeld waardoor rijden met de auto onmogelijk wordt gemaakt. In verschillende van deze situaties is de beschadigde voorruit vervangen van uw Volkswagen New Beetle de enige oplossing waarover u beschikt. Alleen bij een sterretje is het vervangen van de voorruit niet noodzakelijk.

Is de voorruit vervangen van uw Volkswagen New Beetle bij een barst verplicht?

In tegenstelling tot wat veel eigenaars van een Volkswagen New Beetle vermoeden is een voorruit vervangen bij schade niet altijd verplicht. Een afkeuring voor de apk zal dan ook enkel en alleen dreigen op het ogenblik dat men moet vaststellen dat de schade aan de voorruit het zicht van de bestuurder op de weg negatief beïnvloedt of er sprake is van een barst met vertakking. Een voorruit vervangen van een Volkswagen New Beetle bij schade is per definitie in alle andere gevallen dus niet verplicht, maar daarom wel sterk aanbevolen. De stijfheid van het chassis van een Volkswagen New Beetle wordt namelijk voor ongeveer 40 procent gerealiseerd door het aanwezige autoglas. Elke barst of andere schade kan er dus in principe voor zorgen dat deze stijfheid in het gedrang kan komen. Het is onnodig om te zeggen dat u dit koste wat het kost zult willen voorkomen.

Wat wanneer u niet bent verzekerd tegen ruitschade?

Nieuwe autoruiten kopen is allemaal op zich geen probleem, maar hoe staat het precies met de prijs van een Volkswagen New Beetle voorruit? Deze kan vrij aanzienlijk zijn op het ogenblik dat u er voor kiest om een nieuwe, originele autoruit met merklogo te kopen. Dergelijke autoruiten mogen dan ook in eerste instantie enkel en alleen worden verkocht door erkende merkdealers. Met de nodige regelmaat zullen er dan wel worden aangeboden op de tweedehandse markt, zelfs daar liggen de kosten voor een Volkswagen New Beetle voorruit veelal nog steeds heel wat hoger dan u zou verwachten. Wanneer u niet bent verzekerd tegen autoruitschade zit u daar hoe dan ook helemaal niet op te wachten.

Gelukkig bestaat er een financieel zeer interessant alternatief voor het vervangen van uw Volkswagen New Beetle voorruit. U kunt er bij ons namelijk voor kiezen om over te gaan tot het kopen van een zogenaamde after market voorruit. Is uw voorruit vervangen niet verzekerd dan blijft het toch op deze manier financieel haalbaar en dat ook nog eens zonder dat er moet worden ingeleverd op het vlak van kwaliteit. Een after market voorruit wordt namelijk in dezelfde fabriek geproduceerd als de originele exemplaren en daarnaast maakt ze ook deel uit van dezelfde productielijn. Daardoor is de meest optimale prijs-kwaliteit verhouding altijd gewaarborgd.

U heeft al een nieuwe voorruit voor de Volkswagen New Beetle voor € 179, geschikt voor de tweede generatie van bouwjaar 2011 tot 2019. Een voorruit voor een Volkswagen Beetle Cabrio is er al vanaf € 319 en voor de Volkswagen Beetle van bouwjaar 1997 tot 2011 kost een nieuwe voorruit € 239.

Een voorruit voor een Volkswagen Beetle

van 2011 tot 2019

€ 179,00

Een voorruit met regensensor voor een Volkswagen Beetle

van 2011 tot 2019

€ 209,00

Een akoestische voorruit met regensensor voor een Volkswagen Beetle

van 2011 tot 2019

€ 219,00

Een voorruit voor een Volkswagen Beetle Cabrio

van 2003 tot 2011

€ 319,00

Een voorruit met derde zonneklep voor een Volkswagen Beetle Cabrio

van 2003 tot 2011

€ 319,00

Een voorruit met regensensor voor een Volkswagen Beetle Cabrio

van 2003 tot 2011

€ 399,00

Een voorruit voor een Volkswagen Beetle

van 1997 tot 2011

€ 239,00

Voorruit vervangen van uw Volkswagen New Beetle op locatie

Zowel bij de originele New Beetle die op de markt kwam in 1994 als bij de Volkswagen New Beetle Cabrio die in 2003 het daglicht zag kan het voorkomen dat een kapotte voorruit er voor zorgt dat u niet langer met de auto kunt rijden. In dat geval heeft u natuurlijk een groot probleem, of toch niet? Wanneer u bent geconfronteerd met bijvoorbeeld een verbrijzelde voorruit heeft u altijd de mogelijkheid om deze op locatie te laten herstellen. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kunnen er op deze manier voor zorgen dat u geen enkel risico hoeft te lopen en u steeds bent verzekerd van een efficiënte en bovendien nog steeds voordelige oplossing. Bent u dus met andere woorden geconfronteerd met een verbrijzelde voorruit bij uw Volkswagen New Beetle en bent u daarvoor op zoek naar de interessantste oplossing op het vlak van prijs-kwaliteit? In dat geval kunnen wij ongetwijfeld van dienst zijn!