Voorruit vervangen Volkswagen Up

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

 

De voorruit vervangen van uw Volkswagen Up zonder eigen risico

Wanneer we het hebben over een stadsauto van Volkswagen denken we onder meer aan de Volkswagen Up! Deze aantrekkelijk vormgegeven auto maakt net als de Seat Mii en Skoda Citigo deel uit van het zogenaamde 'Volkswagen New Small Family Platform'.
De auto verscheen voor het eerst op de markt in het jaar 2011. Dat was opvallend, want het eerste concept voor de Volkswagen Up werd reeds getoond op de IAA in Frankrijk in het jaar 2007. De Volkswagen Up bleek meteen een bescheiden succes en werd vooral aangekocht door mensen die in een (grote) stad woonden. Bent u ook de trotse eigenaar van een Volkswagen Up, maar heeft u tijdens het rijden bijvoorbeeld een steentje of een vogel tegen uw voorruit zien vliegen? In dat geval stellen wij u graag onze interessante oplossing voor op het vlak van voorruit vervangen van uw Volkswagen Up!

Wanneer is uw voorruit vervangen verplicht?

De voorruit vervangen van een Volkswagen Up hoeft niet in alle omstandigheden te gebeuren. We maken op dit vlak bijvoorbeeld een onderscheid tussen de situatie waarin er sprake is van een sterretje en wanneer er bijvoorbeeld een grote barst kan worden vastgesteld. Voor het verhelpen van een sterretje is het vervangen van de Volkswagen Up voorruit dan ook helemaal niet noodzakelijk. Er bestaat een efficiënte oplossing voor die een degelijk eindresultaat weet te realiseren zonder dat u meteen de volledige voorruit hoeft te vervangen. In bepaalde gevallen is uw kapotte voorruit vervangen echter wel degelijk noodzakelijk, bijvoorbeeld om een afkeuring voor de apk te voorkomen. Dit geldt in het bijzonder wanneer de beschadiging zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt. Eén enkele reflectie kan in dit geval namelijk zorgen voor zeer gevaarlijke omstandigheden. Het gevaar van verblinding geldt bovendien niet alleen voor de inzittenden van de auto, maar ook voor de andere weggebruikers. Alleen een vervangen voorruit van de Volkswagen Up kan er dan voor zorgen dat uw auto niet wordt afgekeurd voor de apk.

Introductie van de elektrische Volkswagen Up

Met de lancering van de originele versie van de Volkswagen Up was de basis meteen gelegd voor de toekomst. De stadswagen deed het goed onder de doelgroep waarop ze zich focuste en dus wilde Volkswagen daar graag op verder borduren. Dit gebeurde dan ook en in het jaar 2013 werd een elektrische variant aangekondigd. Deze moest de oorspronkelijke 1.0 liter 3-cilinder benzine uitvoering vervangen. Eén jaar later werd door het Duitse automerk een nieuwe variant onthuld voor de Latijns-Amerikaanse markt. Dit model werd in Brazilië gebouwd en werd uiteindelijk 65 mm langer in vergelijking met het Europese model. De extra beschikbare ruimte maakte het voor Volkswagen wel mogelijk om de benzinetank te vergroten. Deze ging dan ook van 35 naar 50 liter.

Het productieproces van een voorruit

De prijs van een Volkswagen Up voorruit ligt in vergelijking met een nieuwe achter- of zijruit altijd een stukje hoger. Dit heeft alles te maken met het feit dat de voorruit niet is gemaakt van gehard, maar wel van gelaagd glas. Dit type van glas bestaat niet alleen uit meerdere glaslagen, daarnaast is er tussenin ook nog eens PVB-folie
terug te vinden. Het betreft hier uiteraard niet zomaar een folie, maar wel één die aan beide zijden over een klevende werking beschikt. Hierdoor is het perfect in staat om het glas bij breuk bij elkaar te houden. Bovendien wordt gelaagd glas tijdens het productieproces ook snel verhit en vervolgens langzaam afgekoeld. Hierdoor krijgt het een behoorlijke extra sterkte met zich mee die de veiligheid van de inzittenden van de auto alleen maar ten goede komt.

De prijs van een nieuwe voorruit

Stelt u zich de vraag: “Wat kost een autoruit”? In dat geval is het vooral belangrijk om voor uzelf uit te maken aan welk type autoruit u de voorkeur geeft. Wat dit betreft beschikt u namelijk over twee verschillende opties, namelijk:

  1. Een nieuwe originele autoruit.
  2. Of een autoruit voor de after market.

Wilt u de prijs van een nieuwe voorruit voor een Volkswagen Up tot een minimum beperken zonder in te hoeven leveren op kwaliteit? Dan doet u er altijd goed aan om te kiezen voor een after market autoruit. Op deze manier beschikt u namelijk altijd over de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding, zoals te zien is in onderstaande tabel. Dit komt omdat een after market voorruit niet over een merklogo beschikt en daardoor verkocht mag worden door iedereen die dat wenst. Dat is niet het geval bij een originele autoruit. Vanwege het merkenrecht mag deze in eerste instantie alleen worden verkocht door een erkende merkdealer.

Een standaard voorruit voor een Volkswagen Up kost € 149 zonder montage en € 249 all in met montage aan huis of op het werk. Is de voorruit van de Volkswagen Up voorzien van een camera en regensensor, dan kan de voorruit worden vervangen voor € 379 all in met montage bij u voor de deur.

Type autoruit:

Opties:

Prijs:

Voorruit voor een Volkswagen Up

Met onderlijst

€ 149,00

Voorruit voor een Volkswagen Up

Met boven- en onderlijst

€ 159,00

Voorruit voor een Volkswagen Up

Met camera en onderlijst

€ 159,00

Voorruit voor een Volkswagen Up

Met camera, boven- en onderlijst

€ 169,00

Voorruit voor een Volkswagen Up

Met camera, regensensor en onderlijst

€ 279,00

Voorruit vervangen van uw Volkswagen Up uitbesteden aan een expert

Wanneer het aankomt op de beschadigde voorruit vervangen van een Volkswagen Up zijn er twee mogelijkheden. U kunt de kosten voor het vervangen van uw Volkswagen Up voorruit verder beperken door de montage zelf te doen, maar u heeft ook de optie om dit uit te besteden. De voorruit vervangen van uw Volkswagen Up kan op uitstekende wijze gebeuren door één van de FOCWA-gecertificeerde montagepartners waar wij mee samenwerken. Deze experts hebben alle vereiste kennis en ervaring in huis om de autoruit op professionele wijze te vervangen en komen zelfs bij u op locatie. Hierdoor lopen bij autoruit vervangen kosten niet onnodig op en dat terwijl u toch altijd kunt rekenen op de meest ideale oplossing voor uw ruitschade. Wilt u uw Volkswagen Up voorruit vervangen? Dan mag het alvast duidelijk zijn dat wij daarvoor de meest geschikte partij zijn!