Voorruit vervangen Volkswagen Touran

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Volkswagen Touran zonder financiële zorgen

De Volkswagen Touran wordt omschreven als een zogenaamde midi-MPV. Ze verscheen op de markt in het jaar 2003 en wist meteen heel wat harten te veroveren. Volkswagen stelde in deze periode vast dat er een zekere ruimte zat tussen de kleinere modellen van het merk en met name de Volkswagen Sharan. Dit gat moest worden opgevuld en daarvoor voldoet de Volkswagen Touran uiteraard ruimschoots. De Volkswagen Touran werd het succesvolle antwoord van het Duitse Volkswagen op concurrenten zoals de Renault Scénic en de Opel Zafira. Heeft u er ook voor gekozen om een Volkswagen Touran te kopen, maar heeft u nu te maken met ruitschade aan de voorruit? Ontdek dan onze voordelige oplossing voor de beschadigde voorruit vervangen van uw Volkswagen Touran!

De basis voor de naam 'Volkswagen Touran'

De naam Volkswagen Touran is eigenlijk een samensmelting van twee woorden. Het gaat hierbij om enerzijds 'Touring' en anderzijds 'Sedan'. Jammer genoeg voor Volkswagen was deze benaming reeds als merk geregistreerd. Dit zorgde er voor dat het Duitse automerk de naam moest overnemen van een Duits-Turkse familie. Welk bedrag er met deze overname gepaard ging is nooit officieel bekend gemaakt. De Volkswagen Touran wordt samen geproduceerd met de Volkswagen Tiguan in het Duitse Wolfsburg.

Waarom is een beschadigde voorruit zo gevaarlijk?

Op het ogenblik dat er sprake is van autoruitschade wordt dit door veel mensen nog wel eens weggelachen. Toch moet het gezegd worden dat bijvoorbeeld een kapotte voorruit de nodige risico's met zich meebrengt. Op het ogenblik dat u te maken krijgt met een beschadigde voorruit zijn er een aantal vragen die u zich moet stellen, namelijk:

  1. Bent u verplicht om de schade in kwestie te herstellen?
  2. Kan de schade een bepaalde invloed hebben op de veiligheid van de inzittenden.
  3. Hoe kan de schade het efficiëntst worden verholpen?

Laat ons meteen een antwoord geven op de eerste gestelde vraag. Uw kapotte voorruit vervangen van de Volkswagen Touran is slechts verplicht op het ogenblik dat de schade hinderlijk is voor de bestuurder. Is er met andere woorden sprake van bijvoorbeeld een barst in uw gezichtsveld? In dat geval moet deze meteen worden hersteld. Uw voorruit vervangen is dan de enige mogelijkheid om een afkeuring voor de apk te voorkomen.

Voorruit vervangen van een Volkswagen Touran is niet altijd vereist

Is er sprake van een barst in uw Volkswagen Touran voorruit die niet in het gezichtsveld van u als bestuurder is gelegen? In dat geval is het repareren van de schade in principe niet verplicht. Dit neemt niet weg dat het nog steeds aan te raden is. Rondrijden met een kapotte voorruit zorgt er namelijk voor dat:

  • De uitstraling van uw Volkswagen Touran aanzienlijk wordt beperkt.
  • De stijfheid van het chassis in het gedrang kan worden gebracht, dat voor 40% gerealiseerd wordt door het autoglas.

Het vervangen van de Volkswagen Touran voorruit mag dan niet altijd noodzakelijk zijn, dat neemt niet weg dat het dus toch een aanrader is. Bovendien hoeft u zeker niet noodzakelijkerwijs rekening te houden met hoge kosten. Er voor kiezen om over te gaan tot het kopen van een after market autoruit zorgt er namelijk voor dat u kunt genieten van een uitstekende kwaliteit tegen een zeer bescheiden kostprijs. Goedkoop autoruit vervangen bij ruitschade wordt daardoor op zeer eenvoudige wijze mogelijk gemaakt.

Facelift voor Volkswagen Touran in 2006

Het succes van de Volkswagen Touran zorgde er voor dat Volkswagen na een zekere tijd het model niet wou afschrijven. Toch moesten er een aantal veranderingen aan worden doorgevoerd. Dit kon het best gebeuren door het bestaande model van een facelift te voorzien. Dit gebeurde in het jaar 2006. De nieuwe Volkswagen Touran werd bovendien voorzien van ParkAssist. Deze innovatieve optie zorgde er voor dat de toch niet kleine Volkswagen Touran meteen voor een nog grotere doelgroep toegankelijk werd gemaakt.

Een nieuwe voorruit voor uw Volkswagen Touran bestellen

Een voorruit van een Volkswagen Touran vervangen kunt u uiteraard niet doen zonder een nieuwe voorruit te bestellen. Stelt u zich echter de vraag: “Wat kost een autoruit”? In principe hoeft u niet noodzakelijk een hoge kostprijs te vrezen. Veel mensen denken het tegenovergestelde omdat ze in de richting kijken van een originele voorruit. Een dergelijke autoruit is echter voorzien van een merklogo wat er voor zorgt dat ze in eerste instantie enkel en alleen kan en mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Toch zijn er ook alternatieven. Door te kiezen voor één van onze after market voorruiten kiest u namelijk voor een autoruit die even kwalitatief, maar wel veel voordeliger is. De voorruit vervangen van uw Volkswagen Touran door after market autoglas is dan ook vast en zeker de moeite waard.

Hoeveel kost een voorruit voor een Volkswagen Touran?

Tussen € 129 en € 229, afhankelijk van het bouwjaar en de opties in de voorruit. Voor € 129 heeft u een voorruit voor een Volkswagen Touran van 2003 tot 2006, een voorruit voor bouwjaar 2007 tot 2010 kost € 139 en een voorruit voor een Volkswagen Touran van 2011 tot 2015 kost € 159. Deze voorruiten zijn zonder opties, een compleet overzicht van alle beschikbare voorruiten staat in de volgende tabel.

Type autoruit:

Bouwjaar:

Prijs:

Een voorruit voor een Volkswagen Touran

van 2011 tot 2015

€ 159,00

Een voorruit met regensensor voor een Volkswagen Touran

van 2011 tot 2015

€ 179,00

Een voorruit voor een Volkswagen Touran

van 2007 tot 2010

€ 139,00

Een voorruit met zonneband voor een Volkswagen Touran

van 2007 tot 2010

€ 169,00

Een voorruit met regensensor voor een Volkswagen Touran

van 2007 tot 2010

€ 189,00

Een voorruit voor een Volkswagen Touran

van 2003 tot 2006

€ 129,00

Een voorruit met zonneband voor een Volkswagen Touran

van 2003 tot 2006

€ 169,00

Een voorruit met regensensor voor een Volkswagen Touran

van 2003 tot 2006

€ 229,00

Een echte expert om de voorruit te vervangen van uw Volkswagen Touran

De kosten bij voorruit vervangen van uw Volkswagen Touran worden uiteraard niet alleen bepaald door het bedrag dat moet worden betaald voor het kopen van de nieuwe voorruit. Wat namelijk ook te denken van de kosten voor de plaatsing? Hiervoor kunt u uitstekend een beroep doen op de diensten van één van onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Deze experts zijn prima geschikt om uw Volkswagen Touran voorruit te vervangen en kunnen dit bovendien ook nog eens op locatie doen. Bent u daarnaast WA+ of all risk verzekerd? In dat geval kunt u ook nog eens het eigen risico tot een bedrag van 150 euro kwijtgescholden worden! Zo drukt u de prijs voor een nieuwe Volkswagen Touran voorruit zonder in te leveren op het vlak van kwaliteit.