Wat kost een autoruit?

Ga direct naar:

 

Wat kost een autoruit?

Heeft u ruitschade aan een van uw autoruiten en moet deze vervangen worden? De vraag ‘wat kost een autoruit’ wordt ineens bijzonder relevant wanneer een raam van de auto vervangen moet worden. Vooral bij een voorruit vervangen lopen de kosten vaak hoog op. Wilt u de prijs van het autoglas zo laag mogelijk houden, zonder hierbij in te leveren op de kwaliteit? In dat geval biedt after market autoglas de oplossing. De kosten van een nieuwe ruit voor uw auto zijn dan direct veel aantrekkelijker. Maar wat kost een nieuwe autoruit voor uw auto nou eigenlijk?

Welke soorten autoruiten zijn er?

Het is onmogelijk om een antwoord te geven op die vraag, aangezien we (nog) niet weten welke auto u rijdt. Er zijn daarnaast veel verschillende soorten autoruiten, waardoor de prijzen bijzonder uiteenlopen. De prijzen van autoruiten zijn daarnaast afhankelijk van verschillende factoren. Bent u op zoek naar een gelaagde voorruit met of zonder regensensor, een geharde achterruit voor uw Volkswagen Passat, een ruit met coating en met de mogelijkheid om een camera aan te sluiten? Of bent u op zoek naar een prijslijst voor autoruiten, omdat u een zijruit zoekt voor uw Audi A4 waarvan een van de zijramen ingeslagen is?

Om u te helpen met het vinden van een antwoord op uw vraag, hebben we hieronder drie categorieën gemaakt waarbij het gaat om de kosten van de autoruit vervangen:

  • Wat kost een nieuwe voorruit voor uw auto
  • Wat kost een nieuwe achterruit voor uw auto
  • Wat kost een nieuwe zijruit voor uw auto

Elk van de categorieën is voorzien van een prijsoverzicht met de meest populaire auto’s over heel de wereld. Om te bepalen welke automodellen het populairst zijn, hebben we gekeken naar de ranglijst van Motor1, onder andere te vinden op de website van het Algemeen Dagblad. We hebben een kleine aanpassing gedaan in deze lijst. We hebben de Ford F-serie uit de lijst gehaald (van de Ford F150 werd er één in Nederland verkocht). We hebben de Audi A4 op deze positie gezet, vanwege de indrukwekkende verkoopcijfers op Nederlandse bodem.

In het overzicht vindt u twee prijzen. Zo kunt u in een oogopslag zien hoeveel een nieuwe voorruit kost zonder of met montage – of wat de prijs is van de autoruit vervangen wanneer u het plaatsen van een nieuwe autoruit uit handen geeft. Het prijsoverzicht geldt voor bestellingen vanuit Nederland. De prijs zonder montage is tevens de prijs zonder bezorging; u kunt de nieuwe autoruiten direct bij ons afhalen zonder extra kosten. De prijs met montage is inclusief de bezorgkosten. Bestelt u vanuit België? Dan komt er € 25 op de prijs met montage bij, in verband met de hogere bezorgkosten.

Wat kost een nieuwe voorruit voor mijn auto?

Hoeveel kost een nieuwe voorruit nou eigenlijk? Uiteraard is de prijs afhankelijk van de auto die u heeft, maar er is een manier om direct geld te besparen. De prijzen voor autovoorruiten zijn namelijk veel lager op de after market. Bij uw merkdealer vindt u autoglas met een merklogo. Dit merklogo zorgt ervoor dat de kosten voor een nieuwe voorruit onnodig hoog uitvallen. Het logo doet namelijk helemaal niets voor de voorruit.

De kosten van een nieuwe voorruit voor uw auto houdt u in de hand door after market autoglas te bestellen. Dit autoglas voldoet aan dezelfde eisen als merkglas en maakt vaak onderdeel uit van hetzelfde productieproces. De kostprijs van de nieuwe voorruit valt alleen veel lager uit omdat er geen merklogo gebruikt is (en deze voorruiten dus niet alleen door merkdealers verkocht mogen worden). Om u een indicatie te geven van de prijs van een nieuwe voorruit, hebben we hieronder een overzicht gemaakt met vijf types.

Model

Prijs zonder montage

Prijs met montage

Toyota Corolla (Verso 2004-2009)

€ 140

€ 240

Audi A4 (2007-2015)

€ 130

€ 230

Volkswagen Golf (7, vanaf 2016)

€ 200

€ 300

Honda Civic (Hybrid 2006-2012)

€ 130

€ 230

Toyota RAV4 (vanaf 2013)

€ 185

€ 285

Bekijk het volledige overzicht wanneer de voorruit vervangen moet worden van een ander model, of maak gebruik van de zoekfunctie op de website om te zien wat de kosten van de voorruit vervangen zijn voor het model dat u heeft.  

Wat kost een achterruit voor mijn auto?

Net als bij de prijzen van voorruiten voor uw auto, kunt u in het geval van achterruiten kiezen voor after market glas. U heeft hier net zoveel keuze als bij het merkglas. De prijs van de autoruit wordt uiteraard mede bepaald door de extra eigenschappen die u kiest.

Wilt u een nieuwe autoruit en moeten de kosten overzichtelijk blijven? Bekijk dan hieronder eens de autoglas prijzen van een kleine selectie achterruiten uit ons aanbod.

Model

Prijs zonder montage

Prijs met montage

Toyota Corolla (Verso 2004-2009)

€ 440

€ 540

Audi A4 (sedan 2007-2015)

€ 190

€ 290

Volkswagen Golf (7, vanaf 2012)

€ 190

€ 290

Honda Civic (Hybrid 2006-2012)

€ 520

€ 620

Toyota RAV4 (2013-2018)

€ 455

€ 555

Bekijk het volledige overzicht wanneer de achterruit vervangen moet worden van een ander model, of maak gebruik van de zoekfunctie op de website.

Wat kost een nieuwe zijruit voor mijn auto?

De prijs van een autoruit valt ook lager uit op de after market wanneer een zijruit vervangen moet worden. Wilt u de kosten voor een nieuw autoraam zo laag mogelijk houden en wilt u tegelijkertijd kiezen voor de beste kwaliteit? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk direct uw prijs voor het vervangen van een zijruit.

We hebben hier helaas nog geen overzicht met de prijzen van nieuwe zijruiten voor de populaire modellen, zoals we hebben voor de kosten van de voorruit vervangen. Wanneer we een overzicht gemaakt hebben voor de zijruit vervangen, zullen we die uiteraard op deze pagina plaatsen.

Kan ik zelf de autoruit monteren om te besparen op de kosten?

Moet de autoruit vervangen worden van uw auto, dan kunt u besparen wanneer u kiest voor een autoruit kopen op de after market. U kunt natuurlijk ook nog een stapje verder gaan. Vooral bij het vervangen van de zijruiten wordt vaak gekozen om het zelf te doen. Deze ruiten zitten in een raammechanisme en zijn daardoor makkelijker te vervangen dan voor- of achterruiten. Daarnaast zijn deze autoramen aanzienlijk makkelijker te hanteren, vanwege de beperkte afmetingen.

Wanneer een voorruit vervangen moet worden, kunt u er beter voor kiezen om dit uit te besteden. Het gaat er dan niet meer om wat het kost om een autoruit te vervangen, het gaat eerder om de veiligheid en de levensduur van de auto. De juiste montage is ten eerste niet gemakkelijk en ten tweede is het van enorm belang. Een verkeerd gemonteerde voorruit kan losschieten of lekken. In beide gevallen bent u veel meer kwijt dan wanneer u de ruit laat plaatsen door ons.

Wat is de prijs van een nieuwe autoruit voor uw auto?

Nu u een goed beeld heeft van de prijzen van autoruiten en de mogelijkheden die er zijn, kunt u met de zoekfunctie rechtsboven op de website direct naar al het autoglas gaan dat geschikt is voor uw auto. Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u vragen? Spreek ons dan even aan via de live chat zodat we met u mee kunnen kijken.

 

Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie