Wanneer moet een autoruit vervangen worden?

  • Geplaatst op
  • Door Autoglas Concurrent
Wanneer moet een autoruit vervangen worden?

Een autoruit vervangen bij schade is absoluut niet altijd verplicht. Vaak wordt aangegeven dat de kleinste schade er zelfs voor kan zorgen dat u wordt geconfronteerd met een verplichte herstelling, maar dat is zeker niet het geval. Of een autoruit vervangen verplicht is wordt altijd bepaald aan de hand van de aard van de schade en waar deze zich precies voordoet. Stelt u zich ook de vraag; “wanneer moet een autoruit vervangen worden”? In dat geval geven wij u graag een glashelder antwoord op deze toch wel zeer belangrijke vraag.

Een autoruit vervangen bij een sterretje? Niet nodig!

Wanneer moet een autoruit vervangen worden? Alvast niet wanneer u geconfronteerd wordt met een sterretje in uw voorruit! Dit is één van de vaakst voorkomende vormen van ruitschade welke gelukkig wel zeer eenvoudig kan worden opgelost. Uw beschadigde autoruit vervangen is in deze situatie dan ook absoluut niet nodig. Wel moet u er rekening mee houden dat een onschuldig sterretje zeer snel een stuk minder onschuldig kan worden. Wanneer u gaat rijden met een sterretje in uw voorruit en u bijvoorbeeld in een putje rijdt kan het sterretje zomaar uitgroeien tot een flinke barst. Is dat het geval? Dan zult u uw beschadigde autoruit wel degelijk moeten laten vervangen.

 

 

Wanneer is een autoruit vervangen verplicht?

Er kan u uiteraard niemand verplichten om uw beschadigde autoruit te laten vervangen. Toch kan ruitschade in bepaalde gevallen zorgen voor een afkeuring voor de apk. Dit geldt in het bijzonder wanneer er sprake is van een kapotte voorruit. Stelt u zich bijvoorbeeld maar eens voor dat er een barst is terug te vinden in het gezichtsveld van u als bestuurder. Deze barst mag misschien op het eerste zicht vrij onschuldig lijken, een enkele reflectie kan grote gevolgen hebben. Omwille van deze reden zal dit type van schade altijd zorgen voor een afkeuring voor de apk. Heeft u met andere woorden een scheur in voorruit en hindert deze uw zicht op de weg? In dat geval is het absoluut van belang om deze schade zo snel mogelijk te laten herstellen.

 

Autoruitschade oplossen? Niet altijd verplicht, wel aan te raden!

Bovenstaande informatie maakt duidelijk dat het lang niet altijd verplicht is om autoruitschade meteen te laten herstellen. Met name uit financiële overwegingen zou u er dus voor kunnen kiezen om de schade gewoon even te laten bestaan. Dat kan, maar is zeker niet interessant. Niet alleen kan een beschadigde autoruit namelijk risico's met zich meebrengen voor de veiligheid van de inzittenden van de auto, daarnaast kan het ook een niet onaanzienlijke impact hebben op het comfort tijdens het rijden. Gaat u uw autoruitschade niet laten oplossen? In dat geval moet er rekening worden gehouden met de volgende nadelen:

  1. Een beschadigde autoruit kan de stijfheid van het chassis van uw auto in het gedrang brengen. Deze wordt immers voor ongeveer 40 procent gerealiseerd door het glas dat in een auto is terug te vinden.
  2. Rijden met een kapotte zij- of achterruit zorgt er niet alleen voor dat u wordt blootgesteld aan allerhande gevaren van buitenaf, daarnaast wordt ook het comfort van de inzittenden aanzienlijk beïnvloed.
  3. Een kapotte zij- of achterruit zorgt er voor dat dieven zich zeer eenvoudig toegang kunnen verlenen tot het voertuig. Daarom is deze altijd vatbaar voor diefstal.
  4. Een beschadigde of volledig kapotte autoruit kan er voor zorgen dat er bij regenweer water in de auto terechtkomt. Het gevolg hiervan is dat niet alleen de bekleding van het interieur kan beschimmelen, daarnaast kan ook de elektronica worden beschadigd.

 

 

Zelf uw autoruit vervangen door een after market autoruit

Indien u bent geconfronteerd met autoruitschade kunt u twee dingen doen. Of u kunt er voor kiezen om de schade te laten herstellen door een echte expert of u kunt dit zelf doen. Dit laatste geldt in het bijzonder voor mensen die bijvoorbeeld eigenaar zijn van een garage of voor hobbyisten. Ook in dit geval kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Wij maken het voor onze klanten namelijk gewoon mogelijk om over te gaan tot het kopen van een losse after market autoruit. Op deze manier bent u verzekerd van een op vlak van prijs-kwaliteit uitstekende autoruit zonder dat u daarvoor de hoofdprijs dient te betalen.

 

Uw autoruit vervangen toch uitbesteden?

Wanneer moet een autoruit vervangen worden en welke kosten zijn er aan verbonden? Het zijn twee vragen die mensen met een beschadigde autoruit zich altijd nagenoeg meteen zullen stellen. Wel, op het ogenblik dat u er voor kiest om het vervangen van de beschadigde autoruit uit te besteden zult u uiteraard rekening moeten houden met een bepaalde meerprijs. In dit geval doen wij altijd een beroep op de expertise van één van onze verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Niet alleen beschikken deze vakmannen over alle vereiste expertise om deze taak uit te voeren, daarnaast hebben ze ook stuk voor stuk een meer dan aanzienlijke ervaring. Indien u uw autoruit vervangen wenst uit te besteden zijn zij dan ook zonder enige twijfel de partij waar u een beroep op wenst te doen!