Achterruit vervangen Chrysler

Nu ook met werkplaats in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Achterruit vervangen van een Chrysler, wanneer aan te raden?

Het Amerikaanse automerk Chrysler heeft buiten de Verenigde Staten zelf Europa als belangrijkste afzetmarkt. Het is u dan ook ongetwijfeld al opgevallen dat er op onze wegen zeer veel van deze auto's zijn terug te vinden. Dit komt niet in het minst door de prima prijs-kwaliteitverhouding waar dit merk over beschikt. Ondanks het feit dat Chrysler auto's er dus om bekend staan zeer kwalitatief te zijn kan er altijd op verschillende manieren schade ontstaan aan uw auto. Zo zijn bijvoorbeeld de autoruiten hier niet in het minst erg vatbaar voor. Is uw Chrysler achterruit bijvoorbeeld ingeslagen door een vandaal of is ze gebroken door een ongeval? In dat geval vertellen we u graag hoe de achterruit vervangen van uw Chrysler kan gebeuren zonder dat u rekening hoeft te houden met hoge kosten!

Het ontstaan van het automerk Chrysler

Voordat we specifiek verder in gaan op het feit wanneer een achterruit vervangen van een Chrysler nu daadwerkelijk noodzakelijk is kan het interessant zijn om even iets meer te vertellen over de geschiedenis van het automerk. Eigenlijk begint de geschiedenis van dit Amerikaanse automerk bij de geboorte van Walter Chrysler
in 1875. Chrysler had altijd al als droom gehad om in de auto-industrie te stappen. Toen hij manager werd bij de American Locomotive Company
leek deze droom reeds deels in vervulling te gaan, maar het bedrijf kwam niet van de grond. In 1911 werd Chrysler vervolgens directeur bij de Buick Motor Company waarna hij in 1919 overstapte naar Willys-Overland.
Na een mislukte overname werd Chrysler binnengehaald door het automerk Maxwell
dat in het jaar 1920 op de rand van de afgrond balanceerde. Uiteindelijk zou Chrysler in 1925 de Chrysler Corporation oprichten en Maxwell overnemen. De eerste, echte Chrysler auto's die op de markt verschenen waren dan ook grotendeels gebaseerd op de Maxwell modellen.

De achterruit van een Chrysler auto

Ondertussen is er heel wat gebeurt en heeft Chrysler een vaste plaats ingenomen in de wereldwijde automarkt. Jammer genoeg voor het merk worden de auto's tegenwoordig in heel veel regio's niet meer uitgebracht onder de noemer van Chrysler, maar wel als Lancia voertuig. Dat is even wennen, maar verandert uiteraard niets aan de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waar het merk door de jaren heen bekendheid om heeft weten te verwerven. Wanneer we naar het aanwezige autoglas in een Chrysler gaan kijken kunnen we vaststellen dat de achterruit steeds is gemaakt van gehard glas. Dit betekent dat een achterruit vervangen van een Chrysler kan gebeuren tegen een betaalbare prijs, tenminste wanneer u er voor kiest om een after market exemplaar te kopen.

Waarom is een originele autoruit kopen voor een Chrysler niet zo interessant?

Ongeacht het type Chrysler waarmee u rijdt moet het gezegd dat een beschadigde autoruit vervangen van een Chrysler door een after market exemplaar altijd het interessantst is. Dit komt omdat u alleen op deze manier kunt rekenen op de op vlak van prijs-kwaliteit beste oplossing. Een after market autoruit wordt dan ook gewoon geproduceerd in dezelfde fabriek als een origineel exemplaar en maakt bovendien deel uit van dezelfde productielijn. Het enige wat ontbreekt is het merklogo dat wel is terug te vinden op de originele autoruiten. Dit kleine visuele verschil rechtvaardigt zeker niet de zeer aanzienlijke meerprijs die u voor een nieuwe originele Chrysler achterruit moet betalen.

Wanneer u de achterruit vervangen van uw Chrysler?

Of u nu met een Chrysler Pacifica rijdt, een Chrysler Crossfire of een Chrysler Town & County (de zogenaamde Voyager), in al deze verschillende gevallen is het voor u ongetwijfeld van belang dat niet alleen de uitstraling, maar ook het comfort van uw auto altijd zo optimaal mogelijk wordt gehouden. Uw beschadigde achterruit vervangen van de Chrysler gebeurt dan ook bij voorkeur zo snel mogelijk. Indien u dit niet doet kunt u namelijk geconfronteerd worden met meerdere niet onaanzienlijke nadelen en risico's, namelijk:

  • Een kapotte achterruit betekent dat criminelen zich zeer eenvoudig toegang kunnen verschaffen tot uw Chrysler. Zo kunnen ze niet alleen diverse onderdelen, maar ook het volledige voertuig stelen.
  • Rijden bij regen kan er voor zorgen dat er via de achterruit water in uw Chrysler naar binnen loopt. Dit water kan niet alleen het interieur laten beschimmelen, maar zou mogelijk ook kunnen zorgen voor beschadigde elektronica.
  • De kapotte achterruit vervangen van uw Chrysler is altijd interessant om het comfort in de auto zo hoog mogelijk te houden. Tijdens de winter rondrijden zonder achterruit is bijvoorbeeld absoluut geen pretje.

Bovenstaande zorgt er voor dat een kapotte achterruit vervangen eigenlijk altijd aangeraden is. Dit komt niet alleen de uitstraling van uw Chrysler, maar ook de veiligheid en het comfort immers alleen maar ten goede.

Waarom kost een voorruit vervangen bij een Chrysler meer dan een achterruit vervanging?

Het valt veel mensen op dat in vergelijking met een achter- of zijruit een Chrysler voorruit vervangen heel wat duurder kan uitvallen. Voor velen is het echter niet duidelijk waar dit prijsverschil ten opzichte van de achterruit vervangen van een Chrysler precies vandaan komt. Toch bestaat er een zeer logische verklaring. Bij een beschadigde achterruit vervangen van een Chrysler wordt er namelijk gebruik gemaakt van een autoruit dat bestaat uit gehard glas. Dat is bij een voorruit niet zo. Deze laatste wordt dan ook altijd gemaakt van gelaagd glas welke bestaat uit meerdere glaslagen. Dit is noodzakelijk omdat de voorruit in vergelijking met de Chrysler achterruit en zijruiten niet zomaar in ontelbare stukken uit elkaar mag spatten. De verschillende glaslagen gecombineerd met de aanwezige PVB-folie zorgen er in ieder geval voor dat de veiligheid van de inzittenden van het voertuig kan worden gegarandeerd.

Achterruit vervangen van uw Chrysler uitbesteden

De introductie van de nieuwe Chrysler Sebring, die eigenlijk op de markt werd gebracht als de Chrysler 200 zorgde in het jaar 2012 voor een nieuwe boost van het merk. In verschillende landen liet ze de vergelijkbare en zeer populaire Toyota Camry en Hyundai Sonata zelfs achter zich. Deze nieuwe uitvoering van de klassieke Sebring viel ook in Europa relatief goed in de smaak. Heeft u er eveneens voor gekozen om deze versie in huis te halen of beschikt uw andere Chrysler over een beschadigde achterruit en wilt u deze zo snel mogelijk laten herstellen? In dat geval is de achterruit vervangen van uw Chrysler uitbesteden aan ons een uitstekende keuze. Voor de beschadigde achterruit vervangen van de Chrysler wordt er door ons altijd een beroep gedaan op één van onze FOCWA-gecertificeerde partners waar u altijd bent verzekerd van een superieure kwaliteit en afhandeling van de schade. Gecombineerd met de lage kostprijs van een after market autoruit kunnen wij u op het vlak van een achterruit vervangen van uw Chrysler dan ook uitstekend van dienst zijn.