Achterruit vervangen Land Rover

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de achterruit vervangen van uw Land Rover?

Veel van de auto’s die gemaakt worden door het van oorsprong Britse Land Rover zijn uitermate geschikt om mee te off-roaden. Hierdoor is het echter goed mogelijk dat de achterruit vervangen van een Land Rover eens nodig zal zijn. Natuurlijk kan ook door een botsing of bijvoorbeeld vandalisme een autoruit sneuvelen. Hoewel het bij de merkdealer vaak een dure aangelegenheid wordt om een Land Rover achterruit te vervangen, zal het u zeker niet de hoofdprijs kosten als wij deze taak op ons nemen. Door after market autoglas aan te schaffen weet u zeker dat u voor de laagste prijs de achterruit kunt vervangen van uw Land Rover. Hoe we de prijzen laag houden en wanneer u de achterruit moet vervangen leggen we u graag uit. Voordat we daar op ingaan vertellen we eerst meer over de bijzondere geschiedenis van het iconische automerk Land Rover.

De oorsprong van Land Rover

Voor het absolute begin van het automerk Land Rover moeten we terug naar 1878 toen John Kemp Starley
en William Sutton in Engeland het bedrijf Starley & Sutton Co begonnen. Net als Opel begon het bedrijf met de productie van naaimachines. Later specialiseerde het bedrijf zich in fietsen. De naam Rover werd gegeven aan één van de eerste fietsen met drie wielen, die het bedrijf ontwikkelde in 1883. Deze naam werd uiteindelijk ook aan het bedrijf gegeven, dat vanaf toen als Rover Company te boek stond.

In 1901 begon Rover, na eerder motorfietsen te hebben geproduceerd, met het ontwikkelen van auto’s. Hoewel dit niet een onverdeeld succes werd ging het bedrijf ermee door en met name na de beide wereldoorlogen werden de auto’s zeer populair. Rond deze tijd, 1947, kwam ook de Land Rover voor het eerst in beeld. Twee werknemers van het bedrijf ontwikkelden op basis van Jeep-modellen een sterk en krachtig voertuig dat met alle terreinen uit de voeten moest kunnen. Later werd bovendien Range Rover als sub-merk toegevoegd aan Land Rover.

Al snel werden Land Rover auto’s de bestsellers van het bedrijf, en tot aan de jaren ’70 waren deze auto’s mede de reden dat de Rover Company in de zwarte cijfers bleef. Het bedrijf Rover werd  in 1967 opgekocht door de Leyland Motor Company, waar het vervolgens van kwaad tot erger ging tot het bedrijf in de jaren ’80 failliet verklaard werd. Het moederbedrijf van Land Rover werd vervolgens meerdere malen opgekocht en veranderde talloze keren van naam. Het kwam onder andere in handen van de Britse overheid. Sinds 2005 is het automerk Rover (voorlopig) inactief, maar voor Land Rover volgde een ander pad, want dit automerk is nog steeds razend populair.

Land Rover vanaf 2000 geen deel meer van Rover

Door het succes van Land Rover besloot het Duitse BMW in 1994 de hele Rover Group over te nemen. In deze periode werden nieuwe modellen geïntroduceerd, waaronder de Freelander en de tweede generatie van de Discovery. In 2000 besloot BMW om de Rover Groep op te splitsen. Het automerk Land Rover kwam in 2000 voor ruim 1,8 miljard pond in handen van het Amerikaanse Ford. De ontwikkelingen gaan ondertussen bij Land Rover in de tussentijd gestaag door. Ondanks de vele veranderingen van eigenaar blijft Land Rover zich ontwikkelen als maker van kwaliteitsvoertuigen die geschikt zijn voor het rijden op alle terreinen.

Daarnaast helpt mee dat SUV’s ook op de weg steeds populairder werden rond het jaar 2000. Topsporters en andere beroemdheden kiezen in die periode steeds vaker voor een grote SUV. Dit zorgt er mede voor dat in 2007 de vier miljoenste Land Rover van de band rolt. Door het blijvende succes van het automerk neemt het Indische Tata Motors Land Rover in 2008 over. Sindsdien is het alleen maar beter gegaan. De verkoopcijfers zijn van ruim 140.000 stuks per jaar in 2009 naar meer dan 430.000 auto's in 2016 gestegen. De auto’s van het merk worden over vrijwel de hele wereld verkocht.

Land Rover herkenbaar en betrouwbaar

Een deel van de kracht van Land Rover komt door de continuïteit van de modellen. Er zijn door de jaren heen relatief weinig verschillende modellen gemaakt die stuk voor stuk erg herkenbaar zijn als typisch Land Rover. De auto’s zijn daarnaast erg betrouwbaar en sterk. Zelfs oude versies van bijvoorbeeld de Discovery zijn nog regelmatig op, of juist naast, de weg te zien. Niet voor niks worden Land Rovers ook veel gebruikt in het leger.

Tegenwoordig zijn de Land Rover Discovery 5 en de Land Rover Sport nieuw verkrijgbaar. Daarnaast zijn er meerdere modellen onder het sub-merk Range Rover op de markt. Voorheen waren ook deze modellen te koop:

  1. Series I
  2. Series II
  3. Series III
  4. Range Rover Classic
  5. Defender
  6. Freelander en Freelander 2

Van alle recente modellen van de Land Rover kunt u overigens bij ons de juiste achterruit vinden. Ook de Land Rover voorruit vervangen is via ons uiteraard mogelijk voor scherpe prijzen.

Wanneer moet ik de achterruit vervangen van de Land Rover?

In tegenstelling tot de voorruit van uw auto kan uw Land Rover achterruit niet barsten. Bij een impact, bijvoorbeeld door een ongeluk, zal de autoruit direct in duizenden stukken uiteenvallen. De achterruit auto is namelijk gemaakt van gehard glas. Dit glas is snel verhit en daarna snel afgekoeld. Hierdoor is het veiliger voor passagiers bij een eventueel ongeluk. De kleine stukjes glas zullen veel minder schade aanrichten dan bij grote scherven het geval zou zijn.

Doordat de achterruit direct helemaal ontbreekt bij een ruitschade is het nodig om deze snel te vervangen. Anders loopt u namelijk kans dat de volgende zaken gebeuren:

  • Schade aan de bekleding door regen
  • De regen kan ook de elektronica beschadigen
  • Diefstal van de auto door het ontbreken van de autoruit
  • Door invloeden weer en wind zal het een stuk minder comfortabel zijn om te rijden

De achterruit vervangen van uw Land Rover kan gelukkig snel en voor een scherpe prijs door bij ons een bestelling te plaatsen. Dit komt omdat u hier after market achterruiten kunt aanschaffen. Alleen merkdealers mogen in eerste instantie autoruiten met een merklogo verkopen. Door dit monopolie houden ze de prijs een stuk hoger dan noodzakelijk is. Hierdoor zult u als eigenaar van een Land Rover veel moeten betalen voor een nieuwe autoruit. After market autoruiten hebben geen merklogo en mogen daarom ook door andere partijen worden verkocht. De kwaliteit is echter exact hetzelfde, de autoruiten komen immers uit dezelfde fabriek. De prijs om de achterruit te vervangen van uw Land Rover is naast het ontbreken van het merklogo, het enige verschil.

Zelf de achterruit vervangen van uw Land Rover of dit laten doen

Het is bovendien mogelijk om uw Land Rover achterruit te bestellen bij ons en deze zelf te plaatsen. Veel andere bedrijven bieden deze mogelijkheid niet. Kies eenvoudig de autoruit die u nodig heeft en u krijgt deze snel thuisgestuurd waarna u zelf aan de slag kunt om uw autoruitschade te herstellen. Het is ook mogelijk om de autoruit op de halen bij één van onze servicepunten in het land.

Heeft u de kennis niet in huis om zelf de achterruit te vervangen van uw Land Rover? Dan staan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners graag voor u klaar. Zij bieden ook mobiele service en komen op locatie de achterruit vervangen tegen een eveneens zeer lage prijs. Indien u met uw Land Rover weer snel veilig de weg op wilt kunt u dus zeker op ons rekenen.