Achterruit vervangen Lexus

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Achterruit vervangen Lexus voor een scherpe prijs

Hoewel het automerk Lexus nog niet al te lang in Europa verkrijgbaar is, weten steeds meer autoliefhebbers de modellen van dit Japanse bedrijf te vinden. Hoewel de auto’s van Lexus bekend staan om hun uitstekende bouwkwaliteit, kan het nodig zijn om de achterruit te vervangen van de Lexus. Dit kan bijvoorbeeld voor komen wanneer u een ongeluk heeft gehad of vandalen de autoruit hebben ingeslagen. De autoruit herstellen is dan meestal niet meer mogelijk. Het vervangen van de achterruit van een Lexus kan flink in de papieren lopen wanneer u dit laat doen bij een merkdealer. De vervanging is gelukkig ook mogelijk tegen een aantrekkelijkere prijs. Dit kan door te kiezen voor zogenoemde after market autoruiten. Hoe uw Lexus achterruit vervangen kan worden met deze producten, vertellen we u hier nadat we zijn ingegaan op de bijzondere geschiedenis van dit luxe automerk.

Lexus opgericht voor de Amerikaanse markt

Veel Japanse automakers kregen in de jaren ’80 en ’90 problemen met de export van auto’s naar Amerika. Er kwamen nieuwe regels die steeds strenger werden. Er was bijvoorbeeld een maximum aantal voertuigen dat geëxporteerd mocht worden van Japan naar de Verenigde Staten. Om toch zoveel mogelijk winst te behalen uit de verkoop van auto’s op de Amerikaanse markt, kozen diverse Japanse automerken ervoor om een luxe tak op te zetten en deze modellen onder een andere merknaam te verkopen. Door deze truc toe te passen konden de bekende Japanse automerken onder de regels uitkomen en toch de winst van hun export naar Amerika verhogen.

 
Als direct gevolg van de handelsovereenkomst tussen Japan en Amerika kwam bijvoorbeeld Honda in 1986 met het nieuwe automerk Acura. Een jaar later, in 1987, kwam ook een andere Japanse grootheid, Nissan, met een luxer automerk. Dit werd het nog altijd bekende Infiniti. Een paar jaar eerder, in 1983, gaf de topman van Toyota, Eiji Toyoda,
de opdracht om de beste auto van de wereld te maken, zodat deze onder een nieuwe merknaam in Amerika verkocht kon worden. Dit resulteerde in 1989 in het eerste model van Lexus: de Lexus LS 400. Deze auto werd al vrij snel een grote hit in Amerika en met name geroemd vanwege de stilheid, de bouwkwaliteit en ook de prijs-kwaliteitsverhouding.

Expansie naar andere landen

Al in het eerste jaar van productie werden in de Verenigde Staten hogere verkoopcijfers gehaald door Lexus dan vooraf werd verwacht. Vooral voor andere merken in het luxere segment, zoals BMW en Mercedes, was dit een shock. De verkoopcijfers van deze beide Duitse automerken daalde met tientallen procenten in de eerste jaren dat Lexus verscheen. Door het succes in Amerika besloot moederbedrijf Toyota om Lexus ook in enkele andere landen uit te rollen. Bijzonder is dat er niet voor werd gekozen om dit in het thuisland Japan te doen. Na Amerika volgden namelijk eerst het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Canada en Australië.

Naast de LS 400 werden onder andere de Lexus SC 400, en de Lexus ES 300
gemaakt. Een grote doorbraak kwam er met de Lexus ES 250 die vanaf 1991 in productie ging. Vooral door dit model werd Lexus al in 1991, slechts twee jaar na de introductie van het merk, de marktleider in het luxe autosegment in Amerika. Belangrijker is misschien nog wel dat Lexus door diverse onderzoeksbureaus en autobladen als het autobedrijf werd gezien dat de hoogste kwaliteit aflevert en waarvan de klanten het meest tevreden zijn met hun aankoop.

Lexus werd in die jaren in meer en meer landen een bekend merk en de expansie ging geleidelijk door. In 1996 werden meerdere Europese landen toegevoegd en werd Lexus ook in Zuid-Amerika geïntroduceerd. In 1999 wist Lexus de miljoenste auto te verkopen in Amerika en al in 2004 werd de mijlpaal van in totaal twee miljoen verkochte auto’s bereikt. Bijzonder is dat Lexus pas in 2005 op het eigen continent in de verkoop ging. In zowel Japan en China als Taiwan en Zuid-Korea bleek dit een goede zet. In het luxere segment werd Lexus snel marktleider en nog altijd zijn de verkoopcijfers van dit aan Toyota gelieerde bedrijf uitstekend te noemen.

Wanneer moet u de achterruit vervangen van uw Lexus?

Als u een auto heeft van het Japanse automerk Lexus dan kan het helaas nodig zijn om de achterruit te vervangen. De achterruit van uw Lexus vervangen is nodig omdat deze bij een harde impact in duizenden stukken zal breken. Een ruitreparatie kan dan natuurlijk niet meer worden uitgevoerd. Dit komt omdat de achterruit van vrijwel alle auto’s van gehard glas is gemaakt. Dit is een enkele laag glas die snel is verhit en vervolgens snel is afgekoeld. Er komt hierdoor een grote spanning op de achterruit te staan. De autoruit is door deze spanning behoorlijk sterk. Wanneer de ruit echter een klap te verwerken krijgt, zal deze uit elkaar barsten in vele kleine stukjes en is achterruit vervanging van uw Lexus snel nodig.

Automakers kiezen voor dit soort glas omdat het veiliger is voor de inzittenden. De kleine stukjes glas zullen minder snel voor grote verwondingen zorgen. Daarom noemt men het ook wel veiligheidsglas. Het nadeel is dus dat het vervangen van uw Lexus achterruit niet lang kan wachten, omdat de achterruit direct in zijn geheel zal ontbreken. Dit is anders bij de voorruit vervangen van een Lexus. Dit kan voorkomen worden omdat voorruiten van gelaagd glas zijn gemaakt. Zolang het dan om een sterretje of een kleine barst gaat kunt en mag u er nog wel mee doorrijden, of kan er zelfs een reparatie worden uitgevoerd. Bij de achter- en zijruiten gaat dit helaas niet op.

Kosten laag houden bij een Lexus achterruit vervangen

Gelukkig hoef u niet de hoofdprijs te betalen als u uw Lexus achterruit wilt vervangen. Bij een merkdealer kan dit snel een dure aangelegenheid worden. Dit komt met name omdat alleen een merkdealer in eerste instantie autoruiten mag verkopen waarop een merklogo staat. Door dit alleenrecht op de verkoop is de Lexus achterruit vervangen met een autoruit met merklogo niet bepaald voordelig. Het gebrek aan concurrentie zorgt voor hogere prijzen dan eigenlijk nodig is.

Via ons kunt u eenvoudig en snel after market autoruiten aanschaffen. De achterruit vervangen van een Lexus is met deze producten eveneens uitstekend te doen. De kwaliteit van dit after market autoglas is namelijk exact even hoog, de autoruiten komen bovendien uit dezelfde fabriek als degene met een merklogo. Het enige verschil is de prijs die voor u als Lexus-bezitter een stuk voordeliger is.

Zelf de achterruit vervangen van uw Lexus of dit laten doen

Bijzonder is dat het mogelijk is om zelf de vervanging van de Lexus achterruit uit te voeren wanneer u hier een bestelling plaatst. Kies eenvoudig de achterruit die u nodig heeft en bestel gelijk de bijbehorende rubbers en lijsten. Wij zorgen dat u de bestelling snel in huis heeft, zodat u binnen no-time weer veilig de weg op kunt. Heeft u de kennis niet in huis om zelf de achterruit te vervangen van uw Lexus? Laat dan de autoruit vervangen aan huis door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Deze experts komen zelfs op locatie de achterruit van uw Lexus vervangen en doen dit eveneens tegen een scherp tarief. Kies voor de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en bestel vandaag uw nieuwe Lexus achterruit.