Achterruit vervangen Chevrolet

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

De kosten van achterruit vervangen bij een Chevrolet

Het in het jaar 1911 opgerichte Amerikaanse automerk Chevrolet is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer bijzonder automerk. Ondanks het feit dat het merk in Europa nooit helemaal voet aan de grond heeft gekregen zijn er toch ook in onze regio heel wat trotse eigenaars. Een Chevrolet kenmerkt zich dan ook door heel wat bijzondere eigenschappen. Zo is er de traditioneel vormgegeven neus die werd geïntroduceerd met de Chevrolet KB Master 85
uit het jaar 1940. Toen was dit misschien wel één van de mooiste auto's die er bestonden. Hoe mooi en kwalitatief een Chevrolet ook mag zijn, het segment waarin ze zich bevindt zorgt er voor dat ze over een geharde achterruit beschikt. Dit betekent dat de autoruit bij schade in ontelbare stukken uit elkaar spat. Heeft u hier mee te maken gekregen en bent u daarom op zoek naar een interessante oplossing op het vlak van een kapotte achterruit vervangen van uw Chevrolet? In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres!

Minder populair op de Europese markt

Waarschijnlijk heeft de wereld zelden een automerk gezien dat op het vlak van populariteit tussen de verschillende geografische regio's van onze planeet zo'n grote verschillen vertoont als Chevrolet. Dit is extra opvallend omdat het merk tegenwoordig toebehoort tot het bedrijf General Motors. Het zou tot op vandaag dan ook nog eens het meest verkochte merk zijn van dit concern. Dit komt vooral door de populariteit van Chevrolet op onder meer de Amerikaanse markt. Niet alleen klassiekers als de Chevrolet KB Master 85 en de Chevrolet Fleetline
en Bel Air waren daar razend populair, wat ook te denken van de indrukwekkende Chevrolet Camaro? Per eind 2015 werd besloten om Chevrolet niet meer op de Europese markt te verkopen. Geïnteresseerden hebben uiteraard wel nog de mogelijkheid om een exemplaar te importeren uit de Verenigde Staten.

Hoe ontstaat schade aan een Chevrolet achterruit?

Zoals reeds aangegeven bestaat een Chevrolet achterruit uit gehard glas. Dit vormt een belangrijk verschil in vergelijking met de voorruit van het voertuig welke van gelaagd glas is gemaakt. Een Chevrolet voorruit vervangen is wat dat betreft dan ook altijd een stukje duurder. Het feit dat de Chevrolet achterruit is gemaakt van gehard glas is niet meer dan normaal en geldt eigenlijk voor alle auto's die zich binnen hetzelfde marktsegment bevinden. Het zorgt er wel voor dat deze autoruit bij schade in ontelbare stukken uit elkaar zal spatten waardoor u graag meteen naar een structurele oplossing zult willen zoeken op het vlak van een beschadigde achterruit vervangen van een Chevrolet.

 
Laten we voordat we verder in gaan op bovenstaande eerst even kijken naar de verschillende manieren waarop schade aan de achterruit van uw Chevrolet kan ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een ongeval, maar wat ook te denken van vandalisme? Het komt vaak voor dat een achterruit wordt ingeslagen waarna de vandaal in kwestie zich toegang probeert te verschaffen tot het voertuig. Vooral het populairste model van het merk, namelijk de Chevrolet Impala
werd in het verleden reeds veelvuldig bekritiseerd door criminelen.

Kosten bij achterruit vervangen van uw Chevrolet beperken

Een kapotte achterruit vervangen van een Chevrolet is dus op financieel vlak een stuk toegankelijker in vergelijking met een voorruit. Dit betekent echter niet dat u niet meer geconfronteerd kunt worden met een behoorlijk stevig prijskaartje, in tegendeel. Veel hangt op dit vlak gelukkig af van uw persoonlijke keuze. Wist u namelijk dat er op de markt verschillende soorten achterruiten zijn terug te vinden? Op vlak van het soort achterruit onderscheiden we bijvoorbeeld deze twee opties:

  • Een originele Chevrolet achterruit
  • Een after market achterruit

Een kapotte achterruit vervangen van uw Chevrolet door gebruik te maken van een origineel exemplaar is door de aanwezigheid van het zogenaamde merklogo financieel altijd het minst interessant. Door te kiezen voor een after market uitvoering kunt u dan ook rekenen op precies dezelfde kwaliteit, maar dan wel zonder de torenhoge kosten die er aan een originele uitvoering verbonden zijn. Een achterruit vervangen van de Chevrolet door een after market exemplaar zorgt er voor dat u financieel zelfs voordeliger uit bent in vergelijking met een tweedehandse originele Chevrolet autoruit.

Verschillende soorten achterruiten voor een Chevrolet

De kostprijs voor achterruit vervangen van een Chevrolet wordt niet uitsluitend beïnvloed door het soort achterruit, maar ook door het type waarvoor u heeft gekozen. Op het vlak van een achterruit vervangen bij een Chevrolet heeft u dan ook veel meer mogelijkheden dan u in eerste instantie zou verwachten. Zo onderscheiden we de volgende opties:

  • Een standaard achterruit (eventueel voorzien van achterruitverwarming)
  • Een achterruit met een antenne voor de radio
  • Een achterruit met een uitsparing voor het derde remlicht

Bovenstaande zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden, maar ze tonen aan dat de kosten van een achterruit vervangen bij een Chevrolet door zeer veel verschillende factoren kunnen worden beïnvloed. Het moet worden opgemerkt dat sommige modellen zelfs een achterruit met warmtewerende coating hebben, al komt dit vooral voor bij exclusieve auto's zoals bijvoorbeeld de Mercedes S-klasse en de Audi A8. In ieder geval, voordat u over gaat tot een kapotte achterruit vervangen van uw Chevrolet is het zeker belangrijk om goed de verschillende mogelijkheden op de markt te bestuderen.