Voorruit vervangen SsangYong

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van een SsangYong zonder te hoge kosten

Wanneer er schade wordt vastgesteld aan uw auto zal u altijd uw hart vasthouden. Wanneer een auto is beschadigd is de kans namelijk altijd aanwezig dat u geconfronteerd wordt met relatief hoge kosten. Dat hoeft toch niet altijd zo te zijn. Vaak kiezen mensen die eigenaar zijn van bijvoorbeeld een SsangYong auto bij schade voor de meest voor de hand liggende en eenvoudigste oplossing zonder er bij stil te blijven staan dat er ook alternatieven zijn die heel wat goedkoper kunnen uitvallen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een voorruit vervangen van een SsangYong. Bijzonder veel mensen kiezen in dit geval immers haast automatisch voor een originele voorruit welke is voorzien van een merklogo terwijl dat helemaal niet noodzakelijk is. Een voorruit vervangen van een SsangYong door een nieuw exemplaar welke is bestemd voor de after market zorgt er voor dat u kunt genieten van precies dezelfde kwaliteit, maar dan wel tegen een veel aantrekkelijker prijskaartje. Meer weten? Ontdek dan snel wat Autoglas Concurrent voor u kan betekenen!

Autoruitschade aan uw SsangYong voorruit

Wanneer er sprake is van autoruitschade aan uw SsangYong voorruit zal u kunnen vaststellen dat deze voorruit niet zomaar in ontelbare stukjes uit elkaar spat zoals wel het geval zou zijn bij bijvoorbeeld de zijruiten van de auto. Dit komt omdat de voorruit van een auto steeds is gemaakt van gelaagd glas. Dit type glas is opgebouwd uit meerdere glaslagen waar tussenin een speciale en klevende PVB folie
is terug te vinden. Bovendien wordt gelaagd glas tijdens de productie in sneltempo verhit en langzaam afgekoeld wat de stevigheid van het glas extra bevordert. Wanneer er sprake is van ruitschade aan de voorruit door bijvoorbeeld steenslag zal deze zich dan ook altijd uiten in de vorm van een sterretje of barst. Een dergelijke autoruitschade lijkt op het eerste zicht misschien niet zo'n groot probleem, maar wanneer deze zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt spreekt het voor zich dat dit toch behoorlijk wat risico's met zich meebrengt.

Beschadigde voorruit een probleem voor de apk?

Een voorruit vervangen van een SsangYong hoeft niet altijd meteen te gebeuren wanneer er sprake is van een sterretje of een enkele barst. Wel is het steeds belangrijk om als bestuurder en eigenaar van de auto met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat schade die is terug te vinden in het gezichtsveld van de bestuurder steeds zo snel mogelijk dient te worden opgelost. Dit niet in het minst om de veiligheid van de inzittenden van de auto te kunnen waarborgen, maar eveneens om afkeuring voor de apk te voorkomen. Bevindt het sterretje zich niet meteen in het gezichtsveld van de bestuurder waardoor deze tijdens het rijden niet echt wordt gehinderd? In dat geval kunt u er eventueel voor kiezen om de voorruit vervangen van uw SsangYong even uit te stellen. Het moet gezegd dat dit niet zo verstandig is. De stijfheid van het chassis wordt immers voor ongeveer 40 procent gerealiseerd door de aanwezige voorruit in de auto. Een beschadigde voorruit brengt deze stabiliteit dan ook als vanzelfsprekend altijd in het gedrang.

Een voorruit vervangen van de SsangYong door autoruit voor after market

Zoals reeds aangegeven is het altijd een goed idee om er voor kiezen om voor het vervangen van uw SsangYong voorruit gebruik te maken van een exemplaar dat bestemd is voor de after market. Dergelijke voorruiten zijn in tegenstelling tot wat veel mensen denken even kwalitatief als de alternatieven die zijn voorzien van een merklogo. Dit weten we zeker omdat niet alleen de fabriek waar ze in worden gemaakt hetzelfde is, maar dat ook geldt voor de productielijn. Er kan dan ook geen sprake zijn van ook maar enig kwaliteitsverschil tussen een nieuwe SsangYong voorruit die is bestemd voor de after market en een exemplaar dat is voorzien van een merklogo. Toch moet u voor deze laatste een behoorlijke som extra te betalen.

Voorruit vervangen van uw SsangYong door een ervaren expert

Een nieuwe SsangYong voorruit kunnen kopen tegen een zeer lage kostprijs is uiteraard bijzonder interessant, maar er is meer. Het spreekt voor zich dat de beschadigde voorruit ook moet worden verwijderd en de nieuwe zal moeten worden geplaatst. Ook hiervoor kunt u probleemloos een beroep doen op de diensten van Autoglas Concurrent. De voorruit vervangen van een SsangYong wordt door ons uitbesteed aan één van onze FOCWA gecertificeerde montagepartners waardoor u er absoluut zeker van kunt zijn dat de plaatsing op een zo correct en efficiënt mogelijke wijze zal gebeuren. Wilt u dus niet alleen een nieuwe SsangYong voorruit kunnen kopen, maar wilt u er ook nog eens zeker van zijn dat deze in optimale omstandigheden wordt geplaatst? Dan mag het duidelijk zijn dat de voorruit vervangen van uw SsangYong door Autoglas Concurrent ongetwijfeld een aanrader is.