Voorruit vervangen Land Rover

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Snel en voordelig voorruit vervangen van een Land Rover

Het merk Land Rover mag zich één van de oudste terreinwagenmerken ter wereld noemen. In principe moet ze alleen maar de Amerikaanse Willys Jeep
voor zich dulden. De eerste Land Rover verscheen dan ook op de markt in het jaar 1948. De productie werd opgestart in Engeland, maar ondertussen worden de auto's in meerdere landen gebouwd. Het gaat hierbij om Australië, Spanje, België en uiteraard ook Duitsland. Populaire modellen van het merk Land Rover die vandaag de dag op de markt zijn terug te vinden zijn de Land Rover Discovery, de Land Rover Freelander en uiteraard de Range Rover. Heeft u er ook voor gekozen om een auto van het merk Land Rover in huis te halen, maar bent u geconfronteerd met een sterretje of barst in de voorruit? Dan is de voorruit vervangen van uw Land Rover misschien wel aan te raden. Lees verder hoe Autoglas Concurrent u op dit vlak in ieder geval de best mogelijke oplossing biedt.

Hoe ontstaat een sterretje of barst in uw voorruit?

Veel mensen verbazen zich over de manier waarop een sterretje of barst in de voorruit verschijnt. Dit heeft alles te maken met het feit dat de voorruit van een Land Rover is gemaakt van gelaagd glas. Het gaat hierbij om een ruit die bestaat uit twee glaslagen en waar tussenin een laag PVB folie
is terug te vinden. Dit is eigenlijk een soort van plastic-folie die aan allebei de zijden beschikt over een klevende functie. Op deze manier kan het glas bij breuk goed samen worden gehouden. Zo kan worden voorkomen dat ze net als de achter- en zijruiten van de auto in ontelbare stukjes uit elkaar spat. Tijdens het productieproces wordt er bovendien een extra sterkte meegegeven aan gelaagd glas. Dit gebeurt door het snel verhitten en vervolgens langzaam terug laten afkoelen van het glas. Op deze manier ontstaat een bijzonder sterke autoruit die een meerwaarde vormt voor de veiligheid van de inzittenden.

Wat maakt een voorruit vervangen van een Land Rover doorgaans zo duur?

Veel mensen vrezen dat ze voor de  voorruit vervangen van hun Land Rover rekening zullen moeten houden met een zeer hoge kostprijs. Deze veronderstelling komt verder uit het feit dat het merendeel van de mensen er voor kiezen om een originele, nieuwe autoruit Land Rover te bestellen. Het klopt inderdaad dat hier altijd een stevige prijs aan verbonden is. Deze hoge kosten worden veroorzaakt door het feit dat een originele autoruit van een Land Rover steeds is voorzien van een merklogo. Dit merklogo is er voor verantwoordelijk dat de autoruit enkel en alleen kan worden verkocht door een officiële merkdealer. Net deze beperking zorgt er voor dat het prijskaartje veel hoger uitvalt in vergelijking met een after market autoruit. Zelfs indien u een tweedehands exemplaar kunt vinden is de after market variant nog steeds financieel een pak interessanter.

Identiek aan originele autoruiten, alleen veel voordeliger

Het enige verschil dat kan worden opgemerkt tussen originele en after market autoruiten gaat schuil in het ontbreken van het merklogo bij laatst genoemde. Op het vlak van kwaliteit kan er ook geen sprake zijn van ook maar enig verschil. Dit komt omdat zowel de fabriek waar de autoruiten in worden geproduceerd als de productielijn precies hetzelfde zijn. Bovendien worden de after market autoruiten van Autoglas Concurrent steeds geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen. Mede omwille van dit gegeven kunt u dan ook steevast rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De voorruit vervangen van uw Land Rover door Autoglas Concurrent

Inmiddels mag het wel duidelijk zijn dat u op het gebied van het aanschaffen van een voordelige nieuwe Land Rover voorruit bij Autoglas Concurrent aan het juiste adres bent. Dit is echter lang niet alles. U zult er namelijk ook zeker van willen zijn dat de voorruit vervangen van uw Land Rover gebeurt door echte vakmannen die beschikken over een goede kennis van zaken. Ook op dit vlak bieden wij u het absolute neusje van de zalm. Het vervangen van de beschadigde Land Rover voorruit wordt door ons namelijk altijd uitbesteed aan FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Dat betekent voor u een interessante meerwaarde, want deze vakmannen weten als geen ander hoe uw beschadigde voorruit snel en efficiënt te herstellen. Het mag dan ook duidelijk zijn, bent u geconfronteerd met een beschadigde voorruit aan uw Land Rover en bent u daarvoor op zoek naar de best mogelijke oplossing? In dat geval is de voorruit vervangen van uw Land Rover door Autoglas Concurrent zeker de moeite meer dan waard!