Voorruit vervangen Range Rover Evoque

Loading...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Range Rover Evoque

Er zijn niet veel automodellen die stijliconen genoemd kunnen worden, maar de Range Rover Evoque past zonder enige twijfel in deze illustere lijst. In 2011 kwam dit model op de markt, met een futuristische uitstraling zonder het hoekige design van Land Rover zelf los te laten. De stijl van de Evoque is vervolgens vertaald naar alle nieuwere Land Rovers en Range Rovers, omdat deze zo goed ontvangen werd. In Nederland vielen de verkopen dan ook niet tegen, de teller staat ver boven de 4000 exemplaren en voor dit type is dat een meer dan prima score. In totaal zijn er overigens 800.000 (!) exemplaren wereldwijd verkocht. Heeft u dit type en heeft u autoruitschade? Dan bestaat de kans dat de voorruit vervangen moet worden van uw Range Rover Evoque.

Voordat we kijken naar het autoglas met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor de Range Rover Evoque, kijken we eerst naar dit stijlicoon dat lang niet bij iedereen in de smaak valt.

De introductie van de Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque werd al in 2008 getoond als conceptauto (LRX).

Het duurde nog een slordige drie jaar voordat de auto ook daadwerkelijk op de markt gebracht werd. Een markt waar men zat te springen om tijdloos design, om een futuristische uitstraling en een markt waarbij steeds kritischer gekeken werd naar de SUV-modellen. Ja, de Subaru Outback en Forester, de Kia Sportage en Nissan Qashqai stonden stevig in de markt, maar dit zijn duidelijke compromissen. De ‘stadsjeeps’ die door iedereen geaccepteerd worden. Maar wie draait zich daar nog voor om?

 
Bij de Range Rover Evoque draaien de meeste mensen hun hoofd om. Maar zo bijzonder als de uitstraling is, zo standaard is de basis van de auto. Het EUCD-platform
van Ford is namelijk gebruikt voor de Evoque, waar ook de Volvo XC60 op gebouwd is, net als de Ford S-Max. En het Terrain Response System
dat zoveel doet voor het rijgedrag op ruiger terruin, is afkomstig uit de Land Rover Discovery. Wat dat betreft heeft Land Rover veel te danken aan Gerry McGovern,
die de Evoque volledig ontworpen heeft en die van een standaardbasis een opvallend model wist te maken.

Een aantal feiten over de Range Rover Evoque op een rijtje:

  1. Er zijn meer dan 4500 exemplaren van dit model in Nederland verkocht
  2. De auto is leverbaar met 150, 190 en 240 pk
  3. Dit type wordt geleverd met een 2.2 liter diesel of 2.0 liter benzine
  4. De modellen worden geproduceerd op dezelfde lijn als de Land Rover Freelander
  5. De Evoque is leverbaar met voorwielaandrijving of permanente vierwielaandrijving
  6. Er zijn drie uitvoeringen uitgebracht: de Pure, Prestige en de Dynamic

De Evoque met Mild Hybdrid-technologie

Een tijdloos ontwerp, een sterke basis met veel features en een flink vermogen, met daarnaast een CO2-uitstoot van 210 gram per kilometer… De Evoque kwam in 2011 op de markt en op dat moment was de consument zich al bewust van de klimaatproblemen. Duurzaamheid, zuinigheid en milieubewust, dat werd het nieuwe motto. De Range Rover Evoque paste werkelijk in geen enkele van deze kaders. De auto was vooral duur (ten opzichte van de concurrenten), de uitstoot was hoog en het verbruik van deze modellen is per definitie aan de hogere kant.

 
De oplossing van Land Rover is opvallend. De nieuwe modellen van de tweede generatie (vanaf 2019) worden uitgevoerd met de Mild Hybrid-technologie.
Concreet betekent dit dat de diesel- of benzinemotor aangevuld wordt met een sterke batterij. Deze neemt het werk over, maar de techniek is vooral geschikt voor het rijden in de stad en in files. Het brandstofverbruik en de uitstoot worden dus wel gereduceerd, maar het is de vraag of dit wel de juiste weg is voor de Range Rover Evoque.

De directe concurrenten van de nieuwste Range Rover Evoque-modellen zijn de BMW X4 XDrive en de Mercedes GLC 300 4Matic. Deze zijn ongeveer € 10.000 goedkoper dan de Evoque en dat betekent dat Range Rover zichzelf op een achterstand gezet heeft. En ook Autovisie vindt het lastig om te bepalen waarom deze opvolger nou precies aan moet slaan:

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van de Range Rover Evoque?

De autoruit vervangen is onvermijdelijk wanneer de voorruitschade de wettelijke grenzen overschrijdt. Wanneer moet een autoruit vervangen worden: dit is het geval wanneer er een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter in de voorruit zit of er een vertakte scheur aanwezig is. In beide gevallen is doorrijden pas verboden wanneer de schade in het zichtveld van de bestuurder zit.

Hoe kan de voorruit van de Evoque goedkoop vervangen worden?

Autoreparaties en vervangende onderdelen kosten veel geld. Zeker wanneer het gaat om een Range Rover. Ondanks dat er een levendige after market ontstaan is nu er meer dan 800.000 modellen van de Evoque verkocht zijn, is een bezoek aan de garage niet goedkoop.

Wat kost een autoruit bij uw dealer? Grote kans dat u het de dealer moet vragen, want online zijn de dealerprijzen nauwelijks te vinden. De prijzen van het merkglas liggen veel hoger dan de prijzen op de after market en dit heeft te maken met de aanwezigheid van een logo. Dit logo zorgt ervoor dat alleen aangesloten dealers deze ruiten mogen verkopen. Verder doet het merklogo niets voor de voorruit. Onze after market autoruiten worden echter gemaakt in exact dezelfde fabrieken en voldoen aan dezelfde hoge eisen. Alleen is de prijs veel lager omdat we er geen merklogo in hoeven te laten zetten.

U heeft bij ons al een nieuwe voorruit voor uw Range Rover Evoque voor € 259 (exclusief bezorging en montage). Een nieuwe Range Rover Evoque-voorruit bezorgd en geplaatst door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners kost u slechts € 359 (binnen Nederland). Binnen drie werkdagen kunt u weer gewoon veilig met uw Evoque de straat op.

Kan ik de voorruit niet gewoon zelf vervangen?

Het vervangen van een Range Rover Evoque-voorruit is werk voor de experts. Op die manier weet u zeker dat de voorruit op de juiste manier gemonteerd wordt en niet losschiet bij een botsing én niet gaat lekken omdat de kit op de verkeerde manier aangebracht is.

Bent u automonteur of garagehouder? Dan kunt u bij ons de nieuwe Range Rover-voorruiten ook zonder montage bestellen. Indien gewenst kunt u deze zelfs bij ons op komen halen om zo nog meer op de kosten te besparen.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Range Rover Evoque

Wilt u weer graag gebruik kunnen maken van uw Range Rover Evoque zonder naar die vervelende ruitschade te moeten kijken? Laat dan de voorruit vervangen door onze gespecialiseerde partners die de montage binnen drie werkdagen op locatie voor u uitvoeren.

Kunt u de juiste voorruit voor uw Range Rover Evoque niet vinden of wilt u dat we u assisteren bij het vinden van het juiste product of montagemateriaal voor het autoglas? Neem dan vooral contact met ons op zodat we direct met u mee kunnen kijken.