Voorruit vervangen Land Rover Freelander

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Land Rover Freelander

De Land Rover Freelander is een auto die ontworpen is om voor u aan het werk te gaan. Een sterke motor en een aandrijflijn die automatisch overschakelt naar een vierwielaandrijving wanneer de voorwielaandrijving niet meer voldoende is. Maar voor snelheid bent u bij de Freelander aan het verkeerde adres. Toch is dit model de meest verkochte Land Rover in Nederland en verrassend is dat niet, want de status en kracht van deze auto zijn ongenaakbaar.

Heeft u iets te veel gevraagd van uw Land Rover Freelander en heeft u autoruitschade in de voorruit? Dan bepalen de omvang en de locatie of de voorruit vervangen moeten worden. Maar voordat we daar verder op ingaan, kijken we eerst naar dit bijzonder model dat de harten van veel autoliefhebbers sneller heeft doen kloppen.

De super-SUV van Land Rover

De Land Rover Freelander kwam in 1997 voor het eerst op de markt. Direct werd duidelijk dat hier ingezet was op vermogen, kracht en betrouwbaarheid. De turbodiesel is erg sterk, maar snel is de auto absoluut niet. Dat hoeft ook niet. Dit is een auto die naast de weg gebruikt kan worden, of juist op zeer matige wegen met een aanhanger. Want de trekhaak is natuurlijk standaard op de Land Rover Freelander.

 
Vierwielaandrijving of voorwielaandrijving kiezen? Dat is niet nodig, want dankzij de viskeuze koppeling
heeft dit model beide. U rijdt standaard met voorwielaandrijving, totdat de voorwielen geen grip meer hebben. De Land Rover gaat dan automatisch over naar vierwielaandrijving, waarbij maximaal de helft van het totale motorvermogen naar de achteras gezet kan worden.

De eerste generatie van deze tractor-in-SUV-kleren kreeg een update in 2003, waarbij de auto voornamelijk rondere vormen kreeg en er aanpassingen gedaan werden op technisch gebied.

De tweede generatie in 2006

De eerste generatie werd goed ontvangen, maar de crashtesten
lieten te wensen over. Daarom werd de tweede generatie op een ander platform gebouwd. Het EUCD-platform
werd gekozen (onder andere bekend van de Ford Mondeo, Volvo V70 en Volvo XC60). In tegenstelling tot de eerste generatie had de nieuwe versie een actieve vierwielaandrijving en geen passief systeem meer. Opnieuw werd er gekozen voor vermogen en kracht: de 2.2 liter TD4-motor levert ‘slechts’ 152 pk, maar wel met ruim 400 Nm-koppel. De benzinemotor is een compromis geworden. De 6-cilinder 3.2 liter levert 233 pk met een slordige 315 Nm-koppel. Nog steeds meer dan genoeg om een volgeladen aanhanger door een modderig weiland te slepen uiteraard.

Grappig feitje: het mechanisme voor het openen van het motorkap zit niet aan de bestuurderskant, maar aan de kant van de passagier. Land Rover heeft dit namelijk niet aangepast voor het ‘kleine gedeelte van de wereld’ waarin men rechts rijdt, in tegenstelling tot de Britten.

De Land Rover Freelander is overigens vooral bijzonder ruim. Voorin heeft u genoeg plaats om te zitten, mensen met langere benen zitten niet met de knieën in de nek op de achterbank én er is ook nog eens bijna 600 liter bagageruimte.

Het succes van de Land Rover Freelander

De Land Rover Freelander is in productie geweest van 1997 tot 2014. Het succes van dit type is moeilijk te overschatten. Alleen van de eerste generatie werden in Europa meer dan een half miljoen modellen verkocht. Ook in Nederland staat dit type op nummer één voor Land Rover met meer dan 7000 exemplaren die verkocht zijn. En al met al is dat een bijzonder wapenfeit voor een off-roader die helemaal niet zo optimaal is binnen een infrastructuur vol met A- en N-wegen. Al heeft deze officieuze reclame daar een prima oplossing voor, want met een omweg komt u er ook toch?

Wanneer moet de voorruit van de Land Rover Freelander vervangen worden?

Hoe sterk de Land Rover Freelander ook mag zijn, glas blijft glas en voorruiten kunnen kapot. Voordat u besluit door te rijden met een barst in de voorruit, is het goed om te kijken of de autoruitschade wettelijk nog toegestaan is. U mag niet doorrijden wanneer de ruitschade in het zichtveld van de bestuurder zit en dit een ster is met een diameter van meer dan 20 millimeter. U mag ook niet doorrijden wanneer er een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder aanwezig is.

Met kleinere ruitschade mag u wel doorrijden. Houd er echter wel rekening mee dat de ruit verder kan scheuren bij grote temperatuurverschillen, zoals rijden met de verwarming aan in de winter of rijden met de airco aan in de zomermaanden.

Zelf de voorruit vervangen van de Land Rover Freelander

Geld besparen door zelf de autoruit te vervangen, dat is geen goed idee wanneer het gaat om de voorruit. Deze moet op de juiste manier gemonteerd worden zodat deze niet losschiet bij een ongeluk. Er zijn betere manieren om geld te besparen bij het zoeken naar een nieuwe Land Rover Freelander-voorruit.

Heeft u al geïnformeerd naar de kosten van een nieuwe voorruit bij uw dealer en bent u daarna online gaan zoeken? De dealer hanteert hoge prijzen voor het vervangen van de voorruit. Dat heeft te maken met het merklogo dat in de voorruiten verwerkt is. Dit merklogo doet niets voor de voorruit, maar zorgt er wel voor dat andere aanbieders dit autoglas niet mogen verkopen. Zo kan uw dealer het meeste aan zijn klanten verdienen.

Onze voorruiten zijn niet voorzien van een merklogo. Verder zijn zij identiek aan de merkruiten. Ze voldoen aan dezelfde eisen en worden op exact dezelfde manier geproduceerd. Maar zonder dat merklogo is de prijs aanzienlijk lager. Op de after market heeft u al een nieuwe voorruit voor uw Land Rover Freelander voor € 179 (exclusief montage en bezorging). Voor € 100 extra bezorgen we de ruit en wordt deze binnen drie werkdagen op locatie geplaatst door een FOCWA-gecertificeerd montagepartner.

Voorruit voor de Land Rover Freelander

van bouwjaar 2006 tot 2014

€ 279,00

Voorruit voor de Land Rover Freelander

van bouwjaar 1997 tot 2006

€ 179,00

Voorruit voor de Land Rover Freelander met verwarming

van bouwjaar 1997 tot 2006

€ 359,00

Eventuele montage aan huis of op het werk

 

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Direct de voorruit van uw Land Rover Freelander laten vervangen

Wilt u eindelijk van die ruitschade in uw Land Rover Freelander af en is het tijd om de voorruit te vervangen? Op onze website selecteert u gemakkelijk de juiste voorruit. Daarna geeft u aan of u de ruit met of zonder montage wilt hebben. U kunt er daarnaast ook nog voor kiezen om de ruit gewoon bij ons op te halen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u vragen over het geschikte autoglas voor uw Land Rover Freelander? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Wij helpen u graag persoonlijk verder.