Voorruit vervangen Land Rover Range Rover

Loading...
Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Land Rover Range Rover

Rijdt u een Land Rover Range Rover? Dan is de kans bijzonder klein dat u de volledige naam van de auto gebruikt wanneer u het over uw Range Rover heeft, want dat is de naam die gebruikt wordt. De verschillende generaties zijn bekend als Range Rover Classic, Range Rover P38 A en de L322, met uiteraard ook nog een hybride-uitvoering. Bij alle modellen geldt uiteraard dat ruitschade kan betekenen dat de voorruit vervangen moet worden en dát is niet goedkoop bij de Land Rover Range Rover.

Voordat we kijken naar de goedkoopste manier om de voorruit van de Land Rover Range Rover te vervangen, gaan we eerst wat dieper in op dit model dat een lange en vooral bijzondere geschiedenis kent. Er zijn namelijk minstens drie autofabrikanten bij de verschillende generaties betrokken geweest.

De eerste generatie, a.k.a. de Range Rover Classic

In 1970 is de eerste versie van de Range Rover door Land Rover op de markt gezet. Het model kreeg de naam Range Rover Classic en moest vooral een luxere uitvoering zijn van de Land Rover-modellen, die de naam hadden werkpaarden te zijn zonder comfort of luxe. Het grote verschil voor de Range Rover-modellen was de vierwielaandrijving, spiraalveren en schijfremmen rondom. In 1996, 26 jaar na de introductie, werd de productie gestaakt. Niet vanwege tegenvallende resultaten, maar omdat Land Rover in 1994 de tweede generatie van het model al op de markt gebracht had.

De Range Rover P38A ofwel LP

De tweede generatie was hard nodig. Range Rover moet namelijk de luxere lijn zijn van Land Rover, maar de eerste generatie van de Range Rover kwam duidelijk ónder de Land Rover Discovery op de markt te staan en dat kon natuurlijk niet. Daarom werd de tweede generatie voorzien van een aangepaste V8-motor van Rover, meer premiumopties en EAS (electronic air suspension) om het comfort duidelijk te verhogen.

Generatie 3: BMW is teleurgesteld en trekt de portemonnee

De derde generatie van de Range Rover werd gemaakt onder de vlag van BMW. En de Duitsers waren niet te spreken over de kwaliteit van de vorige uitvoeringen die ronduit ondermaats was. Daarom werd een flink budget vrijgemaakt om de technologieën verder te ontwikkelen en aanpassingen te doen aan het model. Zo werd veel aandacht besteed aan de vering, die nu vijf verschillende standen kreeg en werd er een nieuwe versnellingsbak (volautomatische vijftraps) in de Range Rover L322 gezet. Ook bracht BMW ledverlichting naar de Range Rover voor de achterremlichten.

In 2007 werden nog een aantal wijzigingen doorgevoerd. Nieuwe motoren met minder uitstoot, nieuwe versnellingsbakken (opnieuw) en een dashboard dat wel voldoet aan de moderne eisen. De standaarduitvoering (HSE) van de Range Rover L322 is niet populair geworden, de duurdere uitvoeringen verkochten wel goed.

2012 (productiejaar 2013): de derde autofabrikant besluit de portemonnee te trekken voor de Range Rover

In 2012 wordt de nieuwe Range Rover geproduceerd, de L405. Inmiddels is Jaguar Land Rover eigendom van Tata,
een bedrijf dat zowel Engels als Indiaas is – en ook hier wordt veel budget vrijgemaakt om nog verder te ontwikkelen. Er wordt bijna 500 kilo op het gewicht bespaard door gebruik te maken van aluminium, lichtere motoren en ander materiaal met een lager soortelijk gewicht. De grootste verandering is de verhoogde functionaliteit van het interieur door het aantal knoppen te reduceren. Dankzij het nieuwe ontwerp lijkt deze Range Rover meer op een Range Rover Evoque dan op zijn eigen voorlopers.

En dan ook hybride uiteraard

Uiteraard is de volgende stap de hybride-uitvoering van de Range Rover geweest. Maar hier is het een en ander verkeerd gegaan, waardoor dit nooit het doorslaande succes werd. Allereerst flopte het model in Scandinavië, omdat de CO2-uitstoot boven de 60 gram per kilometer ligt, waardoor de volle mep wegenbelasting betaald moet worden. Daarnaast is de aanschafprijs hoger dan die van de concurrenten zoals de Volvo XC90 T8, de Mercedes GLE 500 E en de Audi Q7 e-tron wanneer rekening gehouden wordt met de optiepakketten.

 
Desalniettemin is het een stap in de goede richting wanneer we kijken vanuit het milieustandpunt. Maar of dit ook daadwerkelijk genoeg is om € 15.000 extra te betalen voor een hybride die nauwelijks 50 kilometer op stroom kan rijden én waarbij de verbrandingsmotor de accu niet bijlaadt, dat is nog maar net de vraag. Maar goed, mocht u de PHEV-versie
van de Sport-uitvoering hebben, dan kunt u wel dit doen: (do not try this at home)

Wanneer moet de voorruit van de Land Rover Range Rover vervangen worden?

Bij autoruitschade in de voorruit moet gekeken worden naar de locatie en de omvang van de ruitschade. Afkeur komt het vaakst voor wanneer de schade zich in het zichtveld van de bestuurder bevindt. Doorrijden is niet toegestaan indien dit een ster is met een diameter van meer dan 20 millimeter óf wanneer er sprake is van een vertakte scheur.

Wat kost het vervangen van de voorruit voor een Land Rover Range Rover?

Zonder de juiste verzekering kunnen de kosten voor ruitvervanging flink oplopen. De merkdealer biedt namelijk alleen autoglas met een merklogo aan. Dit logo doet niets voor de autoruit. Het zorgt er alleen maar voor dat andere aanbieders deze ruiten niet mogen verkopen, waardoor de dealers een hogere prijs dan noodzakelijk kunnen rekenen voor de ruitvervanging.

Kiest u voor after market autoruiten, dan zijn de prijzen veel lager. Dat heeft te maken met het ontbreken van het merklogo in de ruit waardoor de kosten veel overzichtelijker zijn. Een autoruit kopen kan daarnaast gewoon online: binnen een paar minuten heeft u een nieuwe voorruit met of zonder montage besteld en deze ontvangt u binnen drie werkdagen. Uiteraard kan de voorruit gewoon op locatie vervangen worden door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners.

Wilt u de autoruit vervangen zonder eigen risico? Vaak kunnen wij het eigen risico kwijtschelden wanneer dit tot € 150 is. Kunt u helemaal geen gebruik maken van uw autoverzekering omdat ruitvervanging buiten de dekkingen valt? Bekijk dan de competitieve prijzen voor onze nieuwe Land Rover Range Rover-voorruiten eens, grote kans dat u aangenaam verrast wordt.

Direct de voorruit van uw Land Rover Range Rover laten vervangen

Heeft u een Land Rover Range Rover met ruitschade en is het hoog tijd dat de ruit vervangen wordt, zodat u weer veilig de weg op kunt? Op onze website kunt u gemakkelijk de juiste voorruit (of andere autoruiten) voor uw Land Rover Range Rover vinden én bestellen. Bent u automonteur of garagehouder? Dan is het goed om te weten dat u bij ons alle ruiten en montagematerialen kunt bestellen zonder montage. Of zonder bezorging, wanneer u het bij ons op wilt komen halen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u graag dat wij even met u meekijken voordat u een besluit neemt? U kunt ons altijd bereiken via de contactpagina.