Achterruit vervangen Nissan

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de achterruit vervangen van uw Nissan?

Al jaren is Nissan één van de meest populaire automerken in Europa. Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen van dit merk verkrijgbaar. Indien u in het bezit bent van een Nissan en hier een ongeluk mee heeft gehad kan het zijn dat de achterruit vervangen van uw Nissan nodig is. Bij een merkdealer krijgt u vaak een hoge rekening gepresenteerd als u de achterruit laat vervangen. Gelukkig kan dit ook een stuk goedkoper. U kunt aanzienlijk besparen door bij ons een achterruit te bestellen. Hoe dit in zijn werk gaat leest u verderop in dit artikel. Voordat we ingaan op de manier waarop de achterruit vervangen van uw Nissan een stuk voordeliger kan, vertellen we meer over de bijzondere geschiedenis van dit Japanse automerk.

De oorsprong van Nissan

Zoals veel autobedrijven kent Nissan een roerig verleden met veel overnames, fusies en samenwerkingen. Het allereerste begin van het bedrijf dat wij tegenwoordig als Nissan kennen ligt in 1914 bij Kaishinsha Motor Car Works. Dit bedrijf begon met de productie van vrachtauto’s onder de merknaam DAT. Later kwam er een uitbreiding naar personenauto’s. Hiervoor werd als naam Datson gekozen, wat staat voor ‘son of DAT’. Son is in het Japans echter ook het woord voor verlies en daarom werd dit snel aangepast naar Datsun. Hoewel auto’s van dit merk in Europa nooit echt populair zijn geworden is het in grote delen van de wereld jarenlang één van de marktleiders geweest.

Het bedrijf dat de Datsun auto’s maakte werd in 1933 ingelijfd door het conglomeraat Nihon Sangyo. Dit bedrijf werd op de aandelenmarkt ook wel afgekort als NiSan en hier is dan ook de merknaam later van afgeleid. Met de kennis van de Datsun automakers binnenboord en door diverse samenwerkingsverbanden met onder andere het Amerikaanse merk Austin, werd Nissan in de jaren ‘50 als nieuw automerk geïntroduceerd door het conglomeraat. Hoewel Datsun auto’s lange tijd meer werden verkocht, is tegenwoordig Nissan het best lopende automerk van de Nissan Motor Company. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook de vaak wat luxere Infiniti auto’s.

Geldproblemen en fusie met Renault

Hoewel Nissan wereldwijd snel naam maakte en met modellen zoals de Nissan Sunny, Nissan Skyline en Nissan Bluebird de hele wereld wist te veroveren, ging het vanaf de jaren ’90 steeds slechter met het bedrijf. De schulden werden op gegeven moment zo hoog dat het bedrijf in 1999 een alliantie aan moest gaan met het Franse Renault. Hoewel dit op papier niet om een overname ging maar om een samenwerking, heeft in de praktijk Renault 43,4% van de aandelen van Nissan in handen. Dit terwijl Nissan maar 15% aandelen van Renault heeft. Door deze fusie werd Renault-Nissan geboren.

Toen het eveneens Japanse Mitsubishi in problemen kwam stapte in Nissan in 2016 in. Hierdoor werd ook Mitsubishi ingelijfd en heet de alliantie tussen de automerken sinds 2017 de Renault-Nissan-Mitsubishi groep. De intensieve samenwerking heeft nog niet veel effect gehad op de verkoopcijfers van Mitsubishi, maar voor zowel Renault als Nissan is het sinds hun verbond in 1999 werd afgesloten een stuk beter gegaan. De Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie is na de Volkswagen Groep, General Motors en de PSA Groep de vierde grootste autobouwer ter wereld. Ongeveer één op de tien auto’s wereldwijd is van Renault-Nissan-Mitsubishi. Wereldwijde verkoopcijfers van Nissan zitten rond de zes miljoen exemplaren.

De populaire modellen van Nissan

Een achterruit vervangen van een Nissan is bij ons mogelijk voor zeer veel modellen van dit merk. In Nederland zijn er door de jaren heen heel wat verschillende modellen verkocht. Populair zijn tegenwoordig onder andere de Nissan Leaf. Deze compacte auto is de meest verkochte elektrische auto ter wereld met ongeveer 250.000 stuks. Daarnaast heeft Nissan met de Qashqai een populaire SUV gemaakt die het in Nederland zeer goed doet. Andere bekende modellen van Nissan die in Nederland veel werden verkocht of zelfs nog steeds te koop zijn, zijn onder anderen:

 • Nissan Pixo
 • Nissan Note
 • Nissan Juke
 • Nissan GT-R
 • Nissan Skyline
 • Nissan X-Trail
 • Nissan Pathfinder

Vanwege de populariteit van dit automerk is het zeker aan te raden om de auto goed te onderhouden en te zorgen dat reparaties snel en nauwkeurig gebeuren. Op de tweedehandsmarkt kunnen Nissan auto’s namelijk nog steeds op flink wat interesse rekenen. Dit komt met name door de betrouwbaarheid van het Japanse merk. De auto’s kunnen normaliter erg lang mee en veel modellen zijn bovendien tijdloos qua styling. Als u kapotte autoruiten heeft is het dan ook aan te raden om de achterruit of de Nissan voorruit vervangen niet uit te  stellen.

Wanneer moet ik de achterruit vervangen van mijn Nissan?

Vraagt u zich wel eens af: ‘Wanneer moet een autoruit vervangen worden?’ Dan hebben wij daar het antwoord op. Achter- en zijruiten van een auto zijn gemaakt van zogenoemd gehard glas. Dit glas is snel verhit en vervolgens snel afgekoeld. Hierdoor is de autoruit weliswaar erg sterk, maar zal het bij een botsing of bijvoorbeeld door vandalisme in duizenden stukken uit elkaar spatten. Een reparatie van de autoruit zit er daardoor niet in. Het is bij schade daarom altijd noodzakelijk om de achterruit te vervangen van uw Nissan. Dit is nodig omdat anders de volgende zaken voor kunnen komen:

 • De bekleding kan beschadigen door de regen
 • Elektrische componenten zullen door de regen ook beschadigen
 • De inzittenden zullen slecht comfort ervaren
 • Het zal voor autodieven eenvoudig worden om in de auto binnen te komen
 • Steenslag van tegemoetkomend verkeer kan de inzittenden verwonden

De achterruit vervangen van uw Nissan is door deze waslijst aan problemen die kunnen ontstaan bij het ontbreken van een autoruit nodig. Bij een merkdealer kan dit echter flink in de papieren lopen. Gelukkig zijn er ook manieren om goedkoper de achterruit te vervangen van uw Nissan. Via ons kunt u eenvoudig en snel een after market autoruit bestellen. After market autoruiten komen uit dezelfde fabriek als autoruiten met een merklogo. Ze hebben daardoor dezelfde hoge kwaliteit. Autoruiten met een merklogo mogen echter alleen door erkende merkdealers worden verkocht. Vanwege dit monopolie vragen de merkdealers hier veel meer geld voor dan strikt noodzakelijk is. After market autoglas mag ook door andere bedrijven worden verkocht en daarom is de achterruit vervangen van uw Nissan via ons veel voordeliger.

Zelf de achterruit vervangen van de Nissan of dit laten doen door FOCWA-gecertificeerde experts

Het is via ons mogelijk om zelf de achterruit te vervangen van uw Nissan. Bestel eenvoudig de autoruit die u nodig heeft en laat hem thuisbezorgen of haal de bestelling gratis af bij één van onze locaties. Als u deze kennis niet in huis heeft, staan onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners graag voor u klaar. Deze experts komen zelfs op locatie de achterruit vervangen van uw Nissan. Door onze uitstekende producten en service kunt u snel weer veilig en vertrouwd de weg op met uw auto.