Achterruit vervangen Citroen

Snelle service en levering
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Achterruit vervangen bij een Citroen, voorkom extra schade!

Net zoals bij het overgrote merendeel van de auto's op de markt is ook de Citroen achterruit altijd gemaakt van gehard glas. Dit betekent in de praktijk dat schade er al snel voor zorgt dat de autoruit in ontelbare stukken uit elkaar zal spatten. Dat is vervelend, want op deze manier wordt uw auto blootgesteld aan zeer veel potentiële risico's. Welke risico's dit precies zijn en waarom snel een beschadigde achterruit vervangen van een Citroen altijd een goed idee is wordt meteen duidelijk gemaakt aan de hand van de informatie op deze pagina.

Citroen, één van de populairste automerken ter wereld

Er wordt met de nodige regelmaat gesproken over een beschadigde Citroen achterruit. Dit heeft echter niets te maken met de kwaliteit van de auto's, maar wel met de populariteit er van. Citroen is op de Europese markt zo veelvuldig vertegenwoordigd dat het aantal gevallen van autoruitschade logischerwijs iets meer in het oog springt ten opzichte van andere, minder populaire merken. Niet voor niets was de Citroën C4 Picasso verschillende jaren (en eigenlijk nog steeds) één van de best verkochte auto's op de Europese markt. Het feit dat u iets meer kunt horen over een beschadigde (achter)ruit bij een Citroen is dus niets om u zorgen over te maken, in tegendeel.

Kapotte achterruit vervangen van uw Citroen uitstellen? Beter niet!

Een kapotte achterruit vervangen doet u bij alle auto's eigenlijk bij voorkeur zo snel mogelijk. Dit komt omdat deze schade zomaar extra kosten in de hand kan werken. Wij hebben de belangrijkste risico's die gepaard gaan met rondrijden met een kapotte Citroen achterruit alvast even in een handig overzicht gegoten:

  • Een beschadigde of volledig kapotte achterruit kan er voor zorgen dat uw Citroen wordt opgemerkt door mensen met minder goede bedoelingen. Zij kunnen zich op deze manier dan ook eenvoudig toegang verschaffen tot de auto en verschillende onderdelen buitmaken. In het slechtste geval gaan ze er zelfs met het volledige voertuig van door.
  • Een kapotte achterruit vervangen van een Citroen bij schade is altijd interessant omdat u op deze manier geen verlies op het vlak van comfort hoeft te aanvaarden. Gaat u bijvoorbeeld maar eens rijden met uw auto tijdens de donkere koude wintermaanden. U zult merken dat een kapotte achterruit het rijcomfort altijd zeer negatief beïnvloedt.
  • Eveneens erg belangrijk is dat een kapotte achterruit zomaar extra schade in de hand kan werken. Gaat u rijden met uw Citroen wanneer het aan het regenen is? Dan loopt u het risico dat er water tot binnen in uw auto terecht komt. Hierdoor kan het interieur gaan beschimmelen en kan de elektronica worden beschadigd met alle extra kosten van dien. Tijdig een kapotte achterruit vervangen bij uw Citroen is dus absoluut aan te raden.

Een kwalitatief automerk met een scherpe prijs

Toen de eerste Citroen werd geproduceerd in het jaar 1919 was de filosofie van het merk meteen duidelijk. Het moest gaan om een degelijke solide auto, maar met een kostprijs die voor veel mensen betaalbaar was. Aan deze eis werd zonder al teveel problemen voldaan. Verwacht wordt dat dit de basis vormt voor het succes dat Citroen door de jaren heen heeft gekend. Dat Citroen een budgetvriendelijk merk was betekent echter niet dat het nooit de drang heeft gehad om te innoveren, in tegendeel. Het merk lag aan de basis van enkele van de belangrijkste veranderingen aan auto's in de geschiedenis. Zo introduceerde Citroen in 1928 als eerste merk de autoradio. Eén jaar later pakte het bedrijf ook als eerste uit met een volledige jaargarantie op nieuwe auto's.

De kostprijs voor een voorruit vervangen van een Citroen

Dat Citroen een op vlak van kostprijs toegankelijk merk is betekent niet dat u niet waakzaam moet zijn voor hoge kosten. Neem nu bijvoorbeeld een Citroen voorruit vervangen. Indien u er voor kiest om een nieuwe originele voorruit te kopen bij een merkdealer zult u rekening moeten houden met een zeer aanzienlijk prijskaartje. Dit geldt eigenlijk ook voor een achterruit vervangen van een Citroen middels een nieuw origineel exemplaar. Gelukkig bestaat er een financieel veel interessanter van een alternatief. Bij ons is het bijvoorbeeld mogelijk om over te gaan tot het kopen en laten plaatsen van een after market autoruit. Deze zijn niet voorzien van een merklogo wat er voor zorgt dat de verschuldigde kostprijs meer dan behoorlijk kan worden gedrukt.

Goedkoop achterruit vervangen van uw Citroen zonder kwaliteitsverlies

De achterruit vervangen kosten die in rekening kunnen worden gebracht bij een Citroen kunnen dus sterk uiteenlopend zijn. Er voor kiezen om een after market autoruit te kopen en deze te laten plaatsen is niet alleen op financieel vlak interessant, daarnaast blijft ook de best mogelijke kwaliteit gewaarborgd. Een after market autoruit wordt namelijk net als origineel autoglas in dezelfde fabriek geproduceerd en ook de productielijn verschilt niet. Daarnaast worden alle after market autoruiten die door ons worden verkocht geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen. Daardoor is een sublieme prijs-kwaliteitverhouding te allen tijde gegarandeerd. Vreest u dus ook hoge achterruit vervangen kosten voor uw Citroen? Dan kunnen wij u alvast geruststellen!

Achterruit vervangen van een Citroen uitbesteden aan een expert

Een beschadigde achterruit vervangen van een Citroen uitbesteden aan een echte expert zorgt er altijd voor dat u bent verzekerd van de meest optimale kwaliteit. Indien u er voor kiest om dit karwei aan ons uit te besteden doen wij hiervoor een beroep op één van de verschillende FOCWA-gecertificeerde montagepartners waar wij mee samenwerken. Deze experts staan er niet alleen om bekend over een uitstekende ervaring te beschikken, ook hun riante expertise zorgt er voor dat een achterruit vervangen van de Citroen altijd op meest doeltreffende wijze kan gebeuren. Bent u niet meteen op zoek naar mogelijkheden op het vlak van een kapotte achterruit vervangen van een Citroen, maar heeft u bijvoorbeeld te maken met een verbrijzelde voorruit? In dat geval kan het vervangen van de beschadigde Citroen autoruit ook gebeuren bij u op locatie! Zo bent u in alle mogelijke situaties steeds verzekerd van de voor u meest interessante oplossing.