Voorruit vervangen Volvo

Nu ook met werkplaatsen in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Een voorruit vervangen van uw Volvo voor de beste prijs

Het merk Volvo werd opgericht op 10 augustus 1926 en vormde toen een onderdeel van de kogellagerfabrikant SKF.
Door de jaren heen is Volvo uitgegroeid tot één van de populairste automerken ter wereld. Heeft u er eveneens voor gekozen om een Volvo te kopen, maar is er door bijvoorbeeld steenslag schade opgetreden aan de voorruit van uw auto? In dat geval spreekt het voor zich dat u deze schade op zo kort mogelijke termijn zult willen laten herstellen. U zult er wel rekening mee moeten houden dat het op twee verschillende manieren mogelijk is om een nieuwe Volvo voorruit te kopen. Zo kunt u namelijk kiezen voor een originele voorruit, maar is het ook mogelijk om after market autoglas in huis te halen. Een voorruit vervangen van een Volvo door middel van een exemplaar dat bestemd is voor de after market is altijd veruit het voordeligst. Bent u hier ook in geïnteresseerd? Dan helpen wij u graag verder!

Sterretje of barst door steenslag in uw Volvo voorruit

Nog steeds bestaat het misverstand dat schade aan de voorruit er voor kan zorgen dat deze uit elkaar spat met alle gevolgen van dien. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Uw Volvo voorruit bestaat immers altijd uit gelaagd glas. Dit type glas wordt tijdens de productie in sneltempo verhit en vervolgens langzaam afgekoeld wat er voor zorgt dat ze extra sterk wordt. Bovendien is van gelaagd glas bekend dat het uit meerdere glaslagen bestaat waar tussenin een PVB folie
laag is terug te vinden. Deze folie beschikt aan beide kanten over een klevende werking waardoor er voor wordt gezorgd dat het glas bij een breuk niet zomaar uit elkaar spat. Het gevolg is dan ook dat steenslag slechts een sterretje of barst veroorzaakt. De voorruit vervangen  van uw Volvo bij autoruitschade mag dan misschien niet altijd strikt noodzakelijk zijn, het wordt wel ten stelligste aangeraden.

Ruitvervanging niet altijd noodzakelijk, maar wel aan te raden

Vaak wordt gezegd dat een voorruit vervangen van een Volvo altijd noodzakelijk is wanneer er sprake is van een ruitschade. Dat is niet helemaal correct. Wanneer het sterretje of de enkele barst zich buiten het gezichtsveld van de bestuurder bevindt is uw voorruit vervangen niet strikt noodzakelijk. Dat is wel het geval op het ogenblik dat de ruitschade de bestuurder tijdens het rijden mogelijk kan hinderen. Zelfs de weerkaatsing van het zonlicht in de barst kan er voor zorgen dat de bestuurder wordt verblind waardoor een ongeval bijzonder snel is gebeurd. Bovendien is een voorruit vervangen van uw Volvo bij schade ook altijd een goed idee omdat uw autoruit voor ongeveer 40 procent deel uitmaakt van de stijfheid van het chassis. Wanneer deze dan is beschadigd is het onnodig om te zeggen dat de stabiliteit van het chassis in het gedrang kan worden gebracht en ook dat is uiteraard niet meteen de bedoeling.

Wat is een after market voorruit?

Zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven kan een voorruit vervangen van uw Volvo gebeuren op verschillende manieren. In eerste instantie kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een originele autoruit welke is voorzien van een merklogo, maar het is doorgaans heel wat interessanter om er voor te kiezen om een after market exemplaar te kopen. Bij ons hebben onze klanten de mogelijkheid om een after market voorruit voor hun Volvo te kopen die is geproduceerd volgens de strengste Europese normen. Ondanks deze strenge productieprocedure kunt u steeds rekenen op een prijs die heel wat scherper uitvalt in vergelijking met een originele autoruit met merklogo. Hoe dat mogelijk is? Zeer eenvoudig. Een originele autoruit met merklogo mag in eerste instantie uitsluitend door een merkdealer worden verkocht. Dit zorgt er voor dat de prijs aanzienlijk de lucht in schiet en dat zonder dat er sprake is van een ook maar enigszins betere kwaliteit.

Dezelfde kwaliteit tegen een veel scherpere prijs

We durven gerust te stellen dat er geen sprake kan zijn van ook maar enig kwaliteitsverschil tussen  een originele Volvo voorruit en een after market exemplaar omdat niet alleen de fabriek, maar ook de productielijn van beide autoruiten precies dezelfde zijn. Een voorruit vervangen van uw Volvo door een exemplaar welke is bestemd voor de after market levert u dan ook niet uitsluitend een aantrekkelijk financieel voordeel op, bovendien kunt u er absoluut zeker van zijn dat er op het vlak van kwaliteit helemaal niet hoeft te worden ingeleverd, in tegendeel.

Voorruit vervangen van de Volvo door FOCWA gecertificeerde montagepartners

U kunt wel een voordelige en kwalitatieve nieuwe voorruit bestellen voor uw Volvo, maar wie gaat deze plaatsen? Bovenstaande voordelen zijn reeds meer dan voldoende om een voorruit vervangen van de Volvo uit te besteden aan Autoglas Concurrent. U zult er immers ook absoluut zeker van willen zijn dat uw nieuwe Volvo voorruit door een echte expert wordt geplaatst. Ook dat is bij Autoglas Concurrent uitstekend geregeld. De plaatsing van uw gloednieuwe voorruit gebeurt immers door één van onze FOCWA gecertificeerde montagepartners. Zo kunt u er honderd procent zeker van zijn dat de voorruit vervangen van uw Volvo aan ons uitbesteden altijd over de hele lijn een werkelijk uitstekende keuze is.