Voorruit vervangen Smart

Nu ook met werkplaats in België
Betaal vooraf of bij de monteur
Verzekerd van vakmanschap met 4 jaar garantie

Ga direct naar:

 

Een voorruit vervangen van een Smart voor een lage prijs

Er bestaan heel wat goede redenen waarom het interessant kan zijn om een Smart te kopen. Veel mensen zijn bijvoorbeeld op zoek naar een leuke, comfortabele, maar kleine auto om mee in het stad te kunnen rijden. Standaard auto's laten zich dan ook veelal alles behalve eenvoudig parkeren en zeker wanneer u in een drukke stad woont kan een klein exemplaar bijzonder handig zijn. Heeft u er vanwege van deze reden ook voor gekozen om een Smart aan te schaffen, maar heeft u te maken met schade door bijvoorbeeld steenslag op de voorruit? In dat geval zult u ongetwijfeld op zoek zijn naar een mogelijkheid om op voordelige wijze een nieuwe Smart voorruit te kopen en te laten plaatsen. Een voorruit vervangen van een Smart kan door Autoglas Concurrent niet alleen bijzonder efficiënt en voordelig, maar tevens ook op een uiterst kwalitatieve manier gebeuren.

Voorruit vervangen van uw Smart hoeft niet zoveel te kosten

Een Smart voorruit laten vervangen staat er om bekend een karwei te zijn welke behoorlijk wat geld kan kosten. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Het is voor u als eigenaar van de Smart vooral belangrijk om er rekening mee te houden dat er twee verschillende soorten voorruiten bestaan. U kunt er wat dat betreft voor kiezen om gebruik te maken van een originele voorruit welke is voorzien van een merklogo, maar daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een zogenaamde after market voorruit. Deze laatste mag dan wel niet over een merklogo beschikken, de kwaliteit van de voorruit is helemaal gelijk. Zowel de fabriek waar beide autoruiten in worden gemaakt als de productielijn zijn immers precies hetzelfde.

Hoe komt het dan dat een voorruit vervangen van een Smart door een exemplaar met merklogo zo duur is? Zeer eenvoudig. Dergelijke autoruiten mogen immers uitsluitend worden verkocht door een merkdealer. Het feit dat er zo weinig partijen bestaan die dergelijke ruiten kunnen of mogen aanbieden zorgt er in ieder geval voor dat de prijs aanzienlijk de hoogte in schiet terwijl dat op kwalitatief vlak eigenlijk helemaal niet noodzakelijk is. Het mag dan ook duidelijk zijn, een voorruit vervangen van de Smart hoeft helemaal niet gepaard te gaan met een hoge kostprijs, maar dan is het wel aan te raden om te kiezen voor after market autoglas.

De unieke kwaliteit van een voorruit

In vergelijking met de andere ruiten die deel uitmaken van uw auto is de voorruit steeds gemaakt van gelaagd glas. Dit type glas is vervaardigd uit meerdere glaslagen. Tussen deze lagen in bevindt zich een PVB folie.
Deze folie kleeft aan beide zijden waardoor ze bij breuk de verschillende stukjes glas goed samen kan houden. Het gevolg is dat autoruitschade aan uw Smart voorruit er nooit voor zorgt dat het glas in duizenden stukjes uit elkaar spat. Zoals u reeds heeft kunnen lezen betekent het verschijnen van een op het eerste zicht onschuldig sterretje niet dat de voorruit vervangen van uw Smart niet noodzakelijk is.

Afkeuring voor de apk door schade in voorruit?

Een voorruit vervangen van de Smart is bij schade aan de voorruit niet altijd noodzakelijk. Er is echter één situatie waarin het wel belangrijk is om zo snel mogelijk uw voorruit te laten vervangen. Er wordt immers altijd gekeken naar de plaats waar de schade in de voorruit zich precies bevindt. Is deze schade met name terug te vinden in het gezichtsveld van de bestuurder van de Smart of niet? Is dat niet het geval en hindert de schade de bestuurder op geen enkele manier, dan is het bij een enkele barst niet noodzakelijk om de voorruit voor de apk te laten vervangen. Wanneer de ruitschade zich wel in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt wordt dat meteen een compleet ander verhaal. De schade wordt dan als te gevaarlijk aanzien voor niet alleen de bestuurder van de auto, maar ook voor de passagiers waardoor de auto in kwestie meteen wordt afgekeurd. Een voorruit vervangen van een Smart is in dit geval dan ook wel degelijk noodzakelijk en dient eigenlijk zo snel mogelijk te gebeuren. Alleen al weerkaatsend zonlicht in het stukje voorruit dat is beschadigd kan er voor zorgen dat uw zicht aanzienlijk wordt gehinderd met alle mogelijke gevaren van dien.

Voorruit vervangen van de Smart door een echte expert

Nu u weet dat u over de mogelijkheid beschikt om een nieuwe Smart voorruit te kopen tegen een zeer interessante en toegankelijke prijs is het eveneens belangrijk om te kijken naar een persoon die deze gloednieuwe voorruit op efficiënte en kwalitatieve wijze kan plaatsen. Ook op dit vlak kan Autoglas Concurrent u verder helpen. Wij werken namelijk samen met FOCWA gecertificeerde montagepartners die de plaatsing van een nieuwe voorruit voor hun rekening nemen. Dit zorgt er voor dat u altijd kunt genieten van de best mogelijke service en kwaliteit voor de voordeligste prijs.