Voorruit vervangen Smart Roadster

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Goedkoop de voorruit vervangen van uw Smart Roadster

De Smart Roadster is het bewijs dat een goed idee en een ontzettend leuk uiterlijk niet genoeg zijn om een succesvol type op de markt te zetten. De Roadster is net iets meer dan twee jaar in productie geweest, en er zijn nog geen 50.000 exemplaren van gemaakt. Toch blijft het een prachtmodel om te zien. Heeft uw Smart Roadster voorruitschade, dan doet dit afbreuk aan de uitstraling van de auto. En in sommige gevallen moet de voorruit vervangen worden omdat de barst of ster in de voorruit reden voor afkeur is en doorrijden met de schade onveilig is.

Voordat we kijken naar de mogelijkheden bij het vervangen van de Smart Roadster-voorruit, kijken we eerst terug naar dit interessante model dat het gewoon nét niet was.

De Smart Roadster: een sportieve Smart voor… in de stad?

Zelden waren de meningen zo verdeeld als op het moment dat de Smart Roadster uitgebracht werd. In 2003 werd het model geïntroduceerd, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Vijf jaar eerder (!) werd de Smart CityCoupé aan het publiek getoond, maar vlak voor de tentoonstelling waren er problemen met de stabiliteit van de auto. Deze moesten met haast aangepast worden, waardoor de snelheid van de auto verloren ging en de prijs omhoogschoot. De verkoopcijfers vielen extreem tegen, slechts een derde van de geschatte verkopen werd behaald.

Smart moest terug naar de tekentafel. En deed dat op een frappante manier, want ondanks de problemen met de motor en de versnellingsbak in de CityCoupé werd besloten om dezelfde onderdelen te gebruiken om een sportmodel van het Smarttype te maken. Maar om genoeg paardenkracht per kilo te behouden, moest er wel een turbo toegevoegd worden én achterwielaandrijving.

De Roadster zou in 2000 als conceptauto getoond moeten worden, maar die mijlpaal werd niet gehaald. Smart was namelijk nog niet klaar met het kiezen van de varianten (optionele pakketten) en de kleuren waarin de Roadster uitgevoerd zou worden. Daar had het team nog een slordig jaar voor nodig.

In 2003: de Smart Roadster komt in de verkoop!

In 2003 kwam de Roadster eindelijk op de markt. Het model werd direct vergeleken met de BMW Z3, de Mazda MX-5 en uiteraard de Toyota MR2. Máár de Roadster-modellen waren kleiner en hadden een veel minder krachtige motor. Toch is een kilogram/paardenkracht-verhouding van 10,5:1 helemaal niet slecht én is de 3 cilinder 82 pk met turbo best oké voor een auto van 865 kilo. Daarnaast zorgt de harde vering van de Roadster voor een sportieve en agressieve wegligging. Ook is de Roadster in vergelijking met de concurrenten een veel spannender model, al dan niet vanwege het Smartlogo dat bijzonder verrassend is wanneer u de Roadster nog niet eerder gezien heeft.

 
Critici werden het niet eens over wat zij van de auto moesten denken. Zelfs Clarkson
(Top Gear), wellicht een van de meest kritische mensen op het gebied van sportauto’s, gaf al in 2003 een bijzonder uiteenlopende review met zeer wisselende punten:

Veel problemen met het rijgedrag en de versnellingsbak

Technisch gezien is de Smart Roadster een succes geworden. Er zijn 20.000 modellen verkocht en dat was genoeg om de kosten te dekken. Omdat de stekker op tijd uit het project getrokken is, kon Smart zich op tijd richten op andere modellen, zoals de tweede generatie van de Smart ForTwo. Maar voor de kopers zijn er regelmatige ritten naar de garage geweest, vooral wanneer er gekozen was voor de standaarduitvoering zonder de Brabus-pakketten. Deze uitvoering heeft namelijk nauwelijks problemen gekend met het rijgedrag of de versnellingsbak, in tegenstelling tot de basisuitvoering.

Is de Smart Roadster een succes geworden?

In Nederland werd de Smart Roadster nog geen 1000 keer verkocht. Hiervoor zijn tal van redenen aangedragen, zoals de tegenvallende motorprestaties, het imago van Smart (zuinige stadsauto’s) of de problemen met de CityCoupé waardoor mensen huiverig waren. Maar we mogen ook niet vergeten dat Smart direct flinke concurrentie had van betere en goedkopere modellen, zoals de Peugeot 206 CC die bij de introductie al een doorslaand succes was.

Desalniettemin draait menig man en vrouw het hoofd nog om wanneer er een Smart Roadster langs komt rijden. Want het blijft een lust voor het oog, ongeacht of het de coupé-uitvoering is of niet.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Smart Roadster?

Autoruitschade is niet direct reden voor paniek. Niet elke ster of barst zorgt ervoor dat de voorruit direct vervangen moet worden. Alleen bij een ster met een diameter van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder is afkeur van de voorruit.

De voorruit wordt afgekeurd bij bovengenoemde schade omdat doorrijden onveilig is. Binnenkomend licht wordt op onvoorspelbare wijze weerkaatst bij ruitschade. U kunt daardoor gemakkelijk verblind worden tijdens het rijden.

Goedkope autoruiten voor de Smart Roadster, bestaan die wel?

Het vervangen van een onderdeel aan de Smart is niet goedkoop. Maar wanneer het gaat om autoglas, zijn er wel goedkopere opties dan de prijs die de dealer voorrekent. De Smartdealer verkoopt namelijk uitsluitend autoruiten met een merklogo. Dit merklogo zorgt ervoor dat dit autoglas alleen verkocht mag worden door dealers, verder doet het merkje helemaal niets.

Goedkope autoruiten zijn autoruiten zonder merklogo. Deze vindt u op de after market. Deze ruiten worden gemaakt in dezelfde fabrieken en voldoen aan identieke eisen. Alleen is de prijs vele malen lager, omdat er geen merklogo gebruikt is. Een nieuwe voorruit voor de Smart Roadster heeft u al vanaf € 159.

Geschikt voor:

Prijs:

Voorruit voor de Smart Roadster

€ 159,00

Voorruit voor de Smart Roadster met regensensor

€ 199,00

Voorruitrubber voor de Smart Roadster

€ 20,00

Eventuele montage aan huis of op het werk

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

Kan ik de voorruit van de Smart Roadster zelf vervangen?

Nee, het vervangen van de voorruit van een Smart Roadster is werk voor een expert. De voorruit moet op de juiste wijze gemonteerd worden, zodat deze niet losschiet bij een ongeluk én niet gaat lekken omdat de kit verkeerd aangebracht is bij onjuiste montage.

Kiest u voor onze after market voorruiten, dan kunnen onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners uw autoruit vervangen op locatie in Nederland of België. Dit kan dus gewoon terwijl u thuis bent of wanneer u aan het werk bent. De montage van de nieuwe voorruit gebeurt doorgaans binnen drie werkdagen.

Direct de voorruit laten vervangen van uw Smart Roadster

Moet de voorruit van uw Smart Roadster vervangen worden omdat de ruitschade groter is dan de wettelijke beperkingen? Op de after market vindt u de juiste voorruit voor uw Smart tegen de laagste prijzen. U selecteert eenvoudig de voorruit die past bij uw Smartmodel om vervolgens aan te geven of u de voorruit met of zonder bezorging /montage wilt bestellen.

Kunt u de juiste voorruit voor uw auto niet vinden of wilt u dat wij u helpen bij het vinden van de juiste autoruiten voor uw Smart Roadster? Neem dan vooral contact met ons op zodat we u direct kunnen assisteren.