Voorruit vervangen Peugeot 206

Loading...
Snelle service en levering
Altijd lage prijzen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 206

De Peugeot 206 is het absolute succesnummer van de Franse autofabrikant. Geen enkele andere Franse auto verkocht beter dan de 206. Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 206, dan kunt u gemakkelijk op de after market terecht. Er zijn meer dan 8 miljoen exemplaren gemaakt van de 206, waardoor er meer dan genoeg onderdelen op de after market te vinden zijn.

Voordat we kijken naar de prijs van een nieuwe Peugeot 206 voorruit, kijken we eerst naar dit succesnummer van Peugeot, waar desalniettemin veel kritiek op geweest is omdat hierbij wel erg duidelijk werd dat Peugeot een goedkopere auto op de markt wilde zetten.

Peugeot na de 205: welke richting gaan we op?

De Peugeot 205 was de auto die Peugeot uit de financiële afgrond haalde. Maar geen enkel model is het eeuwige leven beschoren en daarom moest Peugeot op zoek naar een opvolger. Dat ging niet zonder horten of stoten. Peugeot had namelijk bedacht dat de klanten konden kiezen tussen de compactere Peugeot 106 of de grotere Peugeot 306. Maar dat was niet wat de klanten wilden.

Daarom moesten de Fransen weer naar de tekentafel om een nieuw model op te zetten. Er werd besloten om een directe opvolger op te zetten van de Peugeot 205 in de vorm van de Peugeot 206. Aan de naam is dit ook direct te zien. Aangezien het eerste getal de grootte van de auto aangeeft en het derde getal de generatie, is het niet meer dan logisch dat de 206 de 205 moest vervangen.

Het model werd direct op de markt gezet als een driedeurs en vijfdeurs. In 1999, een jaar na de introductie van het model, werd de 206 ook als automaat geproduceerd.

Een succesnummer dat veel kritiek moest slikken

Met in totaal meer dan 8 miljoen geproduceerde exemplaren en een verkoopaantal van meer dan 150.000 stuks in Nederland staat de 206 op de absolute nummer één wanneer het gaat om de verkoop van Franse auto’s in Nederland. Maar het is niet zonder slag of stoot gegaan. De Peugeot 206 is namelijk opzettelijk zo laag mogelijk in de markt geplaatst.

Om de prijs te kunnen drukken, heeft Peugeot bespaard op tal van punten. Zo is het interieur voornamelijk opgetrokken uit hard plastic en hadden de eerste modellen ook geen ABS. Ook zijn er veel problemen die vaak voorkomen bij deze modellen. Vooral op het gebied van de remmen, sensoren en contactpunten gaat het vaak mis, net als bij de achteras.

Peugeot heeft niet heel veel met de kritiek gedaan. Er zijn wat aanpassingen gedaan en vanaf 2004 is ABS standaard op de Peugeot 206. Eerlijk is eerlijk: veel hoefde Peugeot ook niet te doen. De 206 is gemaakt om de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Een lage prijs en daardoor af en toe problemen, maar daardoor wel een enorm verkoopsucces.

Voor de liefhebbers: Peugeot wilde ook in India inzetten op de lage prijs als voordeel van de auto en besloot daarom een bijzonder opmerkelijke (en humoristische) reclame te maken:

Een uniek moment voor Peugeot

Peugeot heeft een redelijk rigide systeem met het opzetten van typenummers en wijkt daar niet vanaf. Behalve bij de Peugeot 206! De 206 werd in 2006 opgevolgd door de Peugeot 207, maar de verkopen van de 206 bleven de records breken.  Daarom besloot Peugeot om iets te doen wat het nog niet eerder deed.

De Peugeot 206 bleef in productie en kreeg een flinke facelift, plus een aangepaste naam. De modellen die na 2009 gemaakt zijn, heten de Peugeot 206+. Geen nieuwe generatie dus, maar een ‘facelift’ die bij alle andere autofabrikanten een nieuwe generatie ingeluid zou hebben. Bij Peugeot was dit onmogelijk. De generatie na de 206 zou 207 moeten heten, maar die was op dat moment al op de markt.

 
Uiteraard is ook de Peugeot 206 in verschillende varianten uitgebracht. Zo is er een coupéversie, een stationwagon (Peugeot 206 Break) en zelfs een Peugeot Hoggar
gemaakt. De Hoggar is niets anders dan een Peugeot 206 in pick-up-versie.

Wanneer moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 206?

Wanneer er een ster in de voorruit zit die groter is dan 20 millimeter en die in het zichtveld van de bestuurder zit, moet de voorruit vervangen worden. Ook mag er geen barst in de voorruit aanwezig zijn die kruist met een andere scheur. Alle andere ruitschade is toegestaan binnen de regels in de wetgeving vanuit de RDW en is geen reden om direct de autoruit te vervangen.

Aangezien dit model in enorme oplage geproduceerd is, kunt u rekenen op een grote after market en een tweedehands markt met veel onderdelen. Dit is echter niet de plek waar u goedkoop de autoruit vervangen kunt van uw Peugeot 206.

Tweedehands voorruit voor een Peugeot 206 of toch de after market?

Het lijkt aantrekkelijk om naar de gebruikte voorruiten te kijken voor uw Peugeot 206, maar dit is geen geschikte optie wanneer u de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt hebben. De gebruikte autoruiten zijn namelijk vaak duurder dan de nieuwe voorruiten op de after market. Daarnaast krijgt u vaak geen garantie op een gebruikte voorruit voor uw Peugeot 206. Dit krijgt u wel wanneer u bij ons nieuwe after market voorruiten bestelt.

Waarom is een after market autoruit de beste optie voor uw Peugeot 206?

  1. Nieuwe voorruiten met garantie
  2. De voorruiten kunnen direct geplaatst worden door een FOCWA-gecertificeerde montagepartner, thuis of op locatie
  3. De prijs van de after market voorruiten is veel lager dan merkruiten of gebruikte voorruiten
  4. Eenvoudig online te bestellen vanuit huis

Kan ik zelf de voorruit vervangen van mijn Peugeot 206?

Wanneer u eraan twijfelt of u zelf de voorruit vervangen kunt van uw Peugeot 206, dan is duidelijk dat u beter de experts in kunt schakelen. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners regelen dit binnen drie werkdagen voor u op de locatie die u zelf kiest.

Bent u garagehouder of automonteur, dan kunt u uiteraard de autoruiten online bestellen zonder montage. U kunt deze laten bezorgen of zelfs bij ons op komen halen.

Wat kost een nieuwe voorruit voor een Peugeot 206?

U heeft al een nieuwe voorruit voor uw Peugeot 206 voor € 109 (groen getint, geschikt voor de Peugeot 206 bouwjaar 1998-2007 en de Peugeot 206+ vanaf 2009). Het is echter belangrijk om goed te kijken naar welke voorruit u precies nodig heeft. De vele opties zorgen ervoor dat u altijd de goede voorruit kunt vinden, maar het maakt het zoeken net even iets lastiger. Kijkt u daarom vooral eerst even het bouwjaar van uw Peugeot 206 en of deze een regensensor heeft zodat u precies weet waar u naar moet kijken.

Voorruit Peugeot 206

€ 109,00

Voorruit Peugeot 206 met regensensor

€ 159,00

Voorruit Peugeot 206 CC

€ 159,00

Eventuele montage op locatie

€ 100,00 (NL) - € 130,00 (BE)

De voorruit vervangen van uw Peugeot 206 binnen drie werkdagen

Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 206 of heeft u een Peugeot 206 op het oog met ruitschade? Dan kunt u bij ons goedkoop een nieuwe voorruit regelen, met of zonder montage.

Weet u niet zeker of u de goede voorruit voor u heeft of wilt u graag dat wij met u meekijken zodat u zeker de goede autoruit kiest? Spreek ons dan aan via de live chat of bel ons, zodat we u direct gericht kunnen helpen.