Voorruit vervangen Peugeot 405

Snelle service en levering
Betaal in 3 termijnen
Verzekerd van vakmanschap met FOCWA garantie

Ga direct naar:

 

Voorruit vervangen van uw Peugeot 405

Sommige automodellen brengen unieke verhalen met zich mee. Zoals de Peugeot 405, waarvan de productie in 1997 stilgelegd werd door PSA, maar de modellen worden nog steeds geproduceerd buiten Europa! Moet de voorruit vervangen worden van uw Peugeot 405, dan kunt u op de after market aantrekkelijke prijzen vinden. Zo heeft u bij ons al een voorruit voor de 405 voor nog geen € 100.

Voordat we verder kijken naar de mogelijkheden van het vervangen van de Peugeot 405 voorruit door een after market autoruit, blikken we terug op de aparte geschiedenis van dit unieke model dat meerdere prijzen won.

De Peugeot 405: een sterke middenklasser uit Frankrijk

Peugeot introduceerde de Peugeot 405 in 1987. Het model verving de Peugeot 305 en stiekem was dit ook een vervanger voor de Peugeot 505 die eigenlijk iets groter is dan de Peugeot 405. De 405 is vormgegeven door Pininfarina
en werd in eerste instantie geleverd als 4-deurs combi en sedan. De modellen waren uitgerust met diesel- of benzinemotoren met een cilinderinhoud tussen de 1,6 en 2,0 liter. Ook qua vermogen was het aanbod zeer uiteenlopend. Het zwakste model had 65 pk, waar de sterkste modellen een 250 pk-motor onder de motorkap hadden liggen.
 
In 1993 kreeg de Peugeot 405 een facelift. Een nieuwe inrichting, een nieuwe achterklep en de 1.9 liter werd vervangen door een 2.0. Ook kwam er een nieuw model dat luxer was: de Peugeot 405 MI16 LeMans.
In 1997 werd de productie stopgezet in Europa omdat de Peugeot 406 op de markt kwam. Dit model zou veel minder succesvol blijken voor PSA.

De Peugeot 405 Turbo 16 GR: uitsluitend voor de rally

De meest opvallende verschijning van de Peugeot 405 mag de weg niet op. Het is de Peugeot 405 Turbo 16 GR die uitsluitend ontwikkeld is voor het circuit. Dit model heeft weinig gemeen met de andere 405-modellen. Deze auto won in 1989 en 1990 de Parijs-Dakar-rally,
wellicht vanwege de vierwielaandrijving die tot dat moment nooit gebruikt was bij een rallyauto. De 405 Turbo 16 GR was met recht een beest. Ruim 600 pk en een eigen ledig gewicht van slechts 900 kilo zorgde ervoor dat de auto vanuit stilstand binnen 10 seconden op 200 kilometer per uur zat.

En dat levert zulke beelden op (zeker uw geluid aanzetten!):

Wordt de Peugeot 405 nu nog steeds gemaakt?

De Peugeot 405 is een ontzettend leuk model. Aldus de fabrikanten in Iran, Egypte, Zimbabwe en nu ook Azerbeidzjan. Ja, de productie van de Peugeot 405 werd stopgezet door PSA in 1997, maar door samenwerkingen buiten Europa zijn op dit moment meer dan 2,5 miljoenen modellen van de 405 geproduceerd! Daarnaast staat de 405 óók nog eens in de lijst met bestverkochte modellen in Nederland. Het staat op de zevende plaats in de ranglijst met maar liefst 83.000 exemplaren die op Nederlandse bodem verkocht zijn.

Een aantal landen waar de Peugeot 405 na 1997 geproduceerd is, ter indicatie van het succes van dit model:

  1. Chili
  2. Thailand
  3. Zimbabwe
  4. Argentinië
  5. Iran
  6. Egypte
  7. Azerbeidzjan

Het gaat hier om samenwerkingen met PSA. Er wordt regelmatig gekozen voor aanpassingen aan de modellen, waardoor de huidige Peugeot 405 modellen vaak ver van het originele type af zijn komen te staan.

Wanneer moet de voorruit van een Peugeot 405 vervangen worden?

Bij ruitschade in het zichtveld van de bestuurder die buiten de toegestane grenzen van de RDW valt. Dit houdt in dat een ster van meer dan 20 millimeter of een vertakte scheur in het zichtveld van de bestuurder niet toegestaan is. De voorruit moet dan direct vervangen worden, anders mag de auto niet langer aan het verkeer deelnemen.

Ruitvervanging hoeft echter niet direct de hoofdprijs te kosten. Heeft u een Peugeot 405 met ruitschade staan of heeft u een tweedehands model op het oog met ruitschade? Kijk dan eens naar de goedkope autoruiten op de after market. Moet u de autoruit vervangen en bent u niet verzekerd? Dan is dit natuurlijk helemaal een uitkomst.

Wat is het verschil met de merkruiten van PSA?

Er zijn twee verschillen. Het eerste verschil is het merklogo. Het tweede verschil is de prijs. En die twee hebben veel met elkaar te maken.

Merkruiten van PSA zijn voorzien van een merklogo. Dankzij dit logo mogen deze autoruiten uitsluitend verkocht worden door de PSA-dealer en dat betekent automatisch een hogere prijs. Omdat de after market autoruiten niet van een merklogo voorzien zijn, valt de prijs van deze voorruiten vele malen lager uit.

En wat het merklogo voor de voorruit doet? Letterlijk niets. Merkruiten en after market voorruiten voldoen aan identieke eisen en worden zelfs vaak op dezelfde plekken gemaakt, met precies dezelfde machines. Wanneer u de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt, komt u daarmee automatisch bij de after market autoruiten voor uw Peugeot 405 uit.

Wat heb ik nodig om de voorruit van mijn Peugeot 405 te vervangen?

Jarenlange ervaring en vakkennis. Het vervangen van een Peugeot 405 voorruit is namelijk werk voor de experts. Waar u zelf de zijruiten kunt vervangen, is de voorruit vervangen compleet andere koek. Wanneer deze onjuist gemonteerd wordt, kan deze gaan lekken op de plekken waar u dit niet ziet. Ook kan een verkeerd gemonteerde voorruit losschieten bij krachtig remmen, waarmee uw veiligheid en de veiligheid van medeweggebruikers in het geding komt.

Bent u automonteur of kent u iemand die wel jarenlange ervaring heeft met het vervangen van voorruiten? Dan kunt u bij ons uiteraard ook autoruiten bestellen zonder montage. U kunt er zelfs voor kiezen om de voorruiten op te halen.

Wat kost het vervangen van een Peugeot 405 voorruit nou eigenlijk?

Geschikt voor:

Bouwjaar:

Kleur:

Prijs:

Voorruit voor de Peugeot 405

van 1987 tot 1996

Brons getint

€ 139,00

Voorruit voor de Peugeot 405

van 1987 tot 1996

Helder, niet getint

€ 99,00

Voorruit voor de Peugeot 405

van 1992 tot 1996

Groen getint

€ 119,00

Voorruit voor de Peugeot 405

van 1992 tot 1996

Groen getint met zonneband

€ 139,00

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief bezorging of montage. Wilt u een heldere voorruit voor uw Peugeot 405, geschikt voor alle bouwjaren? Dan komen de kosten op € 199 inclusief bezorging en montage binnen drie werkdagen door onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners.

Kan mijn Peugeot 405 voorruit met spoed vervangen worden?

Heeft u haast bij het vervangen van uw Peugeot 405 voorruit? Dan kunnen we tegen een kleine extra vergoeding de voorruit binnen 24 uur vervangen in Nederland én in België. Onze FOCWA-gecertificeerde montagepartners vervangen de voorruit van uw Peugeot 405 op locatie, zodat u direct weer gebruik kunt maken van uw auto.

De voorruit van uw Peugeot 405 laten vervangen

Moet de voorruit van uw Peugeot 405 vervangen worden en is de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkste uitgangspunt voor u? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Tijdens het bestelproces geeft u eenvoudig aan welke autoruit u nodig heeft en of u deze met of zonder montage geleverd wilt hebben. De voorruiten voor de automodellen van PSA zijn ook gewoon bij ons afhalen.

Kunt u de juiste voorruit voor uw Peugeot 405 niet vinden of wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? Bel ons dan of spreek ons aan via de live chat zodat we al uw vragen over autoglas kunnen beantwoorden.